Ako pomôcť mesačnému bábätku pri kolike?

miriam271270
29. máj 2015

Chcela by som vedieť aké máte skúsenosti, ako pomocť dieťatku keď má bolesti bruška.

ellen
29. máj 2015

ahoj, ja som dávala espumisan, ale nezabral. tak som presla na infacol - super sa davkuje, nemusis kvapkat na lyzicku, je tam pipeta, ktorou das babatku rovno kvapku do pusy. mam ho overeny od obdobia starsieho dietata. inak pomaha pocvicit nozickami, to by ti mala ukazat aj doktorka, ako spravne na to. ale u nas doma zabera najma nosenie, nosenie, nosenie... ;)

lujziana
29. máj 2015

ja som svojmu dávala sab symplex a coliprev.

cloviecik777
29. máj 2015

My sme pri synovi skusali vsakovake kvapky z lekarne ale naj je dal pol lyzicky razce a zaliat vodickou ako cajik a potom pre cedit...funguje to 100%...za vyskusanie clovek nic neda 🙂

bubulatko
29. máj 2015

Ja som masirovala brusko a boky hlavne a nozickami tiez a espumisan som tiez davala..

seahorse27
29. máj 2015

Okrem espumisanu nosenie na tigrika, masirovanie bruska, cvicenie s nozickami...

darina1952
29. máj 2015

@miriam271270 ahoj najprv treba určiť ako mu je zle - či sú to typické večerné/nočné koliky alebo je to bolesť bruška po napapaní. Ak po napapaní tak veľmi dobre pomáha Sab Simplex - tuším sa predpisuje, opýtaj sa v lekárni. Keď sú to večerné koliky, tak potom suché teplo - napr. čerešňový vankúšik z DM nahriať a priložiť. Bruško vtedy bolí pretože trávenie v čreve ešte nie je zrelé a tomu pomáhajú probiotiká - veľmi dobré sú Infants Dophilus a odporúčam aj Baby Calm - výťažok z byliniek na podporu trávenia (pomôže určite, vyskúšala som pri synčekovi veľa iných prostriedkov a najviac zabral práve Baby Calm). 😉

alka1980
29. máj 2015

U nas sab symplex,cvicenie nozkami,masirovanie okolo pupceka v smere hod.ruciciek a probiotika.tie davam stale a ma 4,5mesiaca.Koliky presli cca do 3m,ale zelam pevne nervy 😉

majkalabka
29. máj 2015

Nám na koliky pomohli probiotiká Bio gaia (po nich začal prdkať) a ešte Probiofix baby. Okrem toho som ja vylúčila mlieko zo stravy a zo dňa na deň sme mali po kolikách. Skúšali sme všetky možné už spomenuté opatrenia, cvičenie, kvapky od výmyslu sveta Espumisan, ColiPrev, SabSimplex a to nám teda vobec nepomohlo.

novotnazu
30. máj 2015

Nám najprv pomohol espimisan ale hľadala som niečo prírodné a našla som baby calm to nám pomohlo na 100%. A dávala som jej aj od 2 mesiacov popradský čaj uvoľňujúci a ten jej tiež zaberal. Najprv som sa bála s tým čajom ale 4 lyžičky jej nerobili nič a kojenie mi to tiež nenarušilo, dojčím doteraz😀

mata90
30. máj 2015

nám jediné čo zabralo tak infants dophilus naozaj odporúčam

stepanka274
30. máj 2015

Asi ma ukrkate, ale ja som pouzivala rektalnu rurku a cvicenie nozickami 😉

minitina
30. máj 2015

Súhlasím so stepanka274 .... vyskúšala som všeličo hore uvedené ale najlepšie pomohla rektálna rúrka...náš malý plakal hlavne večer a do noci až kým sme mu nepomohli takýmto spôsobom...ono každé dieťatko je iné to je pravda...určite aj cvičenie nožičkami, suché teplo na bruško alebo masáž pupík krémom a feniklový čajík...veľa zdaru 🙂

tamaram283
31. máj 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Nám na koliku pomohli kvapky coliprev.

domca3333
24. jún 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Mam skusenost, že nám pomahalo ked som mala malu na rukach a masirovala jej brusko. Velmi plakala...bol to neskutocny rev az mi srdce trhalo. Ale keď mala 5 mesiacov koliky prestali. Samozrejme, ze som hladala aj pomoc v "medicine" a dobru skusenost mame aj s kvapkami coliprev. Tak dufam, ze aj vy budete mac coskoro po kolikach a na toto obdobie budete uz len spominat.

jarushka599
24. jún 2015

aj nám pomáhala rektálna rúrka a preventívne sme dávali kvapky BabyCalm, ale rúrka 100% zabrala a už viac sme koliku nemali, lebo sme dávali kvapky a večer pred spaním odprdkali rúrkou a nikedy aj vykakali hneď a bol pokoj, spokojný, vykakaný a vyprdkaný spal ako zabitý. 🙂 😉

andromeda_ja
24. jún 2015

Treba vyskusat v nasledovnom poradi:
1. Masaz bruska,
2. cvicenie - nozicku najprv jednu, potom druhu pritiahnut citlivo k brusku. Striedat a aj spolu nozicky naraz zdvihnut k brusku
3. Probiotika - Biogaia, Biopron
4. vylucenie zo stravy karfiol, strukoviny, nejest uplne cerstve pecivo, mlieko...

Rektalna rurka nie je riesenie. Dietatko sa vie vylucovat same a nemusi mat stolicu aj niekolko dni (aj 5 dni) ak dokaze dobre spracovat materske mliecko.

biama
24. jún 2015

Nam pomohol Espumisan comfort..

slavkath
24. jún 2015

U nas pomohlo cvicenie, prave kolienku k !avej rucke a opacne. A nahrievali sme zehlickou plkienocku, suche teplo na brusko. Opatrne.

michaela62
24. jún 2015

My sme mali koliky skoro presne do 3mes. robila som masaze,vsetky mozne aj nemozne kvapky, ked boli az krce aj rurku ale musi to prejst same babatka este namaju dobre crievka, nie su zviknute na tolko papania preto reaguju na vsetko treba len vidrzat prejde to

cervenakova44
17. jún 2019

PROBIO-FIX MA NEKTO SKÚSENOSTI MOJA KAŽDÝ DEŇ MA STOLICU US NEVJEM CO DALEJ PORADIDE MI