Ak aj vy máte pocit že ste skúsili už možné aj nemožné a stále ste chorí ako my, tak sa pridajte do diskusie. Možno len nemáme dosť informácii a potrebujeme si poradiť navzájom. 😉
mozno sa jej len buduje imunita, tak byva casto chora...hlavne ziadne antibiotika, skor probiotika, vela vitaminou a cersvty vzduch, ale to vie asi kazda mamina 🙂
nasa bola takto chora 2 mesiace....teraz sa to polepsilo
@xenicka13 ja som s malou prestala chodit do nakupnych centier, prestala som chodit do detskych centier, ale nam to nepomohlo.
@daniella_vivien mame casto laryngitidu, tam sa antibiotika neberu nastastie. Ale teraz je uz skoro mesiac a pol vkuse chora, raz lepsie raz horsie, a nevie sa z toho dostat. Cerstvy vzduch by som rada, ale ked bolo zima to stav len zhorsuje. Teraz ma zase zvysenu teplotu, tak uz neviem. Vitaminy? Jasne, zeleninku papame jedna radost, ovocie trocha pomenej ale da sa. Takze vy ste boli chori 2 mesiace? No "pekne" 😒
ahojte nam poradili kolostrum,tak teraz skusame zevraj je to ucninne,tak dam potom vediet 😉
Zase tiez nie je vhodne detsky organizmus zbytocne stimulovat pripravkami na podporu imunity,ako pisem,ak,tak len preventivne a obcas...treba podavat vela C vitaminu,teda hlavne brokolica,karfiol,kapusta...dalej omega 3 G nenasytene mastne kyseliny,a vraj aj echinaceovy sirup je dobry...
Ahoj, my sme boli chori od aprila do vianoc vkuse nieco, ked nie sopliky a kasle tak hnacky, absolvovali sme rotavirus, adenovirus aj crevnu chripku, akoze zacikleny az po usi...vrchol bola posledna choroba v decembri ktora sa nam tahala mesiac, ale take stavy to boli ze horor...aj laryngitidny kasel, stale sople...nehovorim o tom ze tesne po tom ako mal 1 rok sme skoncili v nemocnici - tym sa to vlastne cele zacalo...zlyhala mu imunita ked mu islo 8 zubov naraz a vyhadzal sa v ustach az v hrdle herpesmi...tak sme boli 3 dni na infekcnom...a potom cely ten kolobeh...bolo jasne ze ma slabu imunitu - aj ked si myslim ze to sposobilo ockovanie, ale to teraz nie je podstatne...ide o to ze pri poslednej chorobe sme skoncili uz na imuno a na krcnom - vysledok oslabena imunitu v hodnote IgM, cize malo protilatok a zvacsena nosna mandla, cize kazda choroba ktora sa na neho nalepila mala uz len koli tomuto zly a dlhy priebeh...dostali sme lieky na imunitu nakoniec s tym ze cakame co bude ci bude treba vybrat nosnu mandlu...nechcem to prerieknut ale brali sme mesiac isoprinosine a 3 davky bronchovawomu a od vianoc nam nic nie je...dufam ze som to teraz nezariekla🙂) som zvedava co bude dalej...boli ste po nejakych vysetreniach??
@alena16 no vies co vsetko lekari predpisuju pre male deti a nie je to vhodne? napriklad pri tych beznych slovenskych kvapkach pri anemii,co kazde druhe dieta dostane je citrovital/citricidal iste bezpecnejsi...ved tie kvapky na anemiu obsahuju ecka nevhodne detom,to uz kde sme...lenze tieto volno predajne doplnky musia mat napisane od troch rokov,lebo nie je eticke testovat na malych detoch,tehotnych,dojciacich..na to sme my rodicia,aby sme pozreli co ktora vec obsahuje. a zvazili,co je pre dieta lepsie.
co nam pomaha mam v albume,nejake tie prirodne prostriedky na podporu imunity ale aj pri rieseni uz dakej choroby
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/alb...
malokto si to uvedomuje,ale sme to ,co jeme,preto je pre mna extremne dolezite dcere davat vyzivnu a kvalitnu stravu,co najviac suroveho. ja,co poznam skutocne zdravych ludi,sa stravuju inak a ich deti tiez,ako je to dnes bezne,co ma donutilo zamysliet sa. odporucam film
http://www.foodmatters.tv/ (mozno sa este da niekde najst na nete s titulkami v cestine)
a rovnako film Potraviny a.s (da sa pozriet s ceskym dabingom na youtube)-tiez zaujimave skutocnosti o jedle,ktore povazujeme za zdrave a vyzivne.
o horuckach a ich liecivej sile mam link na clanok tiez,kedze vela ludi zraza horucky detom a potom sa cuduje,ze sa choroba komplikuje,ale ked vypneme ochranny system tela paralenom a spol,infekcia nema ziadnu brzdu a moze sa bez poblem sirit a mnozit ako len chce.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/cla...
lieky,ktorymi liecime choroby neriesia problem,epicentrum-riesia povrchove priznaky. a prave tu pricinu treba najst 😉
este zaujimava knizka http://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0...
@liv1 Ahoj, môj malý bol v kuse chorý.Týždeň v škôlke 2 týždne doma. Priedušky stále zahlienené, stále sa to opakovalo. Začala som mu dávať kolostum (500mg) berieme trištvrte roka a ani raz nebol chorý max tak 2x 2dni zhoršený stav ale zvýšili sme dávku kolosta a za tie dva dni bol fit. Ja som velmi spokojná je to prírodné a čo je prirodenejšie na imunitu ako mledzivo s materkého mlieka aj ked z kravkého 🙂
@estterka by sem chtela videt, jak by mola mala snedla syrovou brokolicu a kvetak 😀 Su stastna, ze mi to ji varene... 🙂
@czechzuzanaba ale jasne,stale lepsie zelenina na pare ako parok 😉 len ten c vitamn treba doplnat pomimo a surovou stravou ,inak brokolicu a karfiol nema problem moja hryzt surove 😉 ono ak niekto nema vlastnu bio zahradu a kupuje ovocie zeleninu v beznych obchodnych retazcoch,tak uz ani tie ziviny nemoze ocakavat v takej miere. kazdym dnom,co je nieco "odtrhnute" ubudaju ziviny a ako dlho k nam na stol potraviny bezne cestuju? a ako je ochudobnena poda,bez zivyn,znicena-tak nemozme ocakavat,ze ta zelenina a ovocie z nej bude super nabite zdravim ,bohuzial..
podla mna velku zasluhu na imunite ma materske mliecko. Klop klop este sme vaznejsie neboli chori.
@omnia23 kolko percent sa vytrati? z toho mozno menej ako polovicneho bezneho obsahu,co taka kupovana zelenina a ovocie ma. a kolko tej brokolice treba zjest potom,aby mal clovek(dieta) davku na cely den? no ja radsej dam praskove cecko do vody a pije to podla potreby cely den-sama si reguluje,kolko toho cecka kedy potrebuje. a je zdrava 😉
Toto som nasla o c vitamine kopirujem-----
Stabilita vitamínu C
Straty pri skladovaní, preprave a pri príprave potravín sú známe pri všetkých vitamínoch. Vitamín C reaguje na vzduch, teplo a vlhkosť mimoriadne citlivo. Ako približné pravidlo platí, že straty vitamínu C sú o toľko vyššie, o koľko teplejšie a dlhšie sa potraviny skladujú. Za jeden deň pri 20 °C kel stratí asi 12 % obsahu jeho vitamínu C, čo je rovnako, ako za týždeň v chladničke. Treba mať pritom na mysli, že zelenina reaguje z hľadiska straty vitamínu C rôzne citlivo. Hlávkovú kapustu možno uchovávať dokonca niekoľko mesiacov bez straty vitamínu C. Teplo však odbúravanie vitamínu C podporuje. Preto je výhodnejšie surovinu rýchlo zohriať, najmä pri sparovaní, na vyššie teploty (85 až 100 °C), ale krátko, lebo tak sa zničia enzýmy, ktoré urýchľujú rozklad vitamínu C. Potom síce strata vitamínu pokračuje, ale pomalšie.
Pri kuchynskej úprave sa môže obsah vitamínu C v potravinách znížiť o ďalších až 70 %. Krátke umytie surovej nenakrájanej zeleniny väčšinou nespôsobuje žiadne zmeny v obsahu vitamínu. Naproti tomu namáčanie, ktoré sa často používa vo veľkokapacitných kuchyniach, vedie ku stratám vitamínu C vylúhovaním. Čím dlhšie toto vylúhovanie trvá, tým sú straty vitamínu C väčšie. Pri mletí, krájaní, strúhaní alebo mixovaní ovocia a zeleniny sa vďaka takto zvýšenému množstvu plôch a zároveň porušeniu bunkového tkaniva urýchľuje enzymatické odbúravanie vitamínu C. Pri rýchlom a starostlivom zmrazení možno straty vitamínu udržať relatívne nízke, takže hlboko zmrazená zelenina často vykazuje viac vitamínu C než čerstvé ovocie a zelenina, ktoré je skladované omnoho kratšiu dobu. Zeleninové pokrmy upravujeme tesne pred podávaním, lebo ak ich udržiavame v horúcej vode, strácajú už po hodine vyše dve tretiny vitamínu C.
Vitamínu C doslova nesvedčí dlhodobé varenie, vyprážanie, opekanie, zapekanie. V súčasnosti sa však niektorí vedci domnievajú, že vitamín C sa pri varení (slabý oheň) niektorých druhov zeleniny nezničí doslova, ale prechádza do vody. Tento údaj platí napríklad pre brokolicu. Či je to skutočne tak, preverí čas a ďalšie výskumy. My sa môžeme akurát poistiť, že vodu z uvarenej zeleniny nevylejeme do výlevky, ale ju použijeme na prípravu polievky.
@estterka a nezrazanie horucky v 39,5 sa mi nezda velmi logicke,hrozi prehriatie,ktore ano,je nebezpecne az nad 40 stupnov avsak nie je to uz daleko k tomu...Dalsia vec,nezaraznie horucky a ponechanie dietatka zmietat sa v tak vysokej horucke aj par hodin je riziko,teplota je obrovska zataz pre detske srdce a mozu nastat az febrilne krce ktore su v mnohych pripadoch smrtelne...Ja netvrdim,ze dietatku treba podat kyselinu acetylosalicylovu,co je zname ako acylpirin a podobne,avsak ak horucka trva viac ako hodinu a je kontinualne nastavena nad 39 stupnov,urcite by som podala dietatku paracetamol,saqmozrejme v takej forme,aby sa nekontraindikovala s inymi symptomami.A ak uz nastanu febrilne krce,bohuzial paci sa to niekomu ci nie,tu je najucinejsia prva pomoc prave antipyreticky cipok...
@omnia23 denne jedava moja dceru karfiol a brokolicu na pare,ako aj mnozstvo inej zeleniny,takze aj toto ma 😉 neviem,ci poznas nas jedalnicek,mame aj varenu stravu a dost,mam tu album. kludne pozri,ako stravujem dceru a hoc sa budem opakovat pre mnohych,ako som ju tou stravou vyliecila a zabranila transfuzii krvi 😉 nemam pochybnosti 😉
k febrilnym krcom,nevznikaju z prehriatia a tepla-vznikaju ked horucka rychlo stupa,zabranit sa im takmer neda,kedze rodic si ledva vsimne,ak vobec,ze dieta ma horucku a tym,ako vyleti hore,vzniknu krce teda ak uz dieta ma vysoku horucku-nemoze sa nic stat.do 41 stupnov horucka neohrozuje zivot-nad 41 je sposobenea vonkajsimi vplyvmi,nikdy nei infekciou. ja som vyliecila dceru v decembri zo stafylokokovej infekcii,horucka zo 40,3 klesla bez skakania za 24 hodin dole,nic sa jej nestalo-najviac protilatok v tele sa tvori nad 39 stupnov. bolo cely cas pod lekarksym dohladom 😉 opat,odskusane,nemam pochybnosti. o tom,co vsetko tato nezrazana horucka v jej tele napravila ani nejdem pisat 😉
@omnia23 Myslim si, že o pozitivnom vplyve zeleniny,ovocia tu nik nepochybuje-moj ich papa na kila, ale aj tak je spolu malo c vitaminu-kedze clovek ako jeden z mala tvorov na nasej planete si ho nevie vytvorit sam podla potreby -vraj sa nam tato schopnost tisicrociami vytratila.To ine druhy zvierat si ho tvoria v ozaj obrovskom mnozstve.
Ja maleho liecim hlavne c vitaminom a po nadche mame za 24 hodin 😉 To by zelenina neutiahla.
@liv1 moj maly byval minulu zimnu sezonu chory dost casto (bez antibiotik, skor dlhosiahle sople, obcas kasel) - to bol v tom veku 9mes-14mes a tuto sezonu to bolo omnoho omnoho lepsie (asi 3x sopliky v trvani zvacsa do 3 dni) - ako dovod ma napada bud ze proste dozrela imunita (inak minuly rok som ho este kojila a teraz uz nie, takze v tom to ja nevidim), dalej sme minuly rok chodili na plavanie a teraz uz nie (resp. len obcas cez vikend do bazena) aj ked materskym centram a detskym kutikom sa vobec nevyhybame len toho bazena vyslovene je menej a dalsia vec, co by to mohla sposobit je to, ze doma menej kurime - mame o take 3-4 stupne tuto zimnu sezonu menej v byte ako predtym, cize trosku viac otuzujeme...stravu mame viacmenej zdravu, ale nie nejako extremisticky...
nam pomohlo ked pediater zakazal chodit do nakupnych centier, tesca a pod. dlho sme to prekusovali ale asi su fakt v klime same virusy a bakterie