Ako pomôcť dieťaťu, keď má teplotu?

4w15
8. dec 2016

Malý ma teplotu zvýšenú a neviem ako mu pomôcť. Lekár má ešte 2 týždne dovolenku. Bojím sa oňho aby sa to nezhoršilo. Paralen som mu dal a nič.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
4w15
autor
8. dec 2016

Má 3 roky. A nemá ho kto zastúpiť. Na okolí je len zubárka a tá mu nepomôže.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
4w15
autor
8. dec 2016

Zloženie isté ako paralen len v sirupe

momkomonika
8. dec 2016

mne vravela doktorka ze ak ma zvysenu teplotu a neda sa znizit tak kazde styri hodiny striedat paralen a nurofen... alebo chodte na pohotovost...

momkomonika
8. dec 2016

ak nepojdete na pohotovost tak rano urcite vyhladajte lekara... aj zabaly skuste...

4w15
autor
8. dec 2016

Na pohotovosť to ešte nie je

zuska2001
8. dec 2016

ak má len zvýšenú teplotu do 38 stupňov, dieťa sledovať a hydratovať - ak je čulé, hrá sa, asi to bude iba viróza. čípok. dať pri horúčke - ja dávam nad 38 stupňov. ak sa stav neupraví do 3 dní - teda teplota neklesne, isť aj na pohotovosť. Taktiež, ak sa pridružia iné príznaky, radšej vyhľadať lekára aj skôr. Ak mu teda teplota vybehla len dnes, zásadne by som to neriešila (ak nemá iné ťažkosti), zbytočne donho budeš pchať lieky a teplota sama zabíja bacily. Ak ju zrazíš, majú lepšie podmienky na množenie. Inak, môj malý má teplotu aj zo stresu....

4w15
autor
8. dec 2016

Ďakujem. Ešte toho dosť neviem a nevedel som čo stým.

jonnie
8. dec 2016

@momkomonika minule lekar v tv hovoril-ze je nebezpecne kombinovat jeden den paralen a ibu...kazde ma iny ucinok na organy a moze to ublizit. Detaily si zial nepamatam.

4w15
autor
8. dec 2016

Občas viac záleží na výrobcovi. Slovensko v tomto padá

soldi
8. dec 2016

@4w15 hlavne vela pit, teplota sa nesmie znizovat, ked ma dieta ladove koncatiny, stale si nenapisal vysku teploty a vek dietata, to su dolezite info

jonnie
8. dec 2016

@4w15 ako dlho ma zvysenku a kolko najviac? Ine priznaky? Nezabudat ponukat pit.

4w15
autor
8. dec 2016

3 roky a 37, 6

jonnie
8. dec 2016

Do 38.5 sa nema znizovat...telo bojuje a vytvara imunitu. Jasne-ze maly moze byt v nepohode...cajik...aj spanok lieci

4w15
autor
8. dec 2016

Od včera večera odpočíva pod dekou. A najviac mal 38, 8 ale len pol hodiny.

soldi
8. dec 2016

@4w15 tak to liekmi vobec neries, len dbaj na ten pitny rezim, ma nejake ine priznaky choroby?

4w15
autor
8. dec 2016

Má menší problém z dýchaním ale to nie je s týmto spojené.

moni244
8. dec 2016

A matku ma kde? Ked ty nevies ani zaklady. Zatial moc nemusis znizkvat, je len zvyssna teplota, telo si poradi, kym nestupa, tak to nechaj

4w15
autor
8. dec 2016

Matku už nemá

jonnie
8. dec 2016

@4w15 a maly je v pohode-hra sa...alebo nervozny?

zbbm
8. dec 2016

Netreba zabudnut dieta sledovat aj v noci. Ja si davam budik a kazde 2 hod skontrolujem. Ak je horucka vysoka, tak rozhodne aj castejsie. Ak je horucka vysoka a treba ju znizit aj napriek podanemu napr nurofenu, moze sa najskor po 4 hod kombinovat s paralenom. Moc sa to ale neodporuca, len v stave nudze. Treba zabezpecit velky prisun tekutin, hrozi poskodenie obliciek.

4w15
autor
8. dec 2016

Zhruba pred pol hodinou zaspal

soldi
8. dec 2016

@4w15 tak to uprimnu sustrast ☹ chapem, ze sa onho bojis, ale male.deti zvladaju teploty ovela.lepsie nez dospely.clovek, ja neznizujem ani pri 39 pokial dietatu nie je vyslovene zle. Stale mu ponukaj vodu, moji radi piju so slamkou, alebo caj s vit c, ten je dolezity. Teplota bez priznakov byva casto pri virusovych chorobach, nevysypal sa niekde na tele?

jana_eyre
8. dec 2016

@4w15 neboj, teplota je len pomoc tela, najmä ak je taká akú ma tvoj malý.. Meral si rektalne a odpocital pol stupňa? Ak ju ma 37,6 úplne stačí dostatok tekutin a kludovy režim.. Ak bude trvá viac ako 3dni tak vyhladajte zastupujuceho doktora.. Ak by začala stupat nad 38,5 vtedy zaacat znižovať liekmi.. Aj kúpeľ teplotu znizi a dieta skludni..

soldi
8. dec 2016

@4w15 a este som zabudla, ked nema.ziadne priznaky choroby, tak sa horucka u dok riesi az po troch dnoch, hrdlo si nepozeral, ci nema cervene?

ujanka
8. dec 2016

Napisem co nam povedala lekarka ked sa nam narodili deti: Do 38 nedavat lieky, od 38 do 39 davat lieky, zacat paralenom, najskor o 3 hodiny sa moze dat nurofen ak teplota neklesa, potom zasa o 3 hod. paralen atd. Treba si vsak pozriet na krabicke max. dennu davku aby nebola prekrocena! Pri teplote nad 39 davat aj zabaly - mokru plienku na hrud, nie na brusko, niekto dava na zapastia, kym teplota neklesne pod 39. To sme robili len raz tak s tym nemam velke skusenosti.
Mozem ale povedat ze mojim detom paralen moc na teploty nezabera, davam rovno nurofen a ten im zrazi teplotu lepsie.
A ako uz bolo spomenute snazit sa do dietata dostat tekutiny, ked treba tak aj porusim zasady a ponukam vody zo sirupom, zriedeny dzus, hocico aby pili.
Drzim palce

soldi
8. dec 2016

@jana_eyre hehe, neviem si predstavit trojrocnemu merat rektalne 😀

sunny8
8. dec 2016

Ja som pocula tak ze nad 38 stupnov obklady studene na hlavu a na zapestia a clenky studene ale s octom .... A ze moze sa striedat nurofen s paralenom my konkretne nurofen sirup a paralen cipok.... A fakt to pomohlo 🙂 ja malu vzdy vyzleciem najprv ked ma teplotu aby sa jej telicko ochladzovalo a uz ked ani vtedy neustupi tk tie obklady pri vyssej teplote ale vacsinou nurofen zaberie hned ... U deti moe byt teplota z hocicoho a teraz to pocasie raz tak raz tak ;)

sunny8
8. dec 2016

Vela pit a kazdych 8 hod ten sirup a ked neklesa teplota moze sa kazde 4 ale menej nie