Ako pomôcť 5 ročnému dieťaťu, ktoré má horúčku?

9. mar 2022

ako pomôcť 5r dieťaťu pri horúčke? Nurofen skoro nezabral, dávam citrón na končatiny a studený obklad na čelo.. plače že ju boli celé telo, hrdlo aj hlava, oči.. na pohotovosti neviem či má neotočia, keď má “len” okolo 38,5. Čo ešte mozem skúsiť doma aby som jej pomohla?

sisasen
9. mar 2022

Paralen cipok a studeny zabal okolo hrudnika

matullienka
9. mar 2022

Vlažné zábaly okolo hrudníka, striedať Paralen a nurofen, do zajra by mohla vydržať ak nezaberie tak kľudne na tú pohotovosť zbehnite, treba sa obrniť a blbé komentáre si nevšímať. Skoré uzdravenie

barus26
9. mar 2022

otázka.. dávaš správne dávkovanie nurofenu? Má ísť polovica váhy…

autor
9. mar 2022

@barus26 áno

matullienka
9. mar 2022

Prosím ťa koľko času ubehlo od podania nurofenu? Mojej mladšej zaberá vždy až do hodiny

mima172
9. mar 2022

Áno, na pohotovosti by vás otočili.
Pri 38,5 daj čípok do zadku, vypiť vlažný čaj a šup do postele. Tiež mám aktuálne chorú malú, teplotu zrazam až od 38,5, ved teplota je vlastne dobrá, znamená, že telo funguje, bojuje.

euka210
9. mar 2022

Ako, 38,5C nie je fakt dovod na pohotovost. Po 4h sa da striedat nurofen s panadolom. Inak, moji mali raz 39-40C, kym zabrali Atb tak to bol boj...este mozes dat zabal na trup ci teplu sprchu...len mierne chladivu aby nedostala sok...mojim toto pomohlo ked ani lieky vtedy nestacili.

veronikavaneska
10. mar 2022

Nemá covid?

katie253
10. mar 2022

Hlavne si prerátaj dávku lieku na kg a na počet 3 dávky denne. Pretože ak dávaš sirup, tak dávky na krabičkách sú počítané na 4 podania denne, čiže tá jedna dávka je nízka. Mne to takto vravel doktor minulý týždeň na pohotovosti, pretože sme nevedeli zraziť horúčky celú noc, nepomáhali ani zábaly. Po navýšení dávky pekne teploty klesli.

autor
10. mar 2022

Test vyšiel negatívny , ideme k doktorke ona že nie 100% mám covid , na teste sa ukáže až o 4 dni.. ako povedzte mi, čo je toto za zdravotníctvo ??? Takze 4 dni má teda trpieť doma s horúčkami bez vyšetrenia? :((( nič jej nedala , proste že len nurofen a paralen nič viac ale horúčka už dnes vyššia ako včera zas..

ivanka0603
10. mar 2022

Nám pomohli zábaly okolo hrudníka. Namočiť uterák do letnej vody, nie studenej. Zabaliť okolo hrudníka, potom ešte obkrútit suchý uterák a ľahnúť do postele. Zábaly opakovať aspoň 4x každých 20 minút.

katie253
10. mar 2022

Ale to je bežný postup, až keď teploty trvajú dlhšie ako 3 dni, tak vtedy sa ide k lekárovi, napríklad na odber krvi a kontrolu moču.

matullienka
10. mar 2022

Inak pozor keď budeš dávať zábaly nedávajú sa ak sú studené končatiny

mima172
10. mar 2022

Autorka: a okrem teplôt jej je čo? Moja malá má teploty, kašeľ, neskutočné sopliská a Dr som ani nevolala. Aký je dôvod, že tak veľmi panikáriš? Len tá teplota? Nemyslím to v zlom, no daj sa troška do kľudu 🙂 Malá bude čoskoro fit. Ak sa bojíš, či netreba ATB, tak si kúp v lekárni crp test.

mmoni89
10. mar 2022

Deti mávajú vysoké horúčky, netreba to tak brat. Ja k doktorke idem, vlastne bola som tam asi 2x chorým dieťaťom, keď už si po týždni neviem rady s kaslom napr.ale pokiaľ majú horúčky, sople tak doktorka s tým tiež moc nič neurobí. Horúčku treba zrazat a poriadne nos čistiť. Po troch dňoch keď neklesne tak treba volať. Ak nezaberajú lieky tak sprchuj vlažnou vodou

matullienka
10. mar 2022

V prípade, že mala ti nejaví iné známky ochorenia, tými testovacimi pruzkami na moč jej ho otestuj.

loliki
10. mar 2022

Mať 3 dni teploty okolo 38,5 je dobré. Telo bojuje s chorobou. Niekedy trvajú teploty aj týždeň. To nevadí. Nurofen znižuje teplotu, takže netreba panikáriť. To nie je ešte horúčka 40 stupňová. Dodržiavajte pitný režim.