Ahojte, bola som dnes s 3 rocnym synom u doktorky. Maly sa mi v noci rozkaslal a zacal grcat 3x. Zopakovalo sa to uz druhu noc. Vygrcal hlavne hlieny. Inak cez den nekasle, len ked dlhsie lezi. V noci mal aj hnacku hlienovitu.
Doktorka mi dnes povedala, ze mame mat dietu aby negrcal.. lenze on negrca po jedle, len ked spi a hlieny mu stecu do hrdla. Povedala, ze ziadne sirupy a lieky nemame davat.
Lenze, ja sa bojim, ze uz tretiu noc sa nevyspime ani ja ani maly. Chcem mu pomoct, aby v noci negrcal a aj ma zarazila doktorka, ze skutocny problem nejak neriesila. Ani po upozorneni, ze ide len o hlieny a nie pokazeny zaludok.
Pomoze aspon ditiaden ?
Nech to len vyzvriaca ved ,deti ked boli mensie tiez pri chorobach v noci hlieny zvracali…
1-2noci potom bolo dobre
Suhlasim, nic mu na to nevies dat, proste tie hlieny musi dat von, drazdi ho to, prejde to.. pokial by si dala lieky na riedenie hlienov typu solmucol, mucosolvan, mohlo by ho to este viac zahlienit, to urcite nie. Lieky na zastavenie kasla ako antitussika vobec nie a antihsitaminika na utlmenie tiez nie su v takomto stave vhodne a ani ucinne. Skus urobit zabal na hrudnik, bud s mastou alebo medovo zazvorovy (vyskusat pripadnu alergicku reakciu na kusku koze najprv) a hrudnikova rehabilitacia- poklepavanie pre lepsie vykasliavanie.
Aj ked je to neprijemne, je dobre, ze to ide von. Davas mu aj nieco na riedenie hlienov? Ak ano, tak to vysad, je mozne, ze z toho sa mu tvori este viac hlienu a preto tolko zvracia.
Dithiaden zbytočne
Podporila by som vykašliavanie cez deň, keď dokáže hlieny vypľuť a nepôjdu do žalúdka.
Nemusí to byť nutne liekmi, stačí vlažný čaj, prípadne zábal na hrudník, pokojná prechádzka na vzduchu tiež pomôže.
Zvracanie netlmiť, aby sa telo vyčistilo čo najskôr.