Ako pomôcť 18 mesačnému dieťaťa, ktoré kaká bobky?

simcika
8. sep 2020

Ahojte,

Dlhodobejšie sa trápime so zápchou, pomohli nám z veľkej a bolestivej krízy práve čipky bysakodyl. To boli časy keď nekakal a 3 až 4 dni a takto sme jej pomohli.
Nakoniec nám lekár na pohotovosti poradil aby sme tieto čipky dávali každý deň hoci moja pediatrička mi odporúčala tieto čipky dávať raz za 4 dni tak to sme sa však niekde nepohli. Čiže dávala som jej každý deň aby sa u nej vytvoril Návyk a naozaj to pomohlo začala nám každým kakať avšak Kaká niekedy lepšie niekedy je to menej ale v podstate sú tam stále bobky. Stretli ste sa už s niečím takým? Musím povedať že vodičku mi podľa mňa pije málo snažím sa do nej dostať veľa vlákniny, ona vôbec ani veľa nepapá takže trošku je to horšie do nej niečo dostať vôbec. A ešte na záver musím podotknúť že vlastne zápchu dostala vtedy keď začala odmietať plienku, podotýkam sa majú nechcela tak som mu nechala cikala na nočník a keď chcela kakať a videla som že už zadržiava tak som jej dala normálne plienku. Teraz jej už ju nedávam vôbec dole a nechodi ani na nočník aj to lepšie lebo takto ....Každý deň kaka len je toho malo a sú to bobky ...

Vdaka za vaše skúsenosti vopred

carduelis
8. sep 2020

Moj syn v rovnakom veku uz tiez nema taku stolicu ako babatko, je normalne ze ako je beznu stravu tak sa meni aj stolica. Myslis ze vadi ze su to bobky? Hovoris ze malo je, potom nema co vykakat. Syn ma stolicu kazdy den a pripisujem to tomu, ze denne je banan alebo jablko alebo hrusku. Ked bol den ze to nemal, tak na druhy den nekakal. Skus to denne zaradit do jedalnicka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simcika
autor
8. sep 2020

@carduelis veď to že denne dávam ovocie ... nompodla mna je to malo. Doktorka mi vysvetľovala že vlastne ona Vica K iba to čo je akoby na konci to ostatné čo je vlastne mäkké sa nedostane von takže znova to tam ostane a zatvrdne a takto dookola lebo tie bobky sú vlastne tvrdé. A keďže nemá rada vločky ani žiadne takéto obilninové kaše tak ja jej dám ráno chlebík s paradajkou a pomedzi to jej dávam ešte uvarené vločky s jabĺčkom stále sa snažím to nepchať hrozno melón slivky uvarené slivky všetko možné ale vidím že je to málo. Keď mala normálne čipky tak sa riadne vykakala a predtým nič nemala zápchu tak mala plnú plienku. To je že 4 malé guľôčky ...

simcika
autor
8. sep 2020

@viestta dakujem vyskúšam!

nikpa
8. sep 2020

@simcika syn bojuje po odplienkovani so stolicou podobne ako vaša malá. Prešli sme prehanadlom aj cipkami. Nedavam mu nic z toho až keď nekaka viac ako 4 dni a uz vidím, že ho boli bruško. Skúšala som všetko možné na redšiu stolicu ale u neho najlepšie zabera kamilkovy čaj, ten ho skoro vždy preženie.

simcika
autor
8. sep 2020

@nikpa
@nikpa Takže to dôverne poznáte. Viete o tom že je to blok a že to súvisí s plienkami. Som rada že mi rozumiete teda. Ja musím povedať že mi naozaj kaka každý deň čo je dobre že už konečne má ten návyk a že sa nebojí tlačiť... len sú to bobky ako píšem vyššie. A kamilkový čaj vám koľko z neho vypije ako sa pripravuje

simcika
autor
8. sep 2020

@viestta dovolím si fotografiu. A upresnil že včera nekakala vôbec ☹️

hipuska
8. sep 2020

@simcika vlákninu ste skúšali? Pre deti dostať

nikpa
8. sep 2020

@simcika ano, viem ze je to psychicky blok z odplienkovania. My sme sa dostali so stolicou na frekvencie 1krat za 2-3 dni, co je fajn. Kamilky kupim obyčajné ako porciovaný čaj v lekárni. Nedavam mu viac ako 2 šálky za týždeň, normálne namiesto vody mi to vypije. Kamilky sú ale alergen, no syn na ne nema žiadne zle reakcie a navyše sú súčasťou väčšiny detských čajov. A vaša malá už tiež nie je malé bábätko tak by som po troškách skúsila, možno zaberie.

simcika
autor
8. sep 2020

@hipuska nikde nám neodporúčajú lebo všetky sú od 2 rokov. Ale ja nemôžem jej stále dávať čipky .... vy ste dávali ?

skumavka
8. sep 2020

@simcika slivkova stava od hipp z dm drogerie

simcika
autor
8. sep 2020

@nikpa dakujem isto vyskúšam jej to dať

jullietka
8. sep 2020

@simcika mne sa osvedcil aj stava z mrkvy,banan,broskyna... Stacilo ze vypila maly pohar a do hodiny sa pekne vykakala. Musi vela pit vodym..

jullietka
8. sep 2020
simcika
autor
8. sep 2020

@jullietka ona mi nechce piť ... len čistú vodu a tej sa nevie veľa napiť. Nútim ju ... a keď vidí že je niečo farebne, zakryje ústa a plače 😢 ale Dik

jullietka
8. sep 2020

@simcika moja ked nechcela pit,tak som jej davala po lyzickach stale,tak sa jej to pacilo...no nic uz len skusat a skusat znova a znova a raz sa chyti. Aj sa mi osvedcilo varit take kasovitejsie jedla,zemiakovu kasu,privarok,stale nieco s omackou a polievka stale,moja chce iba vyvar a to jej robi dobre aby nemala take bobky

katrin21
8. sep 2020

No, ona sa nevykaka uplne..evidentne..hrube crevo reabsorbuje vodu zo stolice...to znamena,ze aj ked bude jest vlakniny habadej, ak bude zadrziavat, tak stolica bude prichadzat cez hrube crevo o vodu a tym padom bude suchsia=tvrdsia....
Skus malej davat mozno nie tolko ovocia,ale napr.radsej harmancekovy caj..zmakcuje stolicu....viac pit.. a hlavne nejako vysvetluj dookola ze musi vytlacit hovienko dalej, nie len tie bobky... lebo ono tam niekde je alw bobky idu tazko a mozno ah bolestivo,tak viac neda...skus nejaku odmenu. Drzim palce.

simcika
autor
8. sep 2020

@katrin21 presne tak ako píšeš! A malo sme čipky ... šlo to von pekne ale to sa nedá dokola. Krásne dakujem

hipuska
8. sep 2020

@simcika toto máme my. A na raňajky ovsené vločky?

samrolka2019
8. sep 2020

Daj mu vypit mineralku ZAJEČICKA HORKA - popri na nete. Kupis iba v lekarni. Po otvoreni mu do chladnicky. Prirodna voda proti zapche. Nas pomocnik uz 3 roky. Mozu male deticky, tehotne aj dojciace. Pre male deticky je prilis horka tak sa miesa s Bilinska kyselka - mineralka ktora sa da kupit v beznom obchode. Miesa sa 1:1. A je lepsie ich uz zamiesane dat do polievky, džusu, sirupovej vody... 2 rocnemu synovi som davala 20ml + 20ml mix. A kakal kazdy den makke hovienka bez trapenia. Dovtedy 1x za 6 az 8 dni.

samrolka2019
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simcika
autor
8. sep 2020

@viestta veď má len 18 mesiacov. Práveže to zápcha začala pritom keď odmietala plienku lebo sme doniesli domov nočník tak tomu začala krásny cikať v podstate od 14 mesiacov o cikala do nočníka, ona aj keď nemá plienku tak vieš že má ísť na nočník ale to análne obdobie je preto malé dieťa veľmi nebezpečnej a preto mám tak veľa detí pri od zápchu....Teraz keď sme sa vrátili naspäť OK plienke tak vidím že o aj už sa ma tlačí predtým sa tej tvrdej stolice veľmi bála a vôbec netlačila

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamaty90
9. sep 2020

@simcika my sme si tým tiež prešli a dlho sme sa s tým trápili.kedze jeden deň ju zapieklo a už sa bála a zadržiavala. Tak sme behali od lekára k lekarovi, skúšali sme už kadečo .
A doktorka na gastre nám odporučila prášok Macrogol junior.iba ten nám pomohol a už sa nebojí.je to prášok na zriadenie stolice.a už kaka jedna radosť kazdy den chvalabohu 🤗

simca06022011
9. sep 2020

@simcika no tak citam, ze ti nechce pit.. takze akakolvek pridavna vlaknina bude prave na skodu, lebo s nou trbe prijmat dostatok tekutin. Vyskusaj ked tak, nejake kase.. napr. na ranajky... obylninovu /daju sa robit s vodou, bez mlieka, alebo aj s .. s ovocim a kadecim co uz jedava). A halvne treba pridat tekutiny. Neexstuje aby 18mesacne dieta nepilo tekutiny. Vodu, dzus, caje... daj to do nepriesvitnej flase, nech sksua so slamkou sa zabavat, so striekackou natahuje a pije.. je milion sposobov.

simcika
autor
9. sep 2020

@simca06022011 áno takto vidím aj ja. Ale pred tým než nemala zapchu (pred odplienkovanim) mala normálnu stolicu a to pila menej vody. Včera som jej spravila harmancekovy čaj ako písali baby a chutil jej!! Úplne z chuti ho pila a dala som figivy sirup a trasa ... vykakala sa. A dala som jej flašku hocijakú ... no vyhráva jednoznačne Rajec so Sosakom.

simcika
autor
9. sep 2020

@mamaty90 opýtam sa na to pediatrička či mi to môže predpísať ... mali ste aj gastro vyšetrenie ?

simcika
autor
9. sep 2020

@viestta inak ten figuvy sirup sa môže denne podávať?