Ako podporujete imunitu skolkarom? Pouzivate pri soplikoch inhalator? Je to aj na kasel ucinne?
Dakujem za tipy.
Inhalator je pri chorobách najlepšia najúčinnejšia vec 👍 podporovať imunitu nijak zvláštne, každý deň má čerstvé ovocie zeleninu, každý deň chodí von, snažím sa aby neprechladol ale ani sa nespotil, všetko také základné bežné veci
Základ je strava. Dcére aj nám doprajeme denne kopu čerstvej zeleniny a ovocia. Sladkosti obmedzujeme na minimum (našťastie jej ani nechýbajú a nepýta si ich)
Občas keď si spomeniem, dám jej céčko od forever, od jesene do jari aj Déčko.
Potom sauna od 3 mesiacov, každý jeden deň pobyt vonku doobeda aj poobede aj keď prší, mrzne, aj v zime keď je už tma.
A neriadim sa trendom zo zahraničia ako niekto - tzn. Že obliekam dieťa teplo, nosí tielko už mesiac, bez čiapky ani na krok, pri prvom kychnuti varím čaj, a aj so ,,soplikom" idem VZDY k doktorke aby sa na to pozrela a neprešiel nám sopel do choroby.
Žiadne angíny, zápaly priedusiek..nedaj boh pluc sme nemali.
Imunita nienje o tom, aby dieťa neochorelo, ale ako sa s tou chorobu popasuje. Ja si myslím, že dcéra má perfektnú imunitu, pretože za 5r ešte nemala ani hustý zelený sopel, ani kašeľ. Nedovolila som zájsť to do choroby a nečakala čo z toho bude, ale bežným nádcham a teplotam sme sa nevyhli.
A ešte som zabudla dodať že máme čističku vzduchu, čo si myslím, že tiež pomáha.
A dostatok spánku. Ešte stále spáva aj poobede. To je tiež základ - aby bolo dieťa vyspate a malo psychickú pohodu doma aj v škôlke.
@guudy
@kris_tin257
@simona20201309
Baby a so soplikom a kaslikom chodite von?
Kym nema dieta teplotu a citi sa dobre, nevidim dovod neist von
colostrum a probiotika davam
Prvý rok v škôlke bol celkom ťažký, tento druhy už vyzerá lepšie. Vyzerá to tak, že zabrala kombinácia času + dávam malej betaglukan (nie Imunoglukan, to je len sladký sajrajt), D, C, hygiena nosa pred i po škôlke a difuzer beží každý deň (oleje podľa potreby - iné pri sopľoch, iné pri kašli, iné len tak preventívne). A samozrejme kvalitná strava atď. A posledne dva mesiace som dala aj Arkodefenses kids.
A áno, keď ma kašeľ a sopeľ ale bez teploty, tj ma energiu, nie je spavá, tak chodíme von. Samozrejme mimo detičiek, čiže napríklad vezmeme kočík s bábikou a ideme na prechádzku.
Určite áno, soplik a kašeľ má dieťa kľudne aj 2 týždne, nemôžem ho držať doma celý čas 😊 ak má teplotu alebo antibiotiká tak zo začiatku 2-3 dni doma a potom sa chodí von, iba kolektívom sa vyhýbame
Pestrá, najmä priemyselne nespracovaná strava, každý deň aspoň 2-3 rozličné druhy čerstvej zeleniny, nejaké ovocie, ryby, doma varíme z čerstvých potravin... jednoducho čerstvé, nie jednotvárne jedlo. Dezert, občasný junk food až po zdravom jedle.
Doma máme aktuálne 20°C a ešte sme nekúrili, začneme až teplota vnútri počas dňa klesne pod 18°C. V noci nekúrime nikdy. V škôlke majú teplejšie, tam dcéra nosí celoročne sukničku/kraťasy a krátke tričko. Veľa chodíme von a športujeme. Rovnako v škôlke chodia denne von za každého počasia a za takmer každého počasia, aj počas zimy, majú raz týždenne lesný deň, kedy odídu ráno, v lese majú aj obed a vracajú sa až okolo 14:00. Na dostatočnú tvorbu vit. D tuším stačí vystaviť predlaktia a podkolenia slnku na 30 min. týždenne. Deti mi behajú v krátkom tričku a bosé aj pri 15°, pokiaľ je slnečno. Ak už je počasie horšie (neskorú jeseň a zimu) im dávam vitamín D. Chodíme bicyklovať, lyžovať, každý deň na ihrisko, kde aktívne cvičí. Minimálne raz týždenne chodievame plávať, niekedy pridáme saunu. K tomu dostatok spánku- dcéra už počas dňa nespáva, ale v noci spi od 20:00 do 8:30. Podľa mňa dostaneš stále tie isté rady, lebo veľa iného sa tu vymyslieť nedá. Zvyšok je o tom, či malo dieťa šťastie na genetickú výbavu.
Tak moje dieta a strava to je katastrofa.a chora je 2-3x rocne🤷🏼♀️krv ma kazdy rok kontrolovanu a vsetko je ok
skor kvalitny spanok a vela,eliminovat stres, vela vonku za kazdeho pocasia , my chodime plavat aj v zime , to vo vonkajsom bazene vyskakuje von ide pre sneh🤣🤣🤣
Chodit medzi ludi..
pokial nie je teplota a nie to tak, ze by nonstop tieklo z nosa, alebo sa dieta zadusalo kaslom, len chodte von na prechadzku. teraz je pekne pocasie, svieti slniecko, to moze len pomoct 👍 davaj zvysenu davku vitamicu c, k tomu d, to je taky zaklad.
Ako bolo spomenuté, čistá voda, pohyb na čistom vzduchu najlepšie les hodinu denne. Neprekurovat, nenaobliekat.
Keď už niečo na dieťa lezie, preplach nosa, infralampa, naparovanie nad bylinkami,cibulovy sirup, prsny zábal na hrudnik, bylinkový caj med citrón rakytnik, aromaterapia. Strava zameraná na oteplenie organizmu.( v zime)
Nie. 1-2 dní obetujeme a vydržíme doma.
Neprekurovat domacnost, vela pohybu na cerstvom vzduchu, neobliekat zbytocne vela vrstiev-otuzovat, jest pestru stravu, zeleninu a ovocie. Ostatne si musi skolkar odzit a vybudovat imunitu prekonavanim infekcii…