Ahojte, moja 23-mesačná dcérka spadla včera na sánkovačke zo sánok na zľadovatelý sneh a na tváričke má škaredú ranu, resp. odreninu. Máčam jej to po troche v repíkovom odvare. Máte nejaké skúsenosti s takýmito "úrazmi" u detí? Čo by sme ešte mohla urobiť, aby sa jej rana lepšie a rýchlejšie hojila? Ďakujem.
Ďakujem za radu. Kuknem ten Bepanten, myslim, ze ho aj mam. Dufam, ze sa jej to naozaj rychlo vylieci, ako hovoris, zatial ma polovicu tvaricky napuchnutu, ale je to len druhy den, tak este skoro...
@naomi23 ja na také rany davam calciovu mast, velmi to pomaha, na opuch by som jej prilozila cosi studené z chladnicky, ak ju to bude moc chladit tak danu vec prekryt plienkou a tak prilozit. Moj malý ak sa niekde silno udrie hned davam na miesto flasku s horcicou z chladnicky aby tam nemal hrcu.
@mojkamirka ďakujem za tip, vyskusam...
repik alebo skorocel....
Momentalne ma riadne chrasty na licku aj na hornej pere. Uvidime, ake to bude, ked to odpadne... Bojim sa jaziev... ☹
ahoj,
moj postreh: Zepter Bioptron lampa - ta pomaha prave na hojednie takychto ran :=)
Dakujem za tipy 🙂
@bleble ahoj, prosim ta, nevies, ci mozem aj 2 mesacnemu babätku natriet licko s cicaplastom?? mame osuchane, lebo spinkava na brusku
Detom sa rany hoja strasne rychlo. Ja davam na odreniny Bepanten Plus. Ale vacsinou netreba vobec nic. Podla potreby vycistit ranu, ale inak mozes s kludom zabudnut...