Mamičky prosím poraďte mi ako dávate lieky vy Vaším detičkám. Lebo u nás je katastrofa, keď vidí, že sa ku nej blížim s lyžičkou tak už reve, už ani kvapky do nosa si nedá kvapnúť. Malá má 1 rok. ďakujem za každú radu
@terezka1947 robíme to už každý deň a ešte stále si nezvykla...slzy má ako krokodíl a neviem sa upokojiť....ale vďaka za rady...a ako to robíte, keď máte nurofen sirup s tou pribalenou striekačkou alebo ako by som to nazvala
@katulka1992 ano,s tou striekackou...vies,ja ta chapem....tak chladnokrvne to len pisem,lebo tie slzy a plac..aaach,ze clovek musi plakat s dietatom je strasny
akurat,ze som sa naucila,ze ked to urobim nejako sikovne rychlo,plac bude kratsi..inak,deti uz po neplakali..len ten proces podavania je tazky
no ake ked ma raz dieta teplotu,tak nech plac je aky chce,do neho liek ist musi,neda sa inak...lebo mu viac ublizime utlocitnostou
ale...co ti poviem,ja tazko znasam choroby deti...
@terezka1947 máš pravdu, keď raz musíš tak musíš....nie je mi prijemné (vlastne žiadnej matke), keď vidím ako plače, ale robím to pre jej dobro...teraz sme prvýkrát tak choré, že sme museli siahnuť aj po takých liekoch ako je nurofen....
@katulka1992 neboj...bude to dobre...aj my mamicky,aj deti si musime zvykat na choroby,atd.
heh, no bojovať, deti sú inteligentné stvorenia-
ja som bola také neliekové decko, štyria ma vždy držali, doteraz neprehltnem sirup alebo kvapky, všetko len v tabletkách, ináč ma napína- psychika
mama mi zamiešala kvapky do krupicovej kaše, mala som dva roky, v živote som nikdy viac krupicu do ust nedala... pritom varím ovsené, kukuričné, ale krupicu veru nie
@anabeth moje dieťa nechce krupicu ani normalnu, nie to ešte aby v nej bol zamiešaný liek :D
@katulka1992 bežne dávam lieky striekackou od nurofenu, kvapky na lyžičke...
Mne teda slzy detí nevadia, predsa im neublizujem, ani ich to nebolí, akurát im robím niečo, čo nechcú a teda ten plač je skôr z trucu...A keďže z toho nerobím drámu (nie som utrapena, neplacem s nimi, atď), tak ani tých sĺz nie je veľa, u staršej už žiadne (2r8m), u mladšieho (16m) sem-tam ... plakať nad dieťaťom všetko len zhoršuje, matky by mali byť matkami - pevnými, kludnymi, láskavymi
@katulka1992 od narodenia som deťom dávala lieky, kedysi na lyžičke a potom tými striekačkami, ktoré sú pribalené pri liekoch. Treba sa od toho odosobniť a neprežívať to tak...
tak nasa sa na sinupret vyslovene tesila :D neviem co to ma to moje dieta za chutove pohariky...ale pomaha aj strcit do ruky nieco zakazane...a odsvacku po tyzdnovej chorobe brala ako srandu ;)
@stratilikova ja pred ňou ani nad ňou neplačem....len s ňou bojujem pri podavaní liekov...ale tiež máš pravdu, že plače z trucu....
@sykorkauhliarka tak s odsávačkou sme už aj my kamarátky....
@katulka1992 sirupy som nedavala, deti mi z nich vracali z toho sladkeho slizu, rozdrvila som paralen , rozpustila v troske vody.
prisadla dieta dala do ust a zavrela, taky liek nevyplujes, napili sa caju, dzusu, aj koly ked bolo najhorsie ako uplatok a dobre bolo,
hlavne vsetky podaje liekov treba robit rychlo aby bol co najmensi cirkus. isto nebudem dieta prehovarat polhodku, pif-paf, liek dnu a cauky vybavene
@katulka1992 mladsi ma 2r.starsi 5r.,no a teraz sami si pytaju😀
mladsi dokonca si aj odsavacku niekedy-niekedy sam drzi....takze,ked na nas vidia,ze to nic nie je...aj u nich to prejde
samozrejme,zalezi asi aj od dietata,kazde je ine,no
@katulka1992 ako podavam lieky? rychlo a nez debaty, raz sa musi, tak sa musi. a kedze ja mam takyto pristu, jednoducho musi to byt, tak ani decka uz nevyvadzaju. ak dieta citi tvoju neistotu, vtedy sa boji najviac.
Ja som im davala sirupy do detskej vyzivy. Zamiesala som trochu vyzivky jablkovej a vsetko zjedli s lyzickou, nic nezbadali ze tam je aj liek 😉
Vyhrážkami, vydieraním, prosbami 😂 😂 😂 U nás je to tiež boj, malý ma síce 3,5, ale aj tak si to nedá vystvetliť.... bez problémov mi zje iba nurofen, ten mu chutí.... A teraz v poslednom čase u nás zaberalo, že dával lieky on mne a potom ja jemu 🙂 Skús to aj ty otočiť na hru...
keď bol syn menší, tak lieky nechcel ani za nič. Rýchlo som mu otvorila ústa a šup to tam. Teraz keď je chorý, tak už v pohode otvorí ústa a vypije sirup.
@katulka1992 uprimne?rychlo spacifikovat pri kvapkach do nosa...tam vela neprosiesis,je to uz o tvojej sikovnosti
no a co sa sirupov,liekov od bolesti,teploty tyka....mne sa darilo po troske do licka davat...so striekackou,nie naraz,postupne....
niekedy to bolo s placom,aj tak,ze manzel drzal na rukach a naozaj po kvapkach sme davali striekacku do pusysmerom do licka.nie na jazyk....
deti sa skor boja neznameho,uz ked zistili,co a ako...uz problem nie je
akurat je to o trpezlivosti,sikovnosti,rychlosti rodica....