Mám problém - Dr. predpísala malému antibiotiká. Keďže mi dokáže sirup ktorý doň vlejem nasilu vyvrátiť, (napr.napne ho a vyvráti aj sladký sirup od kašľa) dostal tabletky. Pár krát sa dal oklamať a zjedol tabletku v jedle (banán, brumík a pod.), ale teraz mi tabletku vždy nájde a vypľuje aj keď je rozlomená ☹ keby ste videli to divadlo kolo toho, moju a manželovu snahu dostať tabletku do malého.... fakt sú horké, nedajú sa ani rozdrobiť a dať do nápoja aby si to nevšimol. Už aj malá vystrája pri podávaní sirupov a aj pri mojej maximálnej snahe časť vytečie pomimo ☹ (Pri tých sirupoch sme skúšali rôzne finty, ktoré poradila detská sestra - držať bradu a pod. - nič nezabralo - poraďte aspoň ako na tie tabletky....).
🙂 pred tyzdnom mi koli tomuto volala svagrinna....mozno sa tito bude zdat drasticke co ti poradim,ale po chvilke dieta na to zabudne....no takze k sirupu, ja som dala sirup do striekacky od nurofenu a chytila malemu nos a vstrekla do ust a pockala kym to prehltne,on to prehltne lebo ked vtu chvilu nemoze dychat nosom ani ustami,on rychle prehltne sirup aby sa mohol nadychnut a nevyvrati nic....fakt to funguje lebo aj svagrinna mala ten isty problem malá mala 40 horucky a antibiotika nechcela a vzdy vyvratila aj s obedom a teraz je to ok....a ktej tabletke je to to iste uputat pozornost,aby otvoril usta,ze mu ides dat cukrik a dat mu tabletku rychlo az do krku a zapit vodou,ja sama si to davam az do krku,muz sa nemoze na mna pozerat 😀 ale ja neznesiem chut liekov a kedze pri koreni jazyka uz niesu take intezivne chute,tak nic necitim...mozno si pomyslis,ze je to drasticke,ale ked maju deti vysoke horucky a treba antibiotika,niet cesty inej.... 😉
do cca 2,5 roka u nas pri mladsom synovi akekolvek lieky isli len za pouzitia nasilia. potom dlhsiu dobu nemal ATB, tak sme to po case skusili podobrom. A islo to. A odvtedy pohoda 🙂
Sirupové ATB rovnako podávam synovi ako jankasz. Keď som so synom ležala v nemocníci, tento systém som odkukala od sestričiek. Funguje to.
......najmladsiemu davam so stiekacky,a s dcerou musim vyjednavat,ak uz to nejde po dobrom tak musime na silu,
ahoj no ja som riedila sirup s čajíkom v odmerke-striekačka...... alebo na lyžičke kým nevypil potrebnú dávku t.z. aj na 4 krát aby to necítil..... tabletky tiež v čajíku na lyžičke.........nasilu by sa nemal dávať sirup dieťaťu pretože poväčšine ho vyzvracajú...........a čo tak v striekačke? skúšala si........podrviť na prášok ......alebo ho oklamať.......u nás bolo v noci najhoršie podávanie liekov .......