Ako podávať Smectu 3 mesačnej plne dojčenej dcérke?

oskarik
19. mar 2012

Máme problém s bruškom a doktorka povedala raz denne Smectu, no až doma som zistila, že sa má rozrobiť do 50ml vody a zdá sa mi to veľa naraz..

mandragora22
19. mar 2012

ahoj, ja som nekojila, ked sme davali smectu a davala som ju do slabuckeho mlieka, cize som nerobila mlieko podla navodu, ale dala som len tretinku prasku oproti tomu, kolko malo ist. do toho som primiesala smectu, ale ozaj len stipku. ked kojis...ja by som si na tvojom mieste odstriekala trochu mlieka, primiesala a tak dala z flasky vypit. ked ti potiahne raz denne z flasky, neznamena to, ze prestane sat. viem, ze do mlieka by sa nemala davat, u nas to vsak bola jedina moznost, nic ine mi neprijimala. ale skus pripadne do tej vodicky a bud malinkou lyzickou po kusockoch alebo cez slamku, len sa bojim, ze tu hnusnu chut ti pit nebude 😝 😅

nibiru
19. mar 2012

stiekačkou 😉 normalne zarob 50 a skus davat postupne po 10ml ja by som to rozdelila na 5x za den.alebo zavolaj lekarke.

annaf85
23. mar 2012

Zalezi na tom, ci chces byt drastak 🙂 Ja by som odporucala taku tu nurofenovu striekacku a opatrne jej to streknut od ust. Kludne jej to podla mna mozes namiesat napriklad s detskym cajom. Do mliecka by som asi radsej nedavala, aby si nepokazila chut mlieka a aby ho mala potom neodmietala...

mirinecka
23. mar 2012

ja som dávala striekačkou, môžeš zarobiť len pol sáčka tak do 30ml vody, a môžeš to podávať po častiach, mne to nikdy malý nevypil naraz, pol sáčka ráno a druhú polku večer, ale keď to nechcel už potom piť tak som mu to zarábala do menej vody, tiež bol kojený. Staršiemu keď mal mesiac tak bol v nemocnici tomu som to dávala z fľašky ale on z nej vedel piť 🙂

sakura77
23. mar 2012

AJ ja som zarobila do co najmenej vody a dala nurofenovou striekackou😉 a dala zapit potom

mamazuzana
26. mar 2012

vyborna je taka akoby striekacka od Nurofenoveho sirupceka. My ju pouzivame na vela veci.

malawienka
27. mar 2012

Ja mam 5mes. plne kojenu dcerku a tiez sa mi vyplatilo mat doma nurofen - tu striekacku ma rad moj syn 2,5roka a uz i mala 🙂. Ale smectu sme zatial nepotrebovali, tak to netusim ako by to mohlo chutit tym detom.

veruneckaz
2. apr 2012

Ja som cerstva mamina dvojiciek a kojim uz cca 5 mesiacov. Ja som pocula, ze kojene dieta nemoze mat hnacku. Neda sa to rozpustit v mlieku a dat flaskou? Ja mam nurofen cipky, tak neviem, ci nie je lepsi sirup - musim sa opytat doktorky.

hedka17
2. apr 2012

@oskarik my ked sme museli brat smectu tak sme ju brali 2x denne po pol davky a davala som to striekackou a spapal to bez problemov

lussy666
2. apr 2012

ja som davala smectu obycajnou striekackou, ale nezarobila som do 50 ml tekutiny, ale menej, lebo mala pri tom strasne vrieskala..
inak na to, ze smecta je sladka jak cecek ju moja mala fakt neznasala🙂

natasole
2. apr 2012

Ahoj @oskarik 🙂, dcérke som Smectu zarábala do malého množstva prevarenej (vychladnutej) vody a podávala lyžičkou pred kojením - jeden sáčok v priebehu dňa, tj. po častiach rozdelený cca do 3-4 dávok. Vždy treba trochu premiešať, lebo sa usádza.
Keď sa dá menej vody, vznikne hustejší a viac koncentrovaný roztok - nám to nerobilo problém a dcérke to kupodivu aj chutilo.
Fľaškou by som to neponúkala, zvlášť ak je dieťa kojené. Striekačku sme nikdy neskúšali - od narodenia som dávala lieky a pod. len lyžičkou.

emalujza
10. apr 2012

a čo je to tá smecta? Ja som dávala v tomto veku jedine Nurofenový sirup, ked mal malý chudiatko horúčku. A inak tiež ho bolelo bruško a ja som kupila tie...joj zabiudla som ako sa volajú, ale sú dosť drahé také kvapky v lekárni so živými baktériami a tie mu veľmi pomáhali.

stanislavao
10. apr 2012

podla bude najlepsie lyzickou.

jabadaba
10. apr 2012

ano, odporucam aj ja davkovaciu striekacku ci tycinku z detskych sirupov ako Nurofen a spol.