Ako podať sirup dieťaťu, keď ho odmieta?

24. sep 2022

Prosim vad poradte mi, lebo ja som uz na pokraji nervoveho zrutenia. Syn 22 mesiacov, uplne odmieta lieky, najviac momentalne donho potrebujem dostat sirup (paralen alebo nurofen). Capiky mu nemozem dat, lebo ten hned vykaka. Doteraz nebol problem s podanim sirupu, ved je to sladke, davam mu to pipetou, vzdy pomalicky cuckal. V juli mal virus ruka-noha-usta a vtedy zacal s nami doslova bojovat, ked sme donho chceli dostat sirup. Mozno kvoli tomu, ze vtedy sa mu vytvorilo par malych aft, a nechcel to, a zapamatal si to a odmieta to teraz. Ja neviem. Momentalne je prechladnuty, ma teplotu, kasel, lekarka nam kazala davat viac liekov, ale mam problem to donho dostat, aj na lyzicke odmieta dokonca Fenistil, ktory je bez prichuti. To sa snazim nejako "schovat" tieto kvapky. O odsavani sopla radsej pisat nebudem, lebo to je boj neskutocny tiez. No Ale teraz neviem, ako mu podat 6ml sirupu. Skusila som po dobrom, potom aj uz aj nasilu, dala som mu tu pipetu do ust a pomalicky mu to davala, dokopal ma, doskrabal, plakal, krical, vsetko vyplul. Cize ani nasilu mu to neviem dat. Rozmyslala som zmiesat s jedlom, ale neviem, ze ci to zje, ci to nebude citit, a momentalne nechce ani jest nakolko je chory a mliecne mame vysadene, lebo ma hnacky zo zubov asi. Takze netusim, ako to donho dostat, som zufala. V minulosti odmietal sirup proti kaslu lebo bol horky ale nejako sme to donho dostali, ale toto co robi teraz, akoze extrem. Dakujem.

zuzka1_zuzka1
24. sep 2022

Mali sme podobný problém, dcérke pomohlo že ju posadil ocko na kolená a dávali sme tým aplikátorom na striedačku jej aj ockovi akože tak sa tešila...

evica17
24. sep 2022

@zuzka1_zuzka1 toto u nás funguje zas s macom. Že umyvam zuby raz macovi raz malému. Čiže myslím že môže fungovať aj s liekom,dieťa vidí že v Tom nie je samé

autor
24. sep 2022

@zuzka1_zuzka1
@evica17 dakujem baby, to je dobry napad, skusime, ale bojim sa, lebo teraz uz len ked uvidi tu pipetu zacne kricat, asi ma k tomu fakt negativny postoj, lebo bolo pri tom plno kriku 🙁 ale vyskusame, vdaka🙂

evica17
24. sep 2022

Skús ju na prvýkrát naplniť vodou a dať mužovi/sebe. Alebo nejakou sladkou vodou by to pripomínalo sirup.
A potom keď on pristane na to vyskúšať,lebo však aj vy skúšate, tak dáš sirup.

evica17
24. sep 2022

@evica17 alebo dať n lyžičke alebo z minipoharika,niečo kde nezačne vrieskať už len keď to uvidí a bude otvorený skusat

zafir
24. sep 2022

Skúste napríklad do výživy. Ja dávam do každej lyžičky napr. 1-2 kvapky. A to opakujem až do potrebného dávkovania. Ak neje tak jedine do tekutín, čaj, džús resp. ešte skúsiť striekačkou do vnútornej strany líca. Ak nespolupracuje, priľahnúť a rýchlo podať striekačkou. Samozrejme mu povedať, čo ho čaká a prečo mu dávaš liečik, aj nasilu.

janinah
24. sep 2022

Dáva sa to nasilu najlepšie lyžičkou a hlavne dozadu na jazyk,odtial nevypluje,musí zhltnúť.

autor
24. sep 2022

@evica17 dakujem skusime

autor
24. sep 2022

@zafir do vyzivy davate kvapky alebo aj sirup?

20erika07
24. sep 2022

No veru naj co najhlbšie lyzickou a drzat kym neprehltne. Takto mi syn jedine vypil, ale zaroven on vzdy vsetky lieky vyzvracal takze nikdy ziadne lieky v tekutej forme poriadne neuzival, kym sme nepresli na tbl , ale ani to nemusi, ani ja nevypijem ziadny sirup a s tbl mam tiez problem, syn uz ked bol vacsi si dokonca pochrumal tie tbl a tak zjedol 🤮 ma 15r ale sirup doteraz nie

zafir
24. sep 2022

Podľa potreby áno.

nerya
24. sep 2022

My sme v čase najvacsich kríz schovávali do koly 🤷

gvenduska
24. sep 2022

Striekačkami do úst zároveň spolu s fľašou vody alebo čaju