Ako podať sirup 18 mesačnej?

kurciatenko1
28. aug 2018

Dcerka má 18 mesiacov. Na niektoré veci veľmi rozumná, ale niektoré si este nedá vôbec vysvetliť. Musíme jesť sirup na zápal priedušiek, ale proste ona ho neprehltne. Podarí sa mi jej ho dostať do úst ale okamžite všetko vypľuje. Dnes to bol teda masaker, pretože som jej dala sirup keď bola poležiačky, samozrejme hneď ju naplo potom sa s tým začala drhnut a samozrejme jej zabehol. Už dnes panikarim čo spravím zajtra

fokuska
28. aug 2018

@kurciatenko1 Ak sa to da (precitaj v pribalovom letaku), tak sirup daj do caju alebo do vody aby nebolo tak citit chut a daj jej to normalne vypit. Pripadne ho zamiesaj do nejakeho redsieho pyre - napriklad jablkoveho, lyzicka pyre, lyzicka sirupu a nech zje.

Alebo nasilu - bude ti ju asi musiet niekto podrzat, otvorit usta a striekackou dat sirup uplne na koren jazyka, aby ho nemohla vyplut, len rovno prehltnut.

Ak su to antibitoika, ktore sa musia brat pravidelne, tak je v zaujem zdravia aj takto menej prijemna metoda :-/

bodkolienka81
28. aug 2018

@kurciatenko1 po leziacky radsej nie, moze jej to zabehnut, vdychnut.. od malicka synovi hovorim, ze mu dam medicinku, ziadne klamanie a schovavanie, pred nim nakvapkam na lyzicku, ked je extra horka/nechutna, tak do ruky kocku horkej cokolady alebo gumeny cukrik (piskota) a tak nema problem..

moni52
28. aug 2018

@kurciatenko1 Ahoj. My sme podávali sirup vnučke striekačkou od Nurofenu. Samozrejme jedna ju držala druhá striekala. Od malička vypila veľa sirupov ATB lebo bola veľmi chorľavá. Keď mala necelé dva roky sme jej začali dávať celé C vitamínové tabletky. Odvtedy jej nerobí problém prehltnúť ani ATB tabletky alebo tobolky. (a už ide do druhej triedy 👧)

3petka
28. aug 2018

@moni52 súhlasím my sme tiež tak po trošičke striekačkou. Myslím že sa dá kúpiť aj samostatne alebo je v nurofene ale aj v hedelixe. A potom sa naučil už sám že namka a sám si ju strekne do pusky

kurciatenko1
autor
28. aug 2018

@fokuska práveže sa môžu hodinu pred jedlom a dve hodiny po jedle. Keď jej to streknem dozadu do úst ju ihneď napne. A keď dávam po troške tak sa po prvej dávke rozplače a už je dojedene, lebo už ani ústa nezavrie. A keď dám všetko rovno vypluva. Dávala som aj lieky podrvene. Keď zacitila vyplula.

kurciatenko1
autor
28. aug 2018

@moni52 bojím sa skúsiť tie lieky, aby jej nezabehli, ale vidím to ako jediné riesenie

guiseppinka
28. aug 2018

So starsou som.problemy nemala, Otvarala usta vzdy. Mladsej ked som chcela dat len vitaminovy sirup, tak nehrozi (ma rok). Brali atb obidve a kedze ich museli brat, tak dostavala na silu. Dala som lahnut, sadla na nohy a ruky, chytila hlavu, snazila sa otvorit zuby a doslova vrazila striekacku medzi ne. Pomaly na 2 3x som strekla. Daco vyplula, ale vacsinu zjedla... a to pomedzi to revala. Alebo jej niekto chytil este hlavu. Su veci, kedy sa ne ne*eriem)

dasenka352014
28. aug 2018

@kurciatenko1 ja davam vsetky sirupy v tych striekačkach od Nurofenu...viem ze sa nic nevyleje ako ked dam na lyžičku a dam dalej na jazyk, prípadne hlavku trosku zaklonim aby deti nic nevypluvli....

skumavka
28. aug 2018

@kurciatenko1 aj ja odporucam striekackou od nurofenu, moj to takto ochotne vypil, doslova vycucol. Keby ani to nie, tak este rozriedene v troske vody a slamkou z poharika. V oboch prípadoch samozrejme k tomu divadielko - mnam, aka dobrota, aj ty si akoze daj, aj babike, ci mackovi daj a potom malej.

nini1010
28. aug 2018

Mixla som to vždy do menšieho množstva osladeného čaju alebo mlieka do fľaše aby som si bola istá že vypije všetko.

sasesoe
28. aug 2018

@kurciatenko1 rozdelit na ciac davok a dat s odstupom na 2-3x? Ak nechce striekackou,tak lyzickou. Popri pozerani rozpravky?

zulumilo
28. aug 2018

Ked sa môže s jedlom, tak zamiesaj do detskej vyzivy.

adikad
28. aug 2018

Dozadu ale doboku strieknut.

veaaa
28. aug 2018

Moja nechce ani sladky nurofen,vsetko vygrcia ;(((

marlenka222
28. aug 2018

@kurciatenko1 ved pre Boha ked je, 1 ju zabavte, druhy vymente lyzicku s pripravenym sirupom, podrz v ustach a mas. Striekacky z nurofenu sa moze bat este aj ako 3 rocna...alebo ked si sama,nachystaj 2 lyzicky- 1 na jedlo a 2 so sirupom a po 2 - 3 lyzickach beznej stravy vymen za sirupovu medzicasom ju normalne zabav ako vzdy a bez stresu. Finty s vodou. aneviem ci su na hlavu nakolko dieta tazko vypije celu davku a teda nemas istotu kolko skutocne uzilo. Lyzicku spapa ani nevie ako. Moj syn bol expert. So striekackou z nurofenu sme ho riesili 3 . 1 drzal syna,1 jeho usta a 1 mu daval. Potom sa tym sladkym zachltol, vyvratil a bolo hotovo :( lyzicka zabrala vzdy. Citali sme,pozerali pesnicky na youtube

marlenka222
28. aug 2018

@adikad si skusala niekedy 2 rocnemu dietatu kt. Sa boji manipulovat v ustach niecim a presne hladam kam strieknut? Dobre sa hovori a zle kona v tomto smere

adikad
28. aug 2018

@marlenka222 ano skusala, ukazala mi to sestricka u dr
Hlavne napanikar, diera z teba vyciti stres a potom to je este horsie. A nazadusi sa neboj...
A ked to je take zle a neda to, tak jedine infuzie alebo injekcie. Staci ze 1 davku atb vypluje a je to v haji.

eririka
29. aug 2018

@kurciatenko1 daj malú na kolená, zaklon hlavičku, zadrž noštek a podaj jej rychlo liek ! Ako náhle sa nadychne, liek bude spapany 🙂😉