Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosť s podávaním extrémne horkého lieku - Entizolu. Predpísali ho malému - má 1 rok - na črevnú infekciu. Skúšali sme mu ho rozdrvený primiešať do sladkej kaše, ale aj v pomerne veľkom objeme kaše, je kaša hnusne horká, malý ju nezje ani omylom. Už mi napadá len mu nasilu vstrieknuť striekačkou, ale bojím sa, že sa pogrcia 😒 . Nemá niekto nejakú fintu na podávanie takto horkých liekov, resp. neskúšali ste podávať v nejakom veľmi sladkom jedle a ak áno v akom. Za odpovede pekne ďakujem.
no, to by vam vedelela dr co ho predpisala poriadit najlepsie 😖 ...alebo nech vam predpise inu formu-sirup..
my sme davali stoptusin, davala som ho do jedla vzdy na lyzicku po jednej kvapke, nejak som to tak zahrabala ze to nebolo hned navrchu tak sa to trochu stratilo. a nie do kazdej lyzicky ale tak kazdej druhej- tretej. aby pomedzi to prislo aj nieco chutne. drzim palce a hlavne rychle uzdravenie 🙂
urcite zmiesaj ho z cajom a do striekacky
Ja podavam vsetky lieky aj horke aj sladke do detskej vyzivy - jablkovej. Odlej trochu vyzivy do pohara primiesaj liek a nech to spapa. Zmierni to horku chut...myslim ze by to mohlo zabrat...vyskusaj.
Skus dat do javoroveho sirupu 🙂 u nas to funguje.
ďakujem pekne za rýchle odpovede, vyskúšame asi všetky napísané varianty, jedna snáď zaberie🙂.
@veriiii bohužiaľ iná forma na slovenskom trhu nieje, aspoň som nenašla, v zahraničí je aj sirup ale u nás nie 😒 .
my sme mali nejaký tiež horký liek, názov si nepamätám, kázali nám ho dávať do vyprchanej cocacoly (ale maly mal už vtedy tri roky)
@briseovna01 aha, no fajn, hlavne ze z inych liekov existuje aj 30 nahrad 🙄 ..mna este napada napr banan, tej je sladky,rozmixovat a tam dat rozdrveny?alebo teda ozaj rozdrvit zmiesat s vodou a tou striekackou na peroralne lieky vstreknut ..ale je tam riziko ze ho napne☹
skúsili sme dať aj do banánu, spapal ale striasalo ho🙂, nakoniec sme dali do toho javorového sirupu a striekačkou rovno do pusy a div nad divy ani ho nanapínalo, v pohode to prehltol🙂.takže u nás asi toto bude najschodnejšie🙂.
na lyžičku do salka (piknik, pikao, jesienka)
@briseovna01 ja som dávala Zinnat, prvé 3 dni mi ho malá grcala na meter, potom už len plakala 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 miešať liek do jedla nemalo význam, bol cítiť všade 🙄 podávala som ho striekačkou na 2-3x. Nechcela to prehĺtať a keď stála nechala si vytekať sliny z úst spolu s liekom 🙄 🙄 🙄 🙄 dúfam že to už nikdy nebudem musieť opakovať 🙄