Ako podať extrémne horký liek dieťaťu?

briseovna01
21. mar 2014

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či niekto nemá skúsenosť s podávaním extrémne horkého lieku - Entizolu. Predpísali ho malému - má 1 rok - na črevnú infekciu. Skúšali sme mu ho rozdrvený primiešať do sladkej kaše, ale aj v pomerne veľkom objeme kaše, je kaša hnusne horká, malý ju nezje ani omylom. Už mi napadá len mu nasilu vstrieknuť striekačkou, ale bojím sa, že sa pogrcia 😒 . Nemá niekto nejakú fintu na podávanie takto horkých liekov, resp. neskúšali ste podávať v nejakom veľmi sladkom jedle a ak áno v akom. Za odpovede pekne ďakujem.

marcelatje
21. mar 2014

@briseovna01 ja som dávala Zinnat, prvé 3 dni mi ho malá grcala na meter, potom už len plakala 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 miešať liek do jedla nemalo význam, bol cítiť všade 🙄 podávala som ho striekačkou na 2-3x. Nechcela to prehĺtať a keď stála nechala si vytekať sliny z úst spolu s liekom 🙄 🙄 🙄 🙄 dúfam že to už nikdy nebudem musieť opakovať 🙄

veriiii
21. mar 2014

no, to by vam vedelela dr co ho predpisala poriadit najlepsie 😖 ...alebo nech vam predpise inu formu-sirup..

zumasi
21. mar 2014

my sme davali stoptusin, davala som ho do jedla vzdy na lyzicku po jednej kvapke, nejak som to tak zahrabala ze to nebolo hned navrchu tak sa to trochu stratilo. a nie do kazdej lyzicky ale tak kazdej druhej- tretej. aby pomedzi to prislo aj nieco chutne. drzim palce a hlavne rychle uzdravenie 🙂

bona5
21. mar 2014

urcite zmiesaj ho z cajom a do striekacky

kejtty
21. mar 2014

Ja podavam vsetky lieky aj horke aj sladke do detskej vyzivy - jablkovej. Odlej trochu vyzivy do pohara primiesaj liek a nech to spapa. Zmierni to horku chut...myslim ze by to mohlo zabrat...vyskusaj.

filomena
21. mar 2014

Skus dat do javoroveho sirupu 🙂 u nas to funguje.

briseovna01
autor
21. mar 2014

ďakujem pekne za rýchle odpovede, vyskúšame asi všetky napísané varianty, jedna snáď zaberie🙂.

briseovna01
autor
21. mar 2014

@veriiii bohužiaľ iná forma na slovenskom trhu nieje, aspoň som nenašla, v zahraničí je aj sirup ale u nás nie 😒 .

mmaatt
21. mar 2014

my sme mali nejaký tiež horký liek, názov si nepamätám, kázali nám ho dávať do vyprchanej cocacoly (ale maly mal už vtedy tri roky)

veriiii
21. mar 2014

@briseovna01 aha, no fajn, hlavne ze z inych liekov existuje aj 30 nahrad 🙄 ..mna este napada napr banan, tej je sladky,rozmixovat a tam dat rozdrveny?alebo teda ozaj rozdrvit zmiesat s vodou a tou striekackou na peroralne lieky vstreknut ..ale je tam riziko ze ho napne☹

briseovna01
autor
22. mar 2014

skúsili sme dať aj do banánu, spapal ale striasalo ho🙂, nakoniec sme dali do toho javorového sirupu a striekačkou rovno do pusy a div nad divy ani ho nanapínalo, v pohode to prehltol🙂.takže u nás asi toto bude najschodnejšie🙂.

mimipau
23. feb 2019

na lyžičku do salka (piknik, pikao, jesienka)