dvojrocny syn ma zapal priedusiek,potrebujem mu podat antibiotika,5ml podavali sme striekackou, vsetko nam to vyplul, vyvratil, skusali sme do pitia, do mlieka sme pridali granko, a nic nezabera.
cely sa pucí, ofialovie v tvari, ked vidí medicínu
som z toho uz vycerpana.
prosím o nejaku radu ak mate podobnu skusenost
dakujem za odpovede.
Vyplutie je ten lepsi pripad, moj syn to rovno vygrcal, tak som striekackou davala po 0.1ml kazdych 5 minut - davat v mensich davkach a mensich rozostupoch. Takto som za hodinu podala celu davku a ostalo to tam, je to na nervy, ale inak sa nedalo.
Do vody ma hned odhalil - mal vtedy 14 mesiacov.
@okataivana presne z toho dovodu co opisujes som pre deti od roka pytala vzdy ATB v liekoch
tie som rozmrvila medzi lyzicami jemne rozriedila vodom aby bol iba maly objem a davala dcere zapit inak zakazanou kolou ☹ , ale vzdy zjedla, vidina koly bola lakava
z tych sirupovych ATB, ale ja nurofenov mi obe sablovali
Nie je to síce najlepšia voľba ani cesta, ale ja som mu stále pri každej dávke niečo dala za odmenu. Skús mu dať niečo čo má rád, ako nie je to ideálne, ale u nás to nasilu nikdy nešlo, decko vrešťalo, sirup všade naokolo, a jediné čo sme dosiahli, že malý mal z toho traumu. Napríklad ja som mu dala nejaké lízatko, alebo som mu kúpila džusík, je toho dosť lebo to nie je len jedenkrát ale niekoľko dní, ale zase dnes má môj drobec 4 roky a sirup zoberie v pohode bez úplatku. 🙂
daj mu to striekackou aj na 2x a hned zapit cajikom
@eeffka
@slniecko192 dakujem za rady.
No my mame zinat sirup a je to vsade len nie v jeho tele.odmena v nasom pripade nefunguje.dcera bola uplne ina ako syn☹
A ta kofola bude ok?
@okataivana hocico co je dieta ochotne vypit za odmenu, pre niektore kola, prie niektore dzusik
u nas to bolo o tom ze to bola pre nu "extralakocinka"
a inak ten zinat je naozaj na povracanie sa.... som si raz dala ze to nemoze byt take hnusne...je sice sladky ale akoby si pila riedenu omietku
dobuducna by som pytala tabletky a tie mrvila, ja som to aj doktorke vravela, mala to poznacene aj v karte
tak ako píšu kočky, menšiu dávku striekačkou medzi líčko a zúbky, alebo odmena, ja som dala lentilku 😉
teraz zakričím lieky a beží ako o život a chce aj moje ak mám 😅
no vyskame vase rady, dakujem velmi pekne za tipy.
pekny den vsetkym
@eeffka Zinnat je fakt hrozný, ja som ho dávala 10 ročnému a on mi ho 1 krát vyvracal, potom som musela už len pomaly dávať a vzal, neverila som, že je to tkaé hnusné, tak som to raz ochutnala a fakt to bol otras. Najväčšia sranda ale bola, keď pri poslednej dávke zahlásil, že jemu to už aj začalo chutiť :D
@eeffka dakujem budem pytat tbl.
Nepodavaj atb na koren jazyka ,tak ti to vypluje ...striekackou medzi licko a zubky dozadu a pridrzat pusku zavretu ,nevypluje ....