Ako odstrániť vyrážky na líčkach 5 týždňového chlapčeka?

karin143
9. mar 2015

Moj syncek uz ma asi tyzden vyrazky na lickach aj s bielimi hlavickami. Mne tak isto sa robia vyrazky okolo brady. Tie sa mi zacali robit uz v tehotenstve. Neviete poradit ako by sme sa ich zbavili? Tvaricku mu umyvam ale natieram len olivovym olejom. Ma tie licka az take drsne... moze to mat z materskeho mliecka??

ivanakir
9. mar 2015

Babatko sa cisti, to nic nebude. Ja som umyvala borovou vodou z lekarne.

jankapo
9. mar 2015

aj moj syncek mal take, presne okolo toho 5-6tyzdna, dala nam na to kozna aj nejaky kortikoidny krem, ale ja som ho nedavala a same to zmizlo....

miskajulo
9. mar 2015

prejde to same, len to nevytlacaj. Ja som to natierala materskym mliekom a velmi dobre jej to robilo. Olej nie je dobre pouzivat.

siska53
9. mar 2015

Nam dala nejaky krem a mali sme davat probiotika.

seahorse27
9. mar 2015

Moze to byt novorodenecke, resp. dojčenské akné. Olivový olej by som na to nedávala, pokožka pod ním nedýcha. Skús Holtov krém, príšerne smrdí, ale nám to pekne zabralo.

jana_eyre
9. mar 2015

moj prvy syn mal takuto plet prvych par mesiacov, dostala som na to kyselinu mliecnu.. neviem ci mu nejako pomohla, lebo za cely ten cas co som mu to natierala to mal rovnake - ale nerobila som si s tym nejake starosti.. zmizlo to ako vravim po par mesiacoch, zrejme sa cistil.. len som to moc nechytala, aby sa to nezapalilo..

donaninqa
9. mar 2015

nam pomohol kokosový olej 🙂

oladuna
9. mar 2015

S tym si nelam hlavu.to je od mliecka.to ma asi kazde babatko.

lucianakoniku
9. mar 2015

my sme mali tiez na tvari vyrazky, nam to pediatricka zdiagnostikovala ako seboroicku dermatitidu a predpisala kyselinu mliecnu. trvalo cca 3-4 tyzdne kym sme sa toho zbavili ale preslo to. hlavne nech to vidi pediater, tie vyrazky mozu mat rozny povod, mozu to byt aj novorodenecke milie alebo aj vyssie spominane novorodenecke akne, tak hlavne aby si malickemu nenatierala tvar niecim co vobec nie je na dany problem vhodne. milie vraj netreba natierat nicim ani nijak do nich nezasahovat, zmiznu same, su to biele vyrazky co vznikaju zanasanim mazovych zliaz, ktore ale po case samo prejde.