Ako odstrániť tekutinu z uška, je potrebná operácia ?

lenka54321happy
11. jan 2020

Dobry den,
velmi pekne by som Vas poprosila o radu.

Moj 4 rocny syn zacal v septembri skolku, takze mal kazdy mesiac sopliky, ale nebol viac chory ako ine deti. Ja, ale aj pani ucitelka sme si vsimli, ze horsie pocuje, tak nas Dr poslala na ORL .

Tam mu robili tympanometriu a vysli mu B krivky. Diagnoza: zvacsene nosne mandle. Predpisala uniflox. (To bolo v novembri.)

Celkovo moj 4.5 rocny syn bral antibiotika len raz v zivote na zapalene krcne mandle ked mal 2-3roky, inak si myslim ze je zdravy, nebyva casto chory, zapal usi nikdy nemal ( mozno 1 den v oktobri mal horucku a povedal ze ho usko boli, ale to bolo vsetko, na druhy den uz bol ok)
Nechrape, usta ma zatvorene ked spi, nosom nerozprava, imunita dobra, papa dobre a spi bez budenia celu noc (len skripe zubami sem tam)

V decembri sme isli na kontrolu, akurat vtedy mal trochu zelene sopliky a ORL vravi ze ma tekutinu v usiach ☹
Krivky boli stale Bcka, (ale mne aj ucitelke sa zdalo, ze sa jeho sluch vratil do normalu, pride mi, ze uplne dobre pocuje, aj ked sepkame, na ziadne bolesti si nestazuje)
Dr povedala, ze mandle MUSIA von! A ze tie drenazne trubicky mu budu davat tiez. A to je vsetko, nervozna bola, viac info neviem, kontrola nas caka o 2 tyzdne.

Mne to pride velmi drasticke, kezde synovi nic nieje, bolesti nema, casto chory nebyva, teda jediny problem ktory ma, je ta tekutina v usiach. Musi byt nejaky sposob ako ju odstranit nie? Pred 2 dnami som kupila Otovent balonik, tak ideme s tym skusit, ale musi sa to aj nejak inak dat nie?
Bez operacie.

Vopred Vam velmi pekne dakujem za radu

Lenka

asia83
11. jan 2020

@lenka54321happy Ach, mama. Kto je doktor, vy, učiteľka? Mojej dcére vyberali nosnú mandlu teraz v septembri a nič lepšie sme pre ňu urobiť nemohli. Odvtedy vážne chorá nebola. Dovtedy dvakrát zápal ucha, trikrát antibiotiká. Traja nezávislí doktori povedali mandlu von. Časom mohla hroziť aj strata sluchu. Nemáte sa čoho báť a, prosím, nebagatelizujte. V zdraví NEBAGATELIZUJTE.

lenka54321happy
autor
11. jan 2020

@asia83
Ach mama 🙂
Ale tvoje dieta byvalo casto chore, moje nie 🙂
Tvojmu to bolo treba, mojmu mozno nie. Pocula som nazor len jednej nervoznej Dr, predtym ako pojdem druhej, som chcela pocut rozumny nazor nejakej maminky...

asia83
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka54321happy
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nerko
11. jan 2020

@asia83 tvoj koment nema obdobu.

@lenka54321happy na Tvojom mieste sa objednam na konzultaciu este k inemu ORL.
Moja starsia ma mandlu vybratu. No byvala casto chora a mandla sa zvacsila. Teraz to prave riesim aj pri mladsej, bo doniesla zo skolky taku zoo v nose, ze mandla je tiez velka. Kvapky nezabrali, cakam este na vysledky vyteru. Zle sa im dychalo/dycha. Operacie sa bat nemusis, keby ste aj isli.

bibistec
11. jan 2020

Vzhľadom na vek a priebeh by som odporúčala návštevu odborníka ORL nie lekára čo od stola rovno odporúča vybrať mandlu. Máme tiež bohaté skúsenosti. Najprv sa lieči konzervatívne a operácia je posledná možnosť. A v tomto počasí...ach.

lenka54321happy
autor
11. jan 2020

@nerko
Dakujem pekne za odpoved, si zlata

mimibb
12. jan 2020

Jednoznačne by som skúsila iného orl lekára.... Moja najstaršia mala problém s krcnymi mandľami, mala ich úplne veľké.... Pomohla nám homeopatka, no aj sama povedala, že pokiaľ nespôsobujú problémy, tak ich treba nechať....... Inak vôbec ho uška nebolia? Lebo ja som mala po zápale vodu v ušiach a dosť to bolelo, chodila som na prefuky na tzv "kukucku", do nosa mi fukali vzduch cez taky balónik, aby sa mi ta voda uvoľnila + avamys sprej a do 3tyzdnov som mala A krivky.....

lenka54321happy
autor
12. jan 2020

@mimibb
Ahoj
Diky

Nie vobec ho nebolia uska
🤷‍♀️

No som zvedava ked bude kontrola o 2 tyzdne

dzina007
12. jan 2020

pri Beckach mozu boliet uska ked je zapal ale aj nemusia... ked sa tam ale nahromadi vela tekutiny a zhustne moze nastat porucha sluchu...
Ale ak si si nie ista navstiv aj ineho lekara... moj syn bral pol roka nasonex pockali sme na leto a ked sa mu ta mandla nezlepsila ani pocas leta kedy nebol atakovany chorymi detmi tak sla nakoniec von...
on nebyval chory ani pred tym an potom... ale ucitelky mali obcas pocit ze slabsie pocuje... a casom uz aj chrapat zacal... a i ked ja som to nepocula lebo som s nim bola stale tak ti ktori s nim neboli dennodene poculi ze je huhnavy...
skusali sme neivazivne formy neslo tak mandla sla von a myslim ze je lepsie bez nej...

lenka54321happy
autor
10. feb 2020

@lenka54321happy tekutina zmizla! Sluch sa zlepsil! Mandle sa nevyberali zatial este

jana005
10. feb 2020

@lenka54321happy ahoj, prosím ťa, a čo ste robili, alebo aké lieky brali, že tekutina zmizla?

lenka54321happy
autor
10. feb 2020

@jana005 fukali sme ten Otoven balonik

jana005
10. feb 2020

@lenka54321happy ďakujem

natalianm
29. feb 2024

@lenka54321happy dobry den, je to uz sice starsi prispevok ale tu tekutinu sa Vam podarilo odstranit predsa tym balonikom? dakujem za odpoved

1mina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz