Ako odplienkovať 3,5 ročné dvojičky?

my_kids_my_love
18. jún 2020

Ahojte idem si sem po radu mozno mi nekto bude vediet poradit.. Mam 3.5rocne dvojicky ktore stale maju plienky nevieme sa nijak pohnut dalej.. Nevedia rozpravat a maju aj psychycku diagnozu a k tomu este aj hyperaktivita.. Staram sa o nich sama a neviem si poradit ako och odplienkovat.. Su velmi nervozny uz som s toho na dne, chcela by som aby mohli ist do skolky no kedze niesu odplienkovany ich nezoberu 😢 budem vdacna ak niekto vie poradit ako na taketo deti dakujem velmi pekne

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikusiak9
18. jún 2020

nechatr ich bez plienky. za dva dni pochopia ze nechcu byt pocikany.

my_kids_my_love
autor
18. jún 2020

@nikusiak9 kazdy den to skusame a ked sa pocikaju tak s nimi to nic nerobi praveze, a ked sa aj pocikaju neviem ci na nich kricat alebo nie aby sa nezlakli tak im len pekne smazim sa vysvetlit a znovu sa pocikaju aj tak.. A potom nervozny pytaju plienky 😏

dominka63
18. jún 2020

@my_kids_my_love nám pomohol kolektív išla do škôlky s plienkami mala 2r a 4 mesiace

maria39
18. jún 2020

dat ich do kolektivu by bolo dobre videli byako ostatne deti robia tak by sa mozno sami pokusili za nimi opakovat skolka pomoze vo vela veciach postupit k lepsiemu

iconka
18. jún 2020

Kedze maju psychicku diagnozu (autizmus?) nemozete ich porovnavat so zdravymi detmi. Skusila by som najst specialnu skolku, tam neriesia, ci ma dieta plienku, alebo nie. Kricat na ne vam nepomoze, upozornit, ze je to zle samozrejme mozete, ale len do urovne, ktorej rozumeju. Dookola opakovat a verit, ze raz pochopia. Tesit sa z kazdeho upechu na wc, ci nocniku. Drzim palce.

bosorka2302
18. jún 2020

neviem ci mate v okoli skolku pre deti vyzadujucu specialnu starostlivost, u nas v meste mame a taketo deticky chodia tam, kludne ich tam vezmu aj s plienkami. Lebo nie som si ista ci s tymi diagnozami co si uviedla ich zoberu do klasickej MS. Pri takychto detickach je norma mat plienku do 5 rokov cca vacsinou to zvladnu po stvrtom roku

matapo
18. jún 2020

...mozem len proradit co zabralo u nasich deti, ale teda su to zdrave deti. Dcera mala 3 a este plienky vobec jej nevadilo ani ze je mokra ani nic. Do skolky isla ako 3,5 rocna cez den sice uz v pohode, dovtedy sa to ako tak naucila a pytala sa na zachod, na nocnik nesadla nikdy, ale na spanok plienky ☹ nehody casto aj v skolke, skoro kazdy den, pani ucitelky nam len povedali nech to vobec neriesime, ze nie je jedina a nech ju nestresujeme. Zabrali male odmeny, ked sa vycikala vzdy dostala taku malu skatulku lentiliek cca 5 lentiliek (no ziadna slava takto uplacat dieta ale ozaj un nic ine nezaberalo) a postupne sa zacala pytat na nocnik aj sama aj ked nepotrebovala lebo vsak lentilky, niekedy tam ozaj necala len kvapku a uz lentilky 🙂 Na syna 2,5 rocneho tiez zabrali az odmeny, do tyzdna bol bez plienky aj cez den aj v noci, ale dovtedy mu tiez vobec nevadilo ani ze je mokry ani ze je pokakany, no nic, neriesil. Najstarsi syn bol odlienkovany davno pred 2 narodeninami, ten pocit spinava a mokra nezniesol. kazde z deti je ine, treba len vydrzat a nestresovat ich s tym, kazdy maly uspech nalezite odmenit. A donekonecna skusat, ked aj s malymi prestavkami ale skusat, skusat,...raz sa podari a pridu na to ako to funguje 🙂

lenull103
18. jún 2020

@my_kids_my_love my mame vyše 3,5 ročného synčeka,tiež s viacerými diagnózami,aj s genetickým syndrómom..nerozpráva,ale rozumie všetkému,chodí s pomocou..dokázali sme ho odplienkovat za 2 týždne v marci,keď začala korona,sedeli sme doma,nikam sm nechodili..my sme to spravili tak,že nedostal plienku,dookola sme mu to opakovali a dávali sme ho na nočník aj každú polhodinu..nenechávali sme ho pocikať sa,ale pravidelne pár dni sme ho vkuse dávali na nočník..a ono to zabralo,jasne,že mal pár nehôd,ale pochopil o co nám ide..bez motivácie,uplácania cokoladkami a litatkamk to zvladol..už je bez plienky aj na noc..čiže dá sa to,s nasimi diagnózami by ste nikdy nepovedali,že to dáme a teda takto rýchlo..trpezlivosť,opakovať dookola a verím,že to pochopia..

kukulienka83
18. jún 2020

@my_kids_my_love aj môj má 3,5 r, nerozpráva, má
NKS, ťažkú pervazivnu poruchu, slebe porozumenie. Cez deň je bez plienky už asi druhý mesiac. Tiež mu nevadilo byť pocikany, pokakany... Stále bojujeme, trvá to dlho, musím ho ustriehnuť. Teraz už sa stane že si sám stiahne gate a ide a vydrží už dlho . Sprvoti som prezliekala 5-6x denne. Chce to obrovskú trpezlivosť

ljzozv
18. jún 2020

Síce bez diagnóz, ale tiež pomocou uplácania sa nám to podarilo do dvoch týždňov bez nehôd.
Dovtedy dieťa nepoznalo lízatko, za odmenu dostávalo lízatko a pomohlo to...

my_kids_my_love
autor
18. jún 2020

Dakujem za rady 🙂 my mame diagnozu miernu dusevnu zaostalost takze su aj dost pozadu, co sa tyka odmien to na nich nezabera kazdy den to skusame uz hadam od dvoch rokov.. A vzdy bez plienky revali hadzali sa o zem.. Je pravda ze nechodievame nikam do kolektivu medzi ine deti a tak, a myslim si ze vela veciam ani nerozumeju je to strasne tazke