Ahojte. Prosím poradíte mi čo mám kúpiť malej na začinajúcu chrípku?
Má soplíky, chrčí, kašle, kýcha, no ešte len v noci to začalo. Dá sa to ešte niečím podchytiť aby to nedošlo do stavu na antibiotiká?
Kapustnicu mi jesť určite nebude, to jej nechutí, jedine tak vývar slepačí, už ho varím. Trochu zeleniny, aby mala vitamíny. Naparovať ju tiež nedokážem.
Existujú aj nejaké dlhodobé homeopatiká pre podporu imunity?
Čo jej mám teraz kúpiť???
Prosím o radu, zbláznim sa, nechcem aby mala zas horúčky.
Ďakujem.
@lucadra ahoj moja, hlavne pokoj. chrípka to nebude. chrípka sa začína vysokou teplotou nad 38 stupňov a k nej sa pridružia bolesti svalov, bolesť v krku. Chrípka sa nelieči antibiotikami..Ak už má dieťatko nádchu, tak to bude "len prechladnutie". Teploty prichádzajú neskôr. Robíš dobre s tým vývarom, skús ešte podávať čaje s medom, hlavne veľa tekutín. Môžeš podávať vit.C 100 mg. Dvakrát denne. Môj názor je, že v tých marťankoch a podobných liekoch, nie je veľa tých vitamínov. Mám dcéru so zníženou imunitou a ver mi, vyskúšala som všetko, Najviac nám zaberá ten vit.C. Ak na ňu ide prechladnutie, tak dva dni jej dám aj tri krát na deň jednu tabletku. Ešte môžeš pridať aj B-komplex. Aj keď neviem, či ročné dieťa už to B-čko môže. Sa porad v lekárni.
@tinki Ahoj, kupila som oscilococinum, uz som jej jedno dala. No teraz na večer má 38,6 rektalne, to som si povedala, že pokial nebude mať aspon 39 rektalne, že jej nič proti teplote nedam, nech bojuje. Ja už som na dne so silami. Nemám rada ked ma teploty. Je vyčerpana, unavená, usoplena ukychana, očka maličke, proste vyzera ako chora. A ja neviem, ci jej staci ten oscilo alebo mam ešte niečo kupiť, poprípade nechať to všetko tak a nech sama bojuje, ide ma slahnut, zaspi, no zobudi sa na soplík a dusenie sa s nim, odsavať jej často nemožem, lebo ta ma take strašne depky uz len ked vidi odsavacku, ze reve na cely panelak a najradšej by zaliezla pod postel.
No ja neviem, uz konecne zajtra mi dojde muz a nebudem na nu sama. Strašne zlyhavam psychicky pri takýchto stavoch. Zvlášť pri horučke ☹ ☹ 😠 😒
@lucadra Prečo ju necháš trápiť a nejdeš na pohotovosť? Ako vieš, že je to chrípka?Keď už má aj teplotu, nepodceňovala by som to. Drž sa a veľa síl. Nie je to ľahký, byť sama v takejto situácii. A ja by som nečakala aten liek proti teplote dala. Myslím, že 38,6 je už dosť. Samé to neklesne.
Moj mal mal vcera nadchu,a v noci 38 teplotu,dnes mu nic nebolo-zvladli sme to podavanim 200mg cecka každe 2 hodiny-aj teplotu to zraza. Použivam Jaminensom cmulajuce pastilky ovocne a DM kovu cistu kyslelinu askorbovu-das gesunde plus-to dam do cajika,mlieka,kase,obeda atd,plus cmula polku jaminesona viac krat za den.
Ide o megasorbicku liecbu-nam toto užasne pomaha aj ako prevencia-len vtedy davam menej cecka za den-asi polovicnu davku ako davam teraz.
@lucadra určite to C-čko daj, ak máš doma, teraz môžeš aj vo zvýšenej dávke, ak máš kvapky tak do čajíka dávaj priebežne, a ja by som tiež už dala aj proti teplote, upokojí sa a ľahšie zaspí, ak ju aj niečo bolí, tak by to malo stiahnuť trošku aj tú bolesť. Ona sa potrebuje aj vyspať a spotiť aby sa jej uľavilo, a ak sa bude cítiť moc zle tak nezaspí...takže prečo ju až tak trápiť, ja by som od teploty už dala.
@koniarova
@kaja73
@halienka
Ahojte, dakujem za vaše názory.
Včera večer jej to vystupilo ešte na 39,3 dala som jej paralen sirup, kleslo jej to, ešte v noci som ju pozorovala, merala jej teplotu a už nemala. Ani teraz nemá. To oscilo jej pomohlo, lebo už ani tak nechrčí.
Ja som nepísala že neviem, čo mám robiť, ked ma teplotu, ale že neviem ako pomocť pri začiatku choroby.
Nie som typ matky, že už pri 37,5 davam proti teplote. Jednoducho musí s tým bojovať sama.
Mám ponaučenie z nemocnice, ked sme tam ležali vyše dvoch týždnov, neustále v kuse horúčky nad 39, celý deň stále proti teplote jej dávali tabletky. Až tri druhy, do žily, čípok a sirup.
Ja proste vždy chytím strach pri tej teplote a spomeniem si na udalosti spred roka.
Raz mala dva dni za sebou horúčky okolo 39, aj som jej ich zrážala, isli sme na pohotovosť a tam ma vysmiali a otočili domov, že čo chcem, ved dieťa môže mať tri dni teploty, že mám si skočiť potom za pediatrom.
A včera sme už raz na pohotovosti boli na obed, na rentgen hlavy. Vtedy teploty nemala, až večer sa to vyšplhalo.
No s tým c-čkom vám dakujem, to určite budem dávať.
Ked bola malilinka, ešte bábo, tak sme dávali cebion plus a dostala z neho reflux, lebo bol moc agresívny na ňu, tak sme ho vysadili.
Cebion plus už nikdy nekupim. Aj mne vadila tá jeho hnusná tuhá vôňa.
A to cečko sú kvapky, alebo celaskon tabletky alebo čo to je?
@kaja73 A ty čo používaš tie tabletky, tak tie su prírodné? Nemôžu mať nejaké vedlajšie ucinky?
@lucadra Dm- kove cecko je prasok ide o 100 % kyselinu askorbovu bez prímesí a jamienson je cmulaci,vyrobeny z prirodnych zdrovj c viataminu-jasneže ma aj dake chem prímesy,ale je to najkvalitnejsi vyrobok tohto druhu na trhu. Pisu tam, že je od 3 rokov,ale to pre to že jedna tableta ma 500mg a to nie je vhodne narazovo pdavat malym detom.
Moj to cmula od 15m-po plovicke naraz. Ten prasok mu zas davam do cajika a ked je chory, tak aj do kase,mlieka,obeda atd. Ja sa skor bojim antibiotk ako tohto cecka a toto nam ozaj krasne zabera-rok vobec nebol chory a teraz sme to zvladli za 24 hodin.
ale ozaj to pri chorobe treba podava v pravidelnych intervaloch -aj v noci ak sa da.
Cebion C vitamin je humus-1 flaska ma len 2000mg cecka a ma 80% glycerolu v sebe-teda je to predražene-ved to akoby malo len 2 tisickove tablety v sebe 😕 😝 a plus je plne toho glycerolu-to by som v tychto vyssich davkach určite nedavala-ved by sa babo otravilo glycerolom 😒
Este snad ze s tym zražanim teplot s tebou suhlasim-nezražaj kym nema vyse 39 teplotu -ak nema skoln k febrilnym krcom samozrejme. 😉
Telo vie preco horuckuje a choroba rychlejsie ustupi.
Nie je dobre vstupovat do imunitnej reakcie tela-narusa to cely proces vyliecenia. Ani ja som malemu nic nedala-len to cecko a do 8h bolo po horucke a bol fit. 😉
Je sice pohodlne podat nieco na teplotu-dieta a rodic je kludnejsi,ale vysledok je dlhy proces liecby a narusenie fungovania imunity .
@lyenka V bezny den davam cca 100mg na kg vahy ,ale nie narazovo-postupne aspon v 5 davkach za den.
V chorobe od 150-200mg na kg vahy-tiež nie narazovo,ale postupne. Vyrtam si to tak, aby každe 2h niečo dostal-aj v noci aspon 1-3 krat.
Teraz ma moj 14 kil,tak som davala cez den každe 2h 200mg cecka a aj v noci dostal 2 krat po 200mg-to mal cca 2000mg za 24 hodin.
@lucadra nam sa pri zacinajucom ochoreni osvedcilo podavat aconitum napellus (avsak najucinnejsie je to len pocas prvych 12 hod, ak sa to da vystihnut). je to homeopatikum, ktore davkujem ako detom, tak aj nam dospelym, pouzivam potenciu 30 CH. chorobu bud uplne zastavi alebo zmierni priebeh. kedze nase chorobky su vzdy spojene aj s horuckami, tak potom davkujem belladonnu 30 CH. to je uzasny "detsky" prostriedok, a nielen na horucky, napr. ked malemu zacinal sarlach, alebo malej 6.choroba, to dopredu nevies, o ake ochorenie ide, kym sa dieta na 3-4 den nevyhadze, ale belladonna je v tychto pripadoch velmi vhodna... takze my pouzivame homeopatika vo velkej miere.
drzte sa, nech ste skoro zdraviii...
A čo je zlé na obyčajnom celaskone? Je to tiež kyselina askorbova a bez vedľajších príznakov. A je to omnoho lacnejšie.
@kaja73 ahoj, zaujalo ma to s tym Ckom ako prevencia...ked nie je chory, davas mu to neustale ? nie je to tiez nejako nevhodne/nepriaznive davat stale Ccko ? Moja mala ma 12mes, tiez by som chcela zacat nejaku prevenciu aby sme sa vyhli virozam, ci infektom, tak si zbieram infosky 🙂 dakujem
já nedávam žiande céčko já nakrájam na drobno cibulu posypem cukrom a keď pustí šťavu dávam malej po lyžičkách a hodne čaju a do nošteka roztok z morskej soli 🙂
@tinki
@kaja73
@lyenka
trosku odbocujeme od povodnej temy, ale aj tak sa jej to dotyka, viac tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/
aj tak si rada precitam vase skusenosti s liecbou vit C, ja som este len dnes zacala a ako citam, kazdy ma vlastne davkovanie, nie je to niejak specifikovane presne, niekto dava menej, niekto ovela viac...
Moj ma 7 r a dam mu 3odm (360mg) 3x denne ako udrziavaciu (preventivnu) davku. @kaja73 myslis ze tych 1080mg mu na den staci preventivne? Alebo zvysovat postupne?
A sebe 5odm (600mg) 3x denne = 1800mg denne.
@tinki
@veve39
vo vyssie uvedenej teme pisu, ze vyssie davky vobec nie su skodlive, nadbytok Cecka sa vyplavi mocom, treba pritom len prijimat viac tekutin, prinajhorsom mozu nastat hnacky (co je aj dobre, lebo sa organizmus precisti od skodlivin) vtedy treba davku znizit.
Kopirujem z vyssej temy peta:
Sú výnimky, kedy sa vysoké dávky celkovo neodporúčajú (ani krátko, ani dlhodobo): pri niektorých poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Veľmi vysoké dávky (povedzme 30g denne u dospelého) sa nemôžu nasadiť NARAZ u človeka s veľkým nádorom alebo rozsiahlymi metastázami, dávky sa môžu len postupne zvyšovať, vtedy riziko nehrozí.
@tinki Od dm koveho cecka asi nic lacnejsie nie je- na to množstvo. A je to prasok lahko sa s tym pracuje. 😉
Ja som si dost dlho studovala kym som prikrocila k takemuto davkovaniu,dam sem link na clanok a tam na lavo je link na knihu o megasorbickej liecbe-treba si to precitat. 😉
Moj maly bol prvy rok svojho života stale chory-40 horucky,stale nadchy, kasel,atb bral cca 4 krat za prvy rok života,odkedy takto ceckujeme bol teraz prvy raz chory a za 24h to bolo za nami-a žiadne vedlajsie učinky za ten rok nebadam. 😉 Tu je ten link a vedla ta kniha-inak autorom tej knihy vlavo nastranke je chlapik co funguje aj tu na fore,vola sa petot a najdes ho vo fore o c vitamine. On ti rad zodpovie na tvoje otazky 😉 http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...
ja keď som svojej skoro 4 ročnej nasadila vyššie dávky vit.C, tak mi už večer tak plakala pri močení, som sa strašne zľakla. Dávala som jej viac piť, aby sa to vyplavilo. A obličky sú v poriadku. Mali sme síce podozrenie, ale vyšetrenie, na ktorom bola minulý mesiac, dopadlo dobre. Ale keď je to ok, tak v poriadku.. 😉
Kup jej vitaminový sirup, napr. martankov alebo pikovit alebo cebion, kvapky do nosa a nejaký sirup od kašla. Ešte z toho nemusí byť chrípka ked to začalo len túto noc.
Homeopatikám absolútne nedôverujem ale na podporu imunity je dobrý imunoglukan ale to musís konzultovať s detskou lekárkou.