Ako odobrať ranný moč dievčatku?

carodejkka
8. apr 2013

Ahojte mamičky. Poraďte mi prosím, ako mám odobrať 3 ročnej dcérke ranný moč. Problém je však v tom, že ten moč potrebujem na vyšetrenie kvôli tomu, že má 40 stupňové horúčky a žiadne iné príznaky ako soplíky, bolesti či niečo podobné. A tak jej musím dať na noc plienku. Vzhľadom k horúčkam aj málo močí, čiže neviem, či sa jej aj ráno vôbec bude chcieť.
V prípade, že ste mali niečo podobné, dajte mi prosím vedieť, čo to bolo a ako ste to riešili vy. Ďakujem.

mata90
8. apr 2013

bývajú nalepovacie sáčky na moč, daju sa kupiť aj pre dievčatá, ale neviem či sa to nepoužíva pri menších detoch

pingu1
8. apr 2013

no ja nalievam malu so striekackou. doktorka mi doporucila nocnik vyumyvat vriacou vodou. 2x len oplachnut a vycikat sa do neho

katka1981
8. apr 2013

Ja som pouzivala nalepovacie sacky, no nam sa to vzdy odlepilo. Savom som vzdy vyumyvala serblik potom cistou vodou a vycikala sa do serblika, vysledky nikdy neboli skreslene. Ak sa bojis aby mala rano co vycikat, jedine ju skusit zobudit na cikanie napr. o 4. rano, tak mi raz radila dr., nastastie sa vycikala normalne po prebudeni.

chryse
8. apr 2013

aj pre starsie dievcata,,,,,ja mam sice mensie dievca,,,ale moc sme brali uz velakrat, ked bola mensia, som jej nalepila ten sacok, dala pod nu plienku, a davala cajik, trosku som prisladila, aby xela viac. A cakala som. No teraz uz len postavim do vane, pustim vodu, ona si cupne alebo nech ma trosku nozky vo vode. No ale ked ma teploty tak neviem, skus ked jej ju zrazis.

adrianakru
8. apr 2013

Najlepšie urobiť z toho zábavu, hru, jednoducho ísť ocikať vaňu. Postaviť do vane. Pustiť vodu z kohútika, vyvolá jej to pocit cikania a určite to pôjde. Potom už stačí len skúmavka a zachytiť stredný prúd.

kiwi82
8. apr 2013

skúste nalepiť sáčik a postaviť do vane a pustiť vodičku, nech sa počľapká a pri tom sa aj vyciká, chúdatko, skoré uzdravenie prajeme.

lubina
8. apr 2013

nasa starsia mavala zapal mocovych ciest a tiez sme museli zobrat rany moc, ze stredny prud.......takze som vzdy vyumyvala nocnik a nechala ju tam vycikat, stredny prud sa mi podarilo len ked bola trosku vacsia, ale ked mala 3 roky bola som rada, ze sa nam vobec podarilo........

andrejka1974
8. apr 2013

kludne daj do vane 🙂 🙂 🙂 🙂 a ver mi , ze sa ti vycika , ja som to iste robila so starsou a islo to 🙂 🙂 🙂

janulca444
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moniciak
25. apr 2013

Ja som malú dala ráno hneď po zobudení na nočník a hneď sa vycikala... Tak veľa šťastia a skoré uzdravenie 🙂

bianca
25. apr 2013

no.Do nocnika ktr. nieje sterilny je to uplne zbytocne.Nepomoze vriaca voda nic.Jedine dieta osprchovat a aby sa na povel vycurala ale pochybujem ze sa takyto projekt podari.Uplne naj by bolo zohnat si strerilnu striekacku normalne klasicku 20 ml.Otvorit ju a obal (plastovu cast) dat ako vanicku do nocnicku.Nechat dieta rano klasicky vymocit ked vstane (ani si to nevsimne) a potom tou sterilnou striekackou nabrat moc a opatrne ho vstrieknut do skumavky.Nic sa s nicim nesmie dotknut aby sa moc nekontaminoval... ale ak nepotrebujee sterilny moc (cervena skumavka) len klasicky ranny (modra skumavka) tak postacii len vecer umyt nocnik a rano normalne nabrat

milota164
29. apr 2013

ja davam tiez malu hned rano po zobudeni na nocnik a vzdy sa hned vycika ... drzim palce a skore uzdravenie

simca06022011
29. apr 2013

no u nas nepomohlo nic, sacky su na nic... do plienky sme to dali a vylialo sa. Serblikovu verziu nam lekarka zakazala, ze to nie je sterilne.. ma sa vycikat priamo.. no neviem ako by to chcela dosiahnut 🙂) cize je to iba o skusani... dokonca som niekde citala aj to ze do serblika daju potravinarsku foliu a tak sa to potom preleje do skumavky

voskovaeva
29. apr 2013

umyj riadne nocnik a do neho at sa mala vycika len najlepsie je stredny moc zobrat

fomarik
29. apr 2013

Ja malej odoberáám moč pravidelne každýé tri mesiace od narodenia. Kupim si v lekárni aspon 5ks sáčkov na odber moču ( do dievčenských sa nám nikdy nepodarí odobrať☹...stále to vytečie mimo), tak kupujem chlapčenské s okruhlym otvorom. Nalepíma v pohode sa vyciká, nevytečie nič. Vždy musíme nosiť dve skumavky....urokultura a sediment. Moč z nočníka som odniesla párkrát aj ja...bol vyumývaný vriacou vodou, vydezinfikovaný, ale bolo to na prd....výsledky mala velmi zlé, a to len preto že moč bol z nočníka., Bolo tam príliš vela baktérií, a tak sa odber musel robiť nanovo....so sáčkami.