Moč sa ma babatku odoberat do skumavky ale ako vystihnut kedy ?
u chlapceka to je zlozitejsie, do skumavky z lekarne sa podarilo, ale pekne ma trafil, asi by som skusila uz inac - pri dojceni, to u nas trvalo zakazdym dlho, ho mat holeho a prilozit nadobku kym cika. chce to trosku sikovnu polohu v sede.
ozaj, ja som prvy krat dala dole plienku a siel cikat tak som chytala moc cela rada, ako to slo hladko, no nebol cisty, predsa len tam daco je ked ta plienocka je na dietatku par hodin kym spinka, muselo sa to opakovat, takze v dalsom kole som ho najskor dobre ocistila, umyla, medzitym cikal, to som nechytila a az tak som cakala na dalsi cik
vela stastia prajem 😉
urcite s tym sackom z lekarne. Ten nalep babu a na to kludne jemne zapni plienocku a cakaj a kontroluj, ci uz 😉
Ked sa tam vycika, tak si kup taku velku striekacku a skumavku, s tou striekackou to z toho sacku vytiahnu a daj do skumavky. Podla mna je to lahsie pri chlapcovi, my mame slecnu a niekedy sa nam to podarilo aj na 3-4 krat (prve 3 mesiace sme museli kazdy mesiac nosit moc).
Drzim palce.
sáčik je dobrý ak nepotrebuješ sterilný moč. Inak musíš čakať so skúmavkou. Predtým poriadne poumývať čistou vodou- nie vlhčenými utierkami a čakať 😀
Odobrať bábätku moč, to je fakt problém. 😒
Ja som skúšala aj sáčok, ale vždy som ho zle prilepila a vytieklo to do plienočky. Bábätko vždy ciká, keď sa zobudí. Skúsila som to teda tak, že hneď ako sa zobudila som ju rozbalila a čakala so sterilným plastovým pohárikom a potom som to preliala do skúmavky.
🙂
jednoznacne ten speci sacok z lekarne, mam niekolkonasobne odskusany pri dcerke a uz aj pri synovi - tu to bolo jednoduchsie lepit. Nikdy som ale nedavala plienku, pockala som, kym sa vypisali, az potom sme fungovali normalne dalej 😉
Ja som sice malej este moc odoberat nemusela, ale urobila by som to tak ako macka78 (praktizujeme bezplienkovku) a cikanie po zobudeni je vzdy 100% istota 😉 Hned ako sa babo zobudi (najlepsie rano), rozbalit, utriet namocenou handrickou alebo spongiou (najlepsie umyt ak stihnes), vacsie babo chvilku vydrzi, kym sa vypiska, chytit babo do klbka a nastavit nad sterilnu nadobku.
ja som dnes dala lyzicku vody a hned sa vycikal - my do nadobky a potom sa to prelialo do skumavky.
ja som v lekarni kupila sacok, ked sa zobudi, pojdes s polonahym babatkom do kupelni a pusits vodu, ktora stimoluje cikanie, uvidis ,ze po niekolkych sekundach bude cikat (kedze bude polonahe, mozes napravit nalepeny sacok v pripade , ze by netriafala don 😎
v lekárni kupiš taký samolepiaci sáčok....
podľa toho na čo moč potrebuješ...sáčok často moč kontaminuje....ja som potrebovala nekontaminovaný moč a trebalo ho každý mesiac....dcérku som najprv umyla pod vodou a potom pekne čakala kým bude cikať, nastavila skúmavku a bolo, stačí trocha moču, nemusí byť plná skúmavka 😉
my mame sice chlapčeka, ale robila som to tak ako dadka12..umyla a čakala.. 😀
Mna lekarka upozornovala, ze ak pouzijem sacok, riskujem, ze sa tam nalepia aj ciastocky koze a potom vychadzaju zle vysledky a odber treba opakovat.. takze radsej, nech maleho pekne rozbalim a cakam. Moc sa moze dat aj na noc do chladnicky.. takze sme zacali skusat "lapat moc" vecer a pokracovali az do rana... vacsinou sa to podarilo na prvy, niekedy druhy krat. Takze som rozbalila a cakala... samozrejme popri tom som ho zabavala... obcas sa stalo, ze zacal cikat a ja som prave robila "kuk" a kym som sa spamatala a chytila skumavku, uz bolo po cikani... 🙂 Este pomahalo ked som mu jemne fukla na pisulika, to ho akoby posteklilo a vacsinou sa hned vycikal.
Prvy ranny moc, stredny prud. Ked vstane tak rychlo vyzliect, umyt s mydlom pod vodickou dat lahnut na chrbatik a cakat so skumavkou. Sacok moze moc kontaminovat. Moc treba doniest do labaku max 2 hodiny od odchytenia, inac mozu byt vysledky skreslene.
v lekarni nato kupis sacok,ktory nalepis na cikulu a to sa nevyleje 😀 ...mam odskusany