Ako odnaučiť dcéru od okusovania nechtov?

10terez10
13. feb 2019

Ahojte,
Dcéra si neustále okusuje nechty, už asi 10rokov. Neviete mi poradiť ako ju to odnaučiť?

148terka148
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
10terez10
autor
13. feb 2019

@148terka148 No ja som jej raz nechala urobiť gélové nechty, ale ona si dokázala okusat aj ty.

148terka148
13. feb 2019

To neviem ci ju odnaucite...lebo ja som mala viac rokov a kusala som nechty z roznych dovodov...teraz ked som velka tak si davam na to pozor alebo chodim manikurke. Da sa trocha nato ju upozornit ked uz moc ich kuse jemne povedat alebo naznacit ale ak sa to nepovie citlivo tak to nemusi prijat. Ak mi niekto este aj vycapal ruky co to robim bolo to horsie este viac som v tom pokracovala. Skuste jej navrhnut a zobrat ju ku manikerke nech jej ich pekne upravi uvidite ci v tom bude pokracovat.
Vlastne skusenosti preco sa to dialo u mna:
1. Niake psychicke problemy co mi pomahlo aspon na chvilu zabudnut, "riesit"
2. Nikto mi nevedel ako malej spravne ostrihat nechty a dost to bolelo ked mi ich strihali
3. Vadili mi nechty preco rastu 😂 znie to smiesne ale rychlo mi rastli
4. Niekedy som si ich vykusala az do krvi tak dlhsie trvalo kym som sa mi zahojili.
5. Z nudy..som nemala cinnost ktorou by som si vyplnila cas.
6. Niaky cas mi chybal niaky vitamin
Napr.rodicia pouzivali len noznizky a sem tam pilnik ta 22r. Tym nechcem povedat,ze je to dobre ale treba tam silnu davku trpezlivosti. Ked som vyrastla jedna manikerka mi dala jeden pilnik odvtedy sa snazim robit s nim.

148terka148
13. feb 2019

Skuste si s nou sadnut napr.na caj a porozpravat sa s nou o tom. Preco to robi? Ze by ste jej chceli pomoct a ze jedna slecna by mala mat pekne ruky a ze to zalezi od nechtov. Mne uz aj taka drobnost pomohla neskor.

simsalabim
14. feb 2019

@10terez10 mojej starsej pomohlo toto https://www.fann.sk/mavala-produkty-na-nechty-p... Ma to nechutnu chut. Nechty okusavala podvedome a ta chut jej vzdy pripomenula, ze to nema robit. Bola uz v takom veku, ze sa za okusovanie hanbila.

korunka1
14. feb 2019

@148terka148 mimo témy, ale rada by som vedela, čo je to niaky-niake?

moonlight1210
14. feb 2019

@10terez10 mna to v 15tich odnaucil moment, ked som stretla jedneho chlapca, co sa mi hned zapacil a vsimla som si, ako sa pozrel na moje okusane nechty a aky mal pritom pohlad. Od hanby som sa skoro prepadla a nevedela, ako nenapadne pred nim ruky schovat a tvarit sa, ze sa chovam uuuplne prirodzene. 🙂
Neslo to sice naraz, no odvtedy som si vedome zakazovala to robit, a ked som sa pristihla, ze zas podvedome nechty ohryzam, hned som prestala. cca do dvoch mesiacov som prestala uplne, dnes nechapem, ako mi to mohlo “chutit”.
(Fakt je, ze ten zvyk nevykorenis len tak, ja som podvedome z ohryzania nechtov presla na ohryzanie si pier. Az ked som sa aj toto oducila, preslo to uplne.)

Dovtedy ale nepomohlo nic. Ani dohovaranie, ani hnusne laky, ani snaha mojich sesternic mi robit nechty (same si starostlivo pestovali nechty a krasne lakovali, boli schopne minut pol flasticky laku a cely odlakovac na posedenie, kym nemali nechty do detailu dokonale), na co ich moja mama od zufalstva nahovorila. Aby mi sli prikladom. Ohryzla som aj nalakovane.

Teraz hryzie jedno z mojich deti, ale kaslem na to. Upozornim, ked ho prichytim, znova a znova vysvetlim, ze je to nevhodne a hanba, ale nechavam na nom. Same prestane, az pride ten spravny moment. Alebo neprestane nikdy. Je to na nom.

U mna to bolo zo zvyku. Myslim, ze som zacala hryzt nechty hned ako ma pocas skolky rodicia oducili cmulat si palec, aby som nemala neskor krive zuby. A po nechtoch som plynule presla k hryzeniu si pery. Jednoducho som jeden zlozvyk nahradila druhym. Az potom sa mi podarilo toho zvyku vedome uplne zbavit.

148terka148
14. feb 2019

Niake problemy: moji rodicia sa dost hadali a ja som to neznasala a viem,ze raz sa tak hadali ze som si vsetky nechty vyhryzla. A potom len stale pokracovalo ale verim,ze to neni vas problem

e1i
14. feb 2019

@148terka148 pripadalo mi to ako upozornenie na gramatiku

148terka148
14. feb 2019

Jejda nechytaj ma tu za slovicka v pavopise...snazila som sa vysvetlit podstatu problemu....

kammik
14. feb 2019

niekde je evidentne problém, kamoškine dcérka to tiež robila a vraj jej napokon chýbal nejaký vitamín, lebo že je to podobné ako keď deti si žužlú vlásky 🙂

ikissedagirl
14. feb 2019

citala som zaujimavu kapitolu o kusani nechtov v knizke "sila zvyku' . Podstatou bolo, ze zvyk kusanie nechtov treba systematicky nahradit inym zvykom, nejakym vhodnejsim.

lucia851
24. feb 2019

Ja to robim od malicka a Uz mam 33 rokov,nikto mi s tym nedokazal pomoct