Ako odnaučiť bábätko od rektálnej rúrky?

nikolka530
2. jan 2023

Ahojte baby mate niektora skusenosti s rektalnou rurkou? Mam 7mesacne dievcatko od narodenia sme mali silne koliky a um mlieko bebu ktore ju aj strasne zapekalo tak sme museli pomahat s rurkou bez nej by bola hotova potom sme zmenili na kendamil zlepsilo sa to ale aj tak mi nekakala bez rurky az dodnes nechcem jej stale strkat tu rurku ved predsa 7mesacne by sa uz malo pekne vykakat samo mate niektora stym skusenost poradte ako ju prinutit aby kakala bez rurky dakujem a blbe komentare si prosim nehajte pre seba

hviera81
2. jan 2023

uz asi aj papa prikrmy, tak nieco na zriedenie stolice? ovsene vlocky, slivky? vela vody resp. tekutin (polievky)?

benit
2. jan 2023

Ja som davala rurku len chvilu a nasadila probiotika do mliecka. Pomohlo. Skus sa poradit v lekarni.

nikolka530
autor
2. jan 2023

@hviera81 prikrmi davam ale aj tak nic prave ze stolicu ma peknu nema ju az tak hustu aby sa nevykakala

nikolka530
autor
2. jan 2023

@benit probiotika tiez davam od narodnia

hviera81
2. jan 2023

a boli ju brusko? place? ci preco davas rurku, ked ma dobru stolicu?

dzulli1980
2. jan 2023

Ak už papá príkrmy, môže mať "zápchu" ... alebo ešte jednoducho nemá tak silné brušné svaly, aby "to" vytlačila sama ... nemyslím si, že je to spôsobené rektálnou rúrkou ... snaží sa kakať? Tlačí, pučí sa?

nikolka530
autor
2. jan 2023

@hviera81 praveveze neplace az tak lenze ked sa nevykaka tak mi potom po jedle poriadne ani negrgne a zvracia

dzulli1980
2. jan 2023

Už sedí? Plazí sa? ... ja by som ju dávala na bruško, nech si ho poriadne "pomasíruje" ... a to, že si po jedle negrgne a zvracia podľa mňa s týmto vôbec nesúvisí.

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dzulli1980 praveze ona sa ani nesnazi a len caka kym jej trcim rurku aby sa vykakala

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dzulli1980 na brusko je stale hlavne kvoli tomuto ju davam castejsie na brusko

marlent
2. jan 2023

Mala som so synom detto...nesilili sme to...no napr prvý prikrm nemal mrkvu leho zapeka ale tekvicu potom špenát potom zemiak atď...začal potom už sam

dadka128
2. jan 2023

Espumisan alebo niečo podobné dať a rúrku zahodit

nikolka530
autor
2. jan 2023

@marlent no super tak vam az zavidim

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dadka128 davam sab simplex

hviera81
2. jan 2023

@nikolka530 ja si tiez nemyslim ze by zvracanie suviselo s tymto.
no zvykla si na to, odvykanie asi nebude uplne easy. ako casto to vlastne robis s tou rurkou?

hviera81
2. jan 2023

a moj po jedle negrga nikdy

marlent
2. jan 2023

@nikolka530 to príde aj u vás neboj nič...vôbec sa tým netráp...nebude do 18 kadit cez rurku...
Ako sa začne hýbať viac pôjde to jedna radosť...malý ma síce už 5..ale pamätám si tu obrovskú radosť z každého samovoľne vytlačeného 💩.
Kto nezažil nepochopí.
Ozaj daj jej čas pohybom sa to urobí.

nikolka530
autor
2. jan 2023

@hviera81 kazdy vecer

dominiciatko
2. jan 2023

nám na fyzio povedali.. prestať používať lebo ochabnú svaly.. naozaj to tak bolo že to nejak nevedela tlačiť..potom som to vyhodila naučila sa..

nikolka530
autor
2. jan 2023

@marlent presne raz za cas ked sa vykaka sama tak sa doma radujeme praveze pohybu ma az az uz uteka v choditku

marlent
2. jan 2023

@nikolka530 alenkazdy deň keď jej pomáhas jej ani nedáš priestor aby bobek hodila sama...no normálne hy som aspoň 2 dní počkala

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dominiciatko a ked ste prestala kolko dni sa vam nevykakala a neplakala alebo nebola nervozna

dzulli1980
2. jan 2023

Tak jej jeden večer tú rúrku nedaj, nechaj ju, nech sa začne "snažiť" ... moja dcéra bola 6 mesiacov denne 2x na rektálnej rúrke práve kvôli slabým brušným svalom a návyk si nevytvorila ... a prestávať treba postupne, ja som prešla z 2 na 1x denne, potom každý druhý deň 1x denne.
@nikolka530

nikolka530
autor
2. jan 2023

@marlent davala som jej priestor na to ale celu noc vystrajala kvoli tomu

marlent
2. jan 2023

@nikolka530 no tak pretrpieť...ozaj každý deň nie

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dzulli1980 ja uz od vcera som prestala davat tak dufam ze sa uz zajtra sama vykaka

nikolka530
autor
2. jan 2023

@marlent od vcera uz nedavam tak dufam ze zajtra uz daja stolica bude

dominiciatko
2. jan 2023

@nikolka530 no prvé kakanie bolo ťažké.. aj druhé.. ale neustúpila som... teraz už ok...treba si pripravoť pevné nervy

nikolka530
autor
2. jan 2023

@dominiciatko a plakala vam ci ako to bolo tazke

nikdenikto
2. jan 2023

Skús ju proste nechať, môj syn odjakživa kaká tak raz za 2-3 dni a je úplne v pohode, má 4 roky. Rúrku som nepoužila nikdy. Lebo ako píšu vyššie. Malá si na to proste zvykla, že to má bez námahy. Dala by som redší prikrm na obed, z ovocia okrem sliviek výborne zaberajú hrušky, veľa tekutín a pokiaľ nebude fakt že plač, nerieš. Možno už namiesto rúrky skús použiť glycerínovy čipok - ale toto neviem od akého veku sa môže