co napísať, skúsili sme laky kúpele a ked ona nechce tak s ňou nič nehne.
Tak ako pise siska,aj ja som s tym bojovala,mala to vyhryzane az do masa....ja som si na nechtoch nikdy nezakladala lebo mam pracu kde jednoducho sa to neda...az jedneho dna sme nakupili laky a lakovali sme spolu.....ja bezovym ona ruzovym.....baby neviem ci to malo vtedy svoj vyznam ale zo dna na den prestala...svagrova ma nadherne nechty a nieje den co by mala nenalakovane....vzdy dcera zasne a nakolko jej je krstna tak aj jej vycaruje nadherne nechty....teraz si zaklada na ne a este mna kolko raz napomenie ze mam nechty ako dieta 😀 ...som rada ze ju to preslo..ale naopak si hryzie konceky vlasov,co viem ze je velmi nebezpecne....okriknem ju capnem po ruke a stale to robi...premyslala som cim to asi je a prisla som na to....sedela som u sestry na kave a zrazu to zacala robit moja najstarsia sestra,ma 42...ono nie vzdy je vsetko s psychickej stranky niekedy genetika nepusti....pacla som aj jej po rukach....viem,ze to robia obe ale predomnou ani jedna 😀 😀 moja rada ?skus jej ukazat nejake web stranky z nechtamy a potom ju motivuj lakom 😉
Ako pises, ked sama nechce, nepomozes si. Obhryzanie nechtov je neuroza a ta z niecoho prameni - vnutorne napatie, problemy v rodine, v kolektive, niekedy to moze byt uplna blbost. Skus sa spolu s nou dohodnut na rieseni, ved uz je velke dievca. Ako si to predstavujes ty a ako si to predstavuje ona.
Obcas v krajnom pripade ludia musia ist ludia k psychiatrovi a brat tabletky na ukludnenie, ak sa ukaze, ze je to vazna neuroza. Ono sa to casom moze posunut az do inych ochoreni psychiky a s tym uz nie je sranda. Ale to uz idem do extremu.
Ja si myslim, ze cim menej sa tomu budes venovat, tym lepsie. Cim menej pozornosti, tym menej nezelaneho spravania.
vela zdaru!
Nič... viem z vlastnej skusenosti...musi ju to samu prejst...ja som hryzla kym som do skoly chodila...a to az do mkrvi...bolelo ma to cele..ale aj tak...potom som mala obdobie..ze som si ich nechala...ale ak sa co i len jeden zlomil uz aj isli vsetky...ked so. Zacala pracovat asi 2 roky som mala gelove a pomalicky to uz je 5 rokov co ta zavislost presla...
Dat umele nechtiky,nie dlhe...
Ja mám tiež tento problém so synom, lenže toho nemožem nalákať na gélové nechty alebo niečo také, takže u chalanov sa to rieši ešte ťažšie.
Ja som si tiez obhryzala nechty, asi tak do 14 😀 Otec len vzdy vzdychal "si baba a pozri, ake mas tie nechty, to sa za ne nehanbis?" 😅 A potom prislo prve zalubenie, chcela som sa chalanovi pacit cela 😀 😀 takze uplne zo dna na den som nechty obhryzat prestala.. 😀
Nijako 🙂 já sem přestala až se mi dcerka narodila 😀 😀
🙂 aj ja som si prestala hrýzť až na strednej, keď som si chcela trochu nalakovať nechty a nemala som čo 😲 tak som s tým časom nejak prestala. A manžel si prestal obhrýzať nechty až po vysokej, keď si zlomil sánku a zadrátovali mu na mesiac čeľusť 😀 no a staršia dcérka (o týždeň bude mať 9 rokov) si hryzie nechty od škôlky a nepomohli ani laky ani horké vodičky (mladšia si po roku hryzenia prestala hrýzť, keď sme jej povedalai, že bude mať škaredé nechty, na ňu to zabralo 😉 ) Na staršiu nezaberá nič 😖 ... pritom my sme doma nemali žiadne napätie, keď som bola decko, ani my s manželom nemáme žoadne napätie, ale skôr vidím príčinu v inom: ja som bola asi v detstve vystresovaná z očakávaní našich, lebo som sa dobre učila a všetci odo mňa vždy čakali, že každá písomka a odpoveď dopadne autoamticky na "1", aj na strednej... aj táto staršia dcérka sa výborne učí a asi má,chúďatko, z toho nejaký vnútorný stres, ako som mala aj ja (detto prípad môj manžel, kt. bol vraj v detstve ten istý prípad)... aj keď ju za známky nehreším, keď vidím, že sa učila... ale ani nemám kvôli čomu ju hrešiť, lebo len výnimočne prinesie 2... s mojou mamou sme to nedávno riešili a sama mi hovorila, že ona (dcérka, jej vnučka) je rovnaká ako som bola ja... je to o vnútornom napätí, ktoré sa u niekoho veľmi ťažko odbúrava, je to v povahe... držíme palce, dúfame, že aj dcérka sa toho nejak neskôr zbaví 😕
Ja som si taktiež ohryzala nechty na rukach a dosť dlho a potom som začala cvičiť pretože som bola nespokojna zo svojou postavou a v tedy som si uvedomila že som si ich prestala ohryzať a začali rásť a ja som bola veľmi rada. Takže podľa mňa keď sa sustradite na inu robotu a stale niečo robite tak nemate ani čas si ich ohryzať na ne proste zabudnete. Ale akonahle som chvilu prestala cvičiť a som nemala čo robiť začala som si ich zas ohryzať... a preto stale sa snažim nieco robit.
Aj nasi sa snazili oducit ma hryzt si nechty. Nepomohlo. Musela som.na to prist sama. Prisla puberta a od isteho veku som sa zacala za take nechty hanbit a prestala som s tym. Bola som.mozno o kusok starsia.
Vraj za tym byva iste napatie z domaceho prostredia. Spatne viem,ze som asi nepriamo citila,ze medzi nasimi to neklape tak,ako by malo, hoci navonok to tak nevyzeralo. Ako to skutocnej bolo a je,viem az od urciteho veku -cca 20 som mala,ked to uz nevedeli utajit a mama sa nam viac zdoverovala. Pritom otec ako otec ci dedko je velmi fajn.