Prosím, ako by ste oddialili menštruáciu 13 ročnej? O 2 mesiace sa chystáme k moru a nerada by som zažila čo minulý rok, že väčšinu dovolenky sa dcéra vôbec nekúpala. Nepomohli ani vyžmýkané citróny. Alebo ako riešite takéto situácie? Kalíšky ani tampóny neraďte, nemyslím že by si to chcela alebo vedela zaviesť. Ešte som rozmýšľala nad menštruačnými plavkami ale mám obavy z možného pretečenia.
@doris11 veď to, že nechcem do nej pchať tie lieky. Ďakujem, tak skúsim tie plavky teda.
naplánovať dovolenku vtedy, kedy nebude mať menzes? Logicky. Resp. riešiť to u gynekologičky, podávajú sa nato lieky, žiadne citróny a pod. fakt nepomôžu, to sú len také babské drísty, resp. max. placebo.
Vyskúšajte, s plavkami nemám skúsenosť, ale m.nohavicky su paradne, mám dosť silnú menstruaciu a ešte som nepretiekla ani raz 🙂
@sima338 keďže dovolenku sme rezervovali koncom minulého roka (Turecko), to sa vôbec nedá naplánovať. Keďže aj menštruácia nie je úplne pravidelná.
Viem že existujú lieky, ale nerada by som 13-rocnej spôsobila nejaké ťažkosti. Keďže aj u dospelých sa často môžu vyskytnúť potiaže
@doris11 nohavičky dcéra má, tie som kúpila v deň odchodu minulý rok. Len neviem ako je to s plavkami, keďže sa v nich ide do vody, či "nepretecu", ale vyskúšam.
autorka, chápem, ono ani dospelá žena s pravidelným menzesom si to nevie niekedy úplne plánovať, lieky som tiež nikdy neskúšala, chápem, že pre mladú slečnu to nie je ideál, ale zase ísť na dovolenku s menzesom, ak má nedajbože ešte aj bolesti prvé dni či silnejší menzes, to tiež nie je ktoviečo...menstruačné plavky by mohli byť fajn alternatíva.
@sima338 skúsim tie plavky. A za lieky sa spýtam svojho gynekológa,keďže je možné, že aj ja budem potrebovať (tiež to nemávam úplne pravidelne, aj pár dní vie narobiť šarapatu), že čo odporučí
Urcite menstruacne plavky. Niekolko na striedacku. Moja si na ne v najsilnejsie dni dava este plavecke sortky pre pocit istoty. Dcere nepretiekli, ono tlak vody krvacanie zastavi. Na brehu neviem, ako dlho vydrzia, moja je aj hodinu vo vode, chvilu na brehu, kym obschne a potom ide bud zas do vody alebo na apartman a zas sa vrati… a pomedzi to si menila plavky.
@simsalabim ďakujem
V mori je to asi aj jedno, keby nejaká krv unikla, či? Tak mens. plavky sa mi zdajú najschodnejšia cesta, alebo nekupat sa. Možno že sa jej to ešte za dva mesiace aj posunie.
@personality jasné, že sa nemusí stať že bude mať práve vtedy menštruáciu. Ale potrebujem to poriešiť skôr, nie na poslednú chvíľu, lebo u nás v meste menštruačné plavky nepredávajú, skúsenosť z minulého roku. Takže nejaké pre istotu objednám.
Zas byť pri mori a nekupat sa, mrzelo by ma to.
Menstruacne plavky su urcene iba pri velmi malom krvacani. Mam ich niekolko, cele aj dvojdielne. Dokupila som si tento rok v zlave v Bepone na eshope. Maju velmi tenku savu vrstvu, ale nepretecie nic. Vyzeraju ako bezne plavky, ja mam jednofarebne cierne. Kupem sa v nich iba ako nudzovka, nikdy nie na zaciatku, skor ku koncu, ked je krvacanie slabsie.
Uz som tu viackrat citala, ako sa chcu zeny kupat v menstruacnych nohavickach. NEEXISTUJE. Tie nohavicky len co sa namocia do vody zacnu prepustat nahromadenu krv, takze toto rovno zavrhni.
Je ich viacero znaciek, ja mam od ModiBodi a teraz som si dokupila Dorina. ModiBodi ma aj teens. Maju aj Perties, len iba v sezone.
Asi by som neoddiaľovala. Kúpila by som zásobu mini tamponov, obyčajných aj s aplikatorom a ms plavky. Prvé dni kombinácia plavky, tampón potom stačia už iba plavky. A možno neskôr skúsi aj kališok a bude po starostiach 🙂
Tie plavky nie sú určené na kúpanie, jedine na konci ms. Kúp tampóny a nech skúša pri najbližšej, možno s nimi nebude problém, zas to nie je žiadna veda.
Autorka, jedine, co mi okrem uz spomenuteho este napada je buduci rok ist na dlhsiu dovolenku. Aj keby mala dcera menzes, tak to bude len cast dovolenky…
@guudy aj to je možnosť, no tento rok už je takáto týždňovka dovolenka.
Ďakujem všetkým za rady. Objednám tie plavky a skúsim navrhnúť, či vyskúša tampón.
Možno by si sa divila ako zvládne tampón, dcéra ho používa v takejto situácii prakticky od zaciatku menštruácie - chcela sa kúpať, dala si ho a kúpala sa. Hormonálne lieky by som nedávala 13 ročnému dieťaťu, menštruačné plavky sú len na končiace krvácanie, určite nie na celý menzes
@luliu tak ja osobne mám dodnes problém s tampónmi, takže preto neviem či jej to pôjde. Ale tak navrhnem jej.
Práveže aj ja, prvý som si dala možno v 19 a dcéra žiaden problém, až ma to samu sokovalo
Skúste menstr. plavky
neexistuje, aby si nevedela zaviest najmensi tampon s aplikatorom...
@pallacinka29 no mne tiež dlho trvalo kým som si dala prvý tampón, poznám dosť žien ktoré tampóny neznesu
@pallacinka29 ale existuje..
Tie plavky su síce fajn, ale až na koniec ms. Nauč ju radšej používať tampon s aplikatorom - ja som ho pouzivala od 12, nemala som s ním taky blbý pocit ako bez aplikatora. Tabletky na oddialenie sú dosť hnus - mne urobili hodne zle, to potom radšej antikoncepcia a potiahnuť bez pauzy. Tak som riešila veci od strednej, lebo tiež mi to vždy prišlo na lyziarsky alebo tabory, dovolenky 🤦
Menštruačné nohavičky/plavky.
Sú aj lieky na oddialenie menštruácie, ale určite by som to 13 ročnej nedavala..