Ako ochrániť hlavičku ročného dieťaťa pri pádoch?

sarita510
29. apr 2024

Baby poradte daco na hlavicku malej ,ma rok uci sa chodit,co ako davame pozor kazdy den modrina na čele uz som z toho zufala

biglovemom
29. apr 2024

Nic jej netreba, nauci sa neboj.
Modrina nic neni…

beata_k
29. apr 2024

@sarita510 Nic, nauci sa ako kazde dieta. A uz vobec nie helmu. Meni tazisko tela.

cuvienka
29. apr 2024

kedysi tie helmy vobec neboli, detom sa to nedavalo a prezili sme. tiez som drobcovi nedavala na hlavku nic. ale akoze modrinu na hlave v zivote nemala, pokial viem. 🙉

natall113
29. apr 2024

Ideálne nič

lucia13022023
29. apr 2024

Ja som kúpila takú tu mäkkú helmu ale potom mi par ludi povedalo, že dieťa sa ma naučiť padať. A mali pravdu, mal ju na sebe asi 2x a aj tak mu zavadzala, čiže za mňa tiež nič.

jaskolka
29. apr 2024

Nič, naučí sa. Samozrejme, pokiaľ sa dá, tak zabezpečiť prostredie(napríklad zábrana na schody) , ale zase to neprehanat, deti sú ako z gumy, príroda ich vybavila na časté pády. Tie mäkké helmy sú nezmysel, dieťa proste musí vedieť padať a na to príde len tak, ze spadne.

sims4
29. apr 2024

Ja nechcem byt zla ale tak asi potom davate na nu slabo pozor alebo nerozumiem tomu ked hovoris ze kazdy den modrina na cele. Ako stane sa, no mozno by som teda riesila nejaku ochranu na ten nabytok. Kedysi tie prilby neboli a vsetci sme tu.

monnci2226
29. apr 2024

kazdy den modrina na cele je ozaj casto... vidi dobre? s ocickami problem nema?

pukina
29. apr 2024

@sims4 asi mate kludne deti, lebo na mojho syna davaju pozor vsetky ucitelky, kedze je ako raketa bez pudu sebazachovy a aj tak kazdy tyzden pride minimalne s jednou modrinou a to neratam to co si doma porobil 😀

pre autorku: prilby v ziadnom pripade, narobia viac skody ako uzitku. pady mozu niekedy vyzerat horsie ako v skutocnosti su, ale deti sa nimi hlavne ucia priestorovemu vnimaniu. dolezite je zamedzit naozaj nebezpecnym situaciam kedy by mohlo utrpiet horsie zranenie

simona1306
29. apr 2024

@pukina tiez som chcela napisat , ze asi maju kludne deti ... moja dcera ta ma kazdy den niekolko modrin , bohuzial, ona sa nediva pred seba kade chodi, diva sa za seba, nad seba, pod nohy , vlastne vsetko ine ju zaujima len nie to co je priamo pred nou :D ale zas na druhej strane to ma vyhodu, uz si na tie pady a narazania tak zvykla, ze sa len otrasie, zodvihne a ide dalej s usmevom narazit do dalsej prekazky....

autorka : urcite nie ziadne prilby ani nic, dieta sa nauci same, aj padat aj vnimat priestor ... co doporucujem, nemat prehnane reakcie pri pade alebo buchnuti ... u nas sa osvedcilo pri pade z toho spravit srandu , a pri buchnuti iba sa pousmejem a poviem ze to bude dobre , alebo iba pofukame spolocne to miesto, co si udrela ...

zuzinka888
29. apr 2024

Prisposob nabytok dietatku( konferencny stolik, rozne koberceky, taburetky + protismykove ponozky a oci aj na" zadok". Nauci sa neboj.

pukina
29. apr 2024

@simona1306 presne, minule mi ucitelka hovori, ze letel cez celu miestnost a nedobrzdil do stola, mal modrinu cez cele lice, ale ani nezaplakal, ze ony sa tam uz vsetky prezehnavali, chceli mu zuby pocitat.. a on nic 😀 oprasil sa a letel dalej

sarita510
autor
29. apr 2024

@pukina
Tak pocitala som ze ked tu poziadam o radu tak sa minimalne jedna mila odpoved od dokonalej mamicky najde,tak to tu chodi no 😁 byt mame tak polatany penami dekami ako v blazinci a vzdy sa buchne inde ,no zufalstvo vravim