Ahojte prosím poraďte mi čo robiť aby sa dcérka nenakazila od muža covidom..muž od včera leží mal pozitívny test..a ja sa bojím hlavne o dcérku aby to neschytala lebo by ma výstrelo asi už..má 5 rokov a imunitu o ničom..😭 snažím sa ju maximálne izolovať a dopovať vitamínmi ale aj tak sa bojím
Tak bud pokračovať v tom co robíš, alebo ísť s dcérou zatiaľ preč. Iné sa asi nedá robiť. Ja som mala covid 2x, 1x mal pravdepodobne prvý malý a nič mu nebolo, 2x som mala nádchu a ľahkú bolesť hrdla, malý spal celý čas so mnou a nič. Keďže sa v škole až do júna testovali 3x do týždňa, z toho 2x pcr, tak viem, že nebol pozitívny.
je to vyslovene individuálne...niekde sa sa člen rodiny izoluje a aj ak sa nakazí celá rodina, segra keď bola pozitívna prvý krát, ani sa neizolovala , spolu celá rodina jedli, pozerali telku, spala s mužom v posteli a nenakauil sa nikto....tretí raz to chytila ona od muža...
Je to hop alebo trop. Ja som bola pozitivna a syn cely cas so mnou zatvoreny. Nič mu nebolo, možno aj on bol pozitivny, netestovala som ho , ale moze sa stať ze ani dcerke nič nebude.
Izolovať treba hlavne chorého člena rodiny a dezinfikovať hlavne wc a kupelnu,veľa vetrať.Robíš čo môžeš,ostatné je vo hviezdach,či sa nakazí a s akým priebehom,hlavne kľud.
Náš malý ma imunitu o ničom, kazdy bacil co i e okolo sa ho chytí a napriek tomu, keď som mala deltu neschytal ju odo mňa, pri omikrone keby mu nevyšiel pozitívny test ani nevieme, že ma.
Domáca izolácia. To, že sa 100% nakazí je hlúposť. Ja som doma ležela s covidom 9 dní. Strašne som sa bála aby som nenakazila rodičov, ktorí už nie sú najmladší. Bola som celý čas zavretá v jednej izbe. S rodičmi som sa vôbec nestretávala. Akonáhle som potrebovala na WC/sprcha dala som si respirátor. Na záchode aj v kúpelni bol definfekčný prostriedok na povrchy, ktorého som sa dotýkala len ja. Zakaždým som po sebe vydezinfikovala záchod, batériu na umyvadle a kľučku. Jedlo mi priniesla mama pred dvere, zaklopala a odišla. Príznaky som mala 5 dní ale tento režim sme dodržiavali až kým mi nevyšiel negatívny antigénový test (9. deň po objavení prvých príznakov). A na záver, ja som vyzdravela a ani jeden z mojich rodičov covid nedostal.
Ovce sprosté sa zobuďte !!!!
Podla mna je vysoka pravdepodobnost ze sa nakazi, urcite sa s tym popasujete, neboj 😊 ale poznam aj pripady kedy sa nakazil len jeden clen rodiny. Mojmu synovi aj mne doktorka kazala brat C a D. Tak skus...izoluj ju od muza, poriadne umyvaj malej aj sebe ruky. My sme mali vsetci koronu (vratane rocneho syna s tazsim priebehom), svokor bol s nami v blizkom kontakte niekolko dni a nenakazil sa. Treba verit 🍀