Ako ochrániť bábo od súrodencovej infekčnej choroby?

lenka1977
3. jan 2010

Neviete mi poradit ako ochranit novorodenca ked ma starsie dieta infekcnu chorobu? Je to dlhodoba zalezitost. Bojim sa aby sa nenakazilo aj babetko. Stretli ste sa uz s niecim takym?Oddelit ich je tazko.

juliagregor
3. jan 2010

ahoj, záleží akú máte infekčnú chorobu
pokiaľ je bábätko malinké a kojené nemalo by infekciu chytiť,
starší mal veľmi škaredý zápal ústnej dutiny afty a malí to nechytili 🙂 ja som používala antibakteriálne mydlo, aby som to ja nepreniesla medzi nimi
treba ešte zabezpečiť, aby staršie dieťa nechytala cumlíky...
nech ste rýchlo zdraví 🙂

ilijanka
3. jan 2010

ahoj, aj moja malá, kým bola výlučne kojená a nestrkala si do úst všetko možné 🙂 , tak od malého nechytila nič- mal aj nádchu, afty a ona bola ok... Teraz, keď je väčšia, tak je to horšie, malý jej poolizuje hračky, keď to nevidím, neumyjem, a potom sú chorí obidvaja, čo už..

lenka1977
autor
3. jan 2010

Dakujem Vám,
Ono ide o to ze starsia je bacilonosicom, ona nie je infekcna pre okolie. Prenasa sa to oralno- fekálnou cestou. Takze pri dodrzani hygienickych pravidiel by prakticky novorodencovi nemalo nic hrozit. Napriek tomu mam vsak obavu ci sa po utreti rituli nedostane nejaka bakteria pod nechtiky, odkial ju neumyjeme mydlom.... Nechceme jej zakazovat priblizit sa k babetku ale ani neviem ako sa mam spravne zachovat v tejto nasej nestandardnej situacii. Asi budeme len trpnut.

kisska
3. jan 2010

Mila lenka, myslim, ze si nemusis robit starosti - hlavne ak je to dlhodoba zalezitost. Ak je starsia dcerka bacilonosic, urcite sa u teba vytvorila obrana uz pocas tehotenstva a tato sa preniesla aj na druhe babo a tym padom by malo mat tiez vyvinutu ochranu. A ak pouzivas antibakterialne mydlo (dettol, prottex...) a ucis malu dodrziavat 20sekundovy interaval umyvania ruk, nemalo by hrozit nakazenie ani pri novych infekciach, ktore by mohla doniest domov 😉

lenka1977
autor
3. jan 2010

Dakujem, utesili ste ma.V poslednej dobe mi to stale chodi po rozume. Nerada by som niekde spravila chybu ktoru by sme si neskor vycitali.

hanka333
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hanka333
22. nov 2010

ahojte
ja kupujem antibakterialne mydlo na www.mh-hygiena.sk
su lacny ako ostatne a posielaju veci zadarmo takze aj usetrim.
maju aj alkoholove gely, ktore mam ked ideme na pieskovisko a viem ze zasobuju aj nemocnice
no a ja som s nimi spokojna aj preto ze deti maju atopicky ekzem a su super na pokozku🙂