Ako naučiť dieťa fúkať si nos?

katkaleonard
9. jún 2022

Ahojte. Prosím poraďte mi ako naučiť malého fúkať nos . Už sme skúšali fakt všetko . Sviečky , ježka, slona, alobalove lopty, držať len jednu dierku tak aby fúkal nič. Stále len do seba .. ale keď treba sfukut sviečku vie ju z nosom sfuknut ale fúkať silno ani za svet. To že už máme 4 roky ani nehovorím . Veľmi sa trápim s týmto . 🥺

viestta
9. jún 2022

My sme mali preteky s utrzkami servitiek na stole. Kto dofukol najďalej, dostal odmenu (v živote som toľko lentiliek nezozrala, ale po pár kolách bol víťaz jasny)

motylik273
9. jún 2022

@katkaleonard nic si z toho nerob moj manzel ma 33rokov a nevie fukat nos. Kupila som mu odsavacku, ale odmieta 😀

mamamasama
9. jún 2022

Robil bublinky nosom do vody... Od 2 rokov krásne fúka nos sám ..

luc308
9. jún 2022

@katkaleonard my pravidelne od narodenia cistime nos morskou vodou a to ho tak nejak primalo sameho zacat fukat..ma 2,5 roka.

radka018
9. jún 2022

@katkaleonard Môj syn sa naučil fúkať nos na 5 rokov. Dovtedy sme taktiež používali len odsávačku. Tiež sme skúšali kadejaké triky. U nás zabrala hra na slona ako vystrekuje vodu z nosa 😀 Povedala som mu, aby sa nadýchlo a zavrel pusu (odsledovala som si, aby mal pri tom naozaj zatvorenú pusu) a kázala nosom vystreknúť akože vodičku. Po 5-6 pokuse to už párkrát aj vedel spraviť (vyfúknuť) a potom to už každým dňom šlo lepšie. Držím pršteky….chce to len svoj čas.

merrymajer
10. jún 2022

@katkaleonard môj synovec sa naučil až v 5tich rokoch a to tak ze kúpili konvičku na preplach a tým že mu tam ostala voda a vadilo mu to tak to vysmrkol všetko von... 👍