Ahojte, prosim o radu. Nedavno mojej malej 2rocnej dcerke diagnostikovali atopicky ekzem, ma ho po rukach, nohach aj brusku ... Citala som na internete, co vsetky by nemala papat a tu som narazila na to, ze by nemala mlieko a ostatne tie alergeny vsetky. Tak by som chcela vediet cim nahradzujete tu mliecnu stravu, bo malinka ma velmi rada jogurty, syry, mlieko ...
ahoj, moja švagrinka pridáva synovi do mlieka a jogurov nejaké kvapky, ktoré kupuje v lekárni...je možné, že by to mohlo byť vhodné riešenie aj pre vás...skúste sa spýtať...😉
Ja este doplnim desszi... Namiesto masla a syru na pecive mozes skusit namacat chlebik do oleja, k tomu zeleninka. Alebo rozne zeleninove a strukovinove natierky. U nas su stale oblubene obilninove kase, zarabam ich s vodou.
Davam vyrobky provamel
http://www.google.com/search?client=safari&rls=...
Nerozoznas rozdiel !!!
A este davam kozi jogurt a kozi syr -tiez mame ekzem a toto sa moze pri ekzemoch .
A uplne som vylucila psenicu to nam velmi pomohlo -skoro okamzite som videla zlepsienie -nahradila som spaldovym chclebom a raznym a tiez kupujem spaldove vyrobky v DM -cestoviny aj tycinky aj rozne bio keksiky -vsetky co su Dinkel su spaldove bio a nemaju E-cka od Alnatura .V DM mas tiez Alnatura mlieka -ryzove,spaldove,ovsenne neviem este ake len nechces 🙂))
Ahoj...moji synovia majú alergiu na bielkovinu kravského mlieka, takže tiež nesmú nič, čo obsahuje mlieko, srvátku a pod.. Jogurty kupujeme sójové a ryžové (sója je ale tiež alergén, takže pre tvoju dcérku budú asi vhodnejšie tie ryžové dezerty). Mlieko dostať ryžové, sójové, ovsené...dobrý výber majú v DM drogérii. Podobne je to aj so smotanami, tie kupujeme v BIO predajniach. Klasické maslo sme nahradili margarínom VETO. Prikladám Ti link na stránku, ktorá mi dosť pomohla http://www.bezmliecnadieta.estranky.sk/
my kupujeme aj vegansku cokoladu 🙂 vsetko sa da pekne nahradit, jogurty sa asi nedaju 😀
namiesto mlieka mame ovsene, namiesto masla olivovy olej, jogurty nenahradis a namiesto syrov napriklad tofu? my tofu ani nejedavame, jednoducho syr nepouzivam. V DM maju mnoho produktov bez mlieka.
to o alergenoch nie je tak uplne striktne, mala by si nasadit dietu bez alergenov a postupne po jednom skusat, co to robi ekzemu. my sme tak z "nebezpecnych" vylucili napriklad niektore koreniny aj kakao, a vela ovocia o ktorom uz vieme ze ekzem nezhorsuju. u nas je bohuzial alergia na BKM jasna 😒
moja dcerka mala alergiu na mlieko.tiez sme nemohli nic mliecne.mlieko sme nahradzali sojovym,ovsenym,joguryty sojove a su chutne.atopik nesmie cokolady nijake,suseda kupovala iba smotanovou plnkou kekse.citrusove plody a tak.mi sme nakupovali vtedy este v takej predajni kde boli taketo vselijake nahrady.ale teraz je to uz bezne.hovorim ak lubi jogurty tak sojove,neni to ako riadny jogurt ale nahradil nam ho.vela trpezlivosti prajem
my máme okrem atop. ekzému aj zistené intoleranciu na kravské m. Ja som kojila do 2 rokov a potom šup- sojové mliečko- zvykla si, keďže okrem materského iné nikdy nepila. jogurty nepapá, ani sojové ani kozie- je dosť vyberavá, ale acidko má rada a nevadí jej. máme trošku problém s výberom detských kaší, lebo okrem mlieka jej nerobí dobre a na ekzém by ani nemala bielu múku, ale teraz sme našli kašičky pre alergikov- Sinlac, tak uvidíme. Inak papá zásadne tmavé pečivo, tofu syr, čokády žiadne, sladkosti sú tiež dosť rizikové, takže u nás idú cukríky z hroznového cukru- dobré na krv a chutné. Inak, treba odpozorovať, čo vadí a čo nie. Naša napríklad pije aj kakao a nevšimla som si zhoršenie. Ale aj tak radšej robíme ovocné mliečka.
Brokolica... Vapnika je v nej dostatočne, naša mliekov vǒbec nechce tak má každy den na tanieri brokolicu, v pare, alebo polievku veľmi ju ma rada
Nahradzujem ryzovym, ovsenym mliekom, ryzovou a ovsenou smotanou. Jogurty, syry a ine mliecne vyrobky nedavam. Privarky aj kysle polievky robim z tychto mliek respektive smotan. Rovnako tie pridavam namiesto mlieka napriklad do palaciniek. Su sladsie ako klasicke mlieko, takze aj privarky chutia malinko sladsie, ale da sa na to zvyknut respektive sa da pridat na okyslenie citronova stava alebo ocot, komu co vyhovuje.