Ako na zápal priedušiek u 3 mesačnej?

lbg
5. jan 2012

Chcem sa spýtať, mám 3mesačnú dcérku. Už vyše týždňa mala soplíky. Pred odsávaním som jej nastriekala roztok z morskej soli a potom som jej to odsávala vysávačom, ale nejako nám to nepomohlo. Začala mi kašlať, tak sme išli k doktorke a má začínajúci zápal priedušiek. Dala nám antibiotiká-taký sirupček a proti kašlu Stoptusin, ktorý mi vôbec nechce vyplúva mi ho. Koľko krát jej mám odsávať tie soplíky, lebo aj po odsatí počujem,že ich tam stále má a strašne mi pri odsávaní plače. Robím niečo zle? Poradte mi, ak ste mali podobný problém.

mummy01
5. jan 2012

Ahoj,soplik treba odsavat vtedy ak sa babetku zle dycha.Rozhodne to s odsavanim neprehanaj,soplik nikdy dokonale neodsajes.To ze place budes musiet nejako prezit,urcite ju to neboli len jej to je neprijemne.Mozno by nebolo odveci dat jej na 3dni nejaky nasivin soft.Co sa tyka stoptusinu tak ten ma hroznu chut,tak sa nedivim ze to nechce.A ma dcerka suchy drazdivy kasel alebo vlhky taky hlienovity.Stoptisin je na suchy kasel,ale ja s nim nemam dobre skusenosti.Ak ho dcerka nechce tak nech vam dr.predpise iny napr.trifed.A este jedna rada-urcite zvlhcuj vzduch!!!!Hlavne ak byvate v byte,to je velmi dolezite.Drzim palce 😉

annaopialova
6. jan 2012

ahoj treba doktora alebo si kup vola sa to klokanek to jej natries na prsia a das vreckovku to by jej malo pomoct

ela2710
6. jan 2012

skus jej to davat do pusy injekcnou striekackou po troske...okrem atb nam lekarka predpisala aj nasivin - kvapky do nosa a sirup ambrobene, odsavali sme sopliky, maly mal vyvyseny matrac pod hlavickou aby sa mu pri spani lepsie dychalo a samozrejme sme zvhlcovali vzduch, lebo sme mali velmi sucho v byte...
nasho dali na 4 dni do nemocnice, lebo mal len mesiac, ked nam ho dali domov, tak sme mali predpisane atb a vsetko co som napisala vyssie. Po cca. 7-10 dnoch bol uz nastastie uplne v poriadku