ahojte potrebovala by som poradiť
začala som koktať, trvá to už asi rok, začalo sa to prestávkami vo vetách, keď som sa nevedela vyjadriť, teraz sa zaseknem v prvej slabike, nezopakujem ju ale kym zo seba dostanem zvyšok slova trocha to trvá, teda zhoršuje sa to
som na materskej už 5,5roka, ale nie som stále doma, chodím do školy, čítam, študujem, komunikujem s ľuďmi aj na inej úrovni, ako s mojimi mini potvorkami
na nete som čítala, že u dospelých je to zväčša následok traumy, ale ja som žiadnu nezažila
čo mám robiť?
máte niekto podobnú skúsenosť?
ďakujem
Ahoj, podobnú skúsenosť nemám, ale pokiaľ sa to zhoršuje a nevieš o žiadnych objektívnych príčinách, ktoré by to mohli spustiť, určite by som zašla za odborníkom- klinickým psychológom, či logopédom, oni Ti budú vedieť poradiť . Držím palce!
a co tak za neurologom? v dospelom veku to uz moze mat aj taketo priciny,ja som zacala zmurkat nadmerne,takze tiez si idem dat takyto kolotoc po doktoroch..
Logoped alebo neurolog. Oni sa rozhodnu co dalej. Asi to bude len nejaky blok, zo stresu ale to treba vysetrit. Drzim palce aby to rychlo preslo.
Mám známu, ktorá vie takéto veci odblokovať, ak chceš dám ti na nu kontakt ozvi sa mi. 😉