ahojte mamičky, chcem sa poradiť ako na hlieny.....doktorka potvrdila že malý / 2-mesačný/ má hlieny ale že dýchanie má čisté a nič mu na to nedala, v noci mi nekľudne spinká a cez deň ledva ledva dohromady 2 hodiny aj to s budením a plačom, odsávali sme ale nič z nošteka nešlo -len troooošinku pár malinkatých kvapôčiek vodičky inak nič, stále na ňom vidím že keď mu stekajú nestíha ich prehĺtať a popritom rýchlom prehĺtaní sa nemôže nadýchnuť : -( až keď doprehĺta tak sa tak zhlboka nadýchne akoby lapal po dychu, očká má červené ale to asi bude tým že si ich šúcha -možno preto že málo spinká....mala na to doktorka predpísať nejaký liek na ich uvoľnenie alebo úplné odstránenie ?
kup si hypomer, hypertonicky, aj isotonicky. to je na sople. najprv nastriekaj az potom odsavaj. na riedenie hlienov daj sinupret, davaj prvy den 3x denne po 5 kvapiek, druhy den 3x denne po 10 kvapiek, dalsie dni rovnako
pytala by som sa na alergologiu Co sa tyka Sinupretu, tak ten sa podava po dobu 10 dni 3 x denne 5 kv. Kazdy vecer mu pred spanim striekni Mar plus alebo Steriemar, a potom mu daj 7 dni Nasivin-vytierat nostek, nie kvapkat.
nepises ako odsavas.... odsavaj isto s odsavackou na vysavac
presne ako píšu baby, ak sú to len sopliky-a nie sú žlté alebo zelené - čo by znamenalo infekčné - tak len sinupret, morská voda, odsávať, vytierať nasivinom, veľa piť-aby sa to zriedilo a vytekalo a veľa vetrať a ísť aj na čerstvý vzduch von, tam bude dobre spať, aj my ked sme mali sople, dobre spala len von v kočíku, tak sa im dobre dýcha. Polohovať-aj do kočíka aj do postieľky vyvýšiť hlavu, nech sopliky nezatekajú, a vydržať, nejaký ten týždeň to trvá kým ustúpia.
My sme mali problémy so zahlienením, najlepšie nám pomáhal Sinupret, podľa návodu, lebo Solmukol, do nošteka Physiomer sprej do nošteka, nie na kvapkanie a odsávať, keď lieky hlien rozpustia soplík pôjde von. Jednoznačne zvlhčovať prostredie, často vetrať. A určite súhlasím s odsávaním cez odsávačku na vysávač.
pozri nedavnu temu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/2-tyzdnove-dieta-ma-hlienove-sopliky/