Ako na blchy?

vejula
23. júl 2012

Ahojte dievčata. Dnes rano som našla po malom prechadzať blchu. TEda uplne to tak vyzera ma to taky ten typicky tvar. MAme doma psika, byvame v byte. Synček ma niečo vyše 2 rokov a ja som tehotna v 26 tyždni tehotenstva. Myslim, že ta blcha zrejme bude pochadzať z našho psa, i ked som ho pozerala, no v tom jeho hustom kožuchu som žiadnu nezbadala, tak zrejme to nebude ešte take rozširene. No i tak by som chcela poradiť, ako zamedziť tomu aby sa u nas usidlili a rozmnožili. Na malom, na sebe ani na manželovi som žiadne blšie štipance nevidela, ale psik sa občas tak kuše popri chvoste a na nohach, tak rozmyšlam či ich ozaj nema, len v tom hustom kožuchu som ich zatial nespozorovala.
Chcem sa spytať čo môžem použiť, no niečo take, čo by nepredstavovalo riziko ani pre mna ako tehotnu ženu ani pre môjho synčeka. Ďakujem za každu radu.

zuzanocka
23. júl 2012

to jsou blechy psí.. ty na člověka nejdou 😉 😉

no v prvom rade by som asi odblšila hafana.. nech sa blšky nemnožia 😉 sú rôzne šampóny pre psov, príp. myslím Cymedica mala olejček, ktorý sa vtiera do kohútika a je to aj prosti kliešťom; tieto prípravky by nemali byť škodlivé pre deti, ani pre t ehotné, pár hodín po aplikácii by sa však pes nemal chytať.

u veterinára Ti iste poradia kopu prípravkov

molka
23. júl 2012

@vejula psíka treba odblšiť, my sme zvykli používať prípravok, ktorý sa nakvapkal priamo na kožu psa a účinkovalo to dosť dlho.
Malého mohla poštípať psia blcha!!! Je pravda, že na ľudí zvyčajne nejdú, ale ja môžem 100% potvrdiť, že sa občas pomýlia a uštipnú aj človeka. Mne sa to stalo už niekoľkokrát. Manžel mi to tiež najskôr neveril, ale raz som mala šťastie, že som mu ukázala psiu blchu priamo zahryznutú na mojej ruke, potom mi už uveril. Ak budete psíka pravidelne odblšovať, viac vás štípať nebudú.

annika11
23. júl 2012

uštipnúť môže teba, aj malého, aj každého človeka, jediné dobré na tom je, že sa na človeku neudržia, lebo neznesú každodennú hygienu, mydlo a teplú vodu 😉
Ale psíka treba určite odblšiť a potom to pravidelne opakovať, aby ste mali pokoj, stačia na to bežne dostupné šampony

vejula
autor
23. júl 2012

@zuzanocka
@molka
@annika11 dakujem pekne za radu. IDem hned niečo mrkuť.... Hafana aj riadne vystrihame, dame dačo na tie blchy, snad to rychlo zmizne 🙂

vejula
autor
23. júl 2012

@molka ešte som sa chcela spytať ten pripravok čo sa kvapka psikovi na kožu, nieje to nebezpečne v domacnosti, kde je dieťa, čo sa s tym psikom stale mrndoli? a tiež ho chyta kade tade, či sa to nemôže dostať nejako na maleho a uškodiť mu to...

morosie
23. júl 2012

@vejula ten prípravok nie je nebezpečný, to sa dostane len psíkovi na kožu, trochu bude mať takú primokrenú srsť,ale potom sa to vstrebe ...zatiaľ kým to tam bude mať a uschne to malého k nemu nedávajte....ale pre ľudí to je neškodné pokiaľ ja viem 😉

morosie
23. júl 2012

@vejula a volá sa to frontline...je to asi najlepšie čo na trhu je (stojí to asi 10 eur),ale zaberá to 3-4 mesiace, do 48 hodín ako sa to psíkovi aplikuje by nemal prísť do styku s vodou-teda kúpať sa

zuzanocka
23. júl 2012

@vejula mne povedala veterinarka, ze by bolo dobre psika tak 2 hodinky nechytat - to siet bolo aj na navode pri tom protiblsacom obojku 😉

vejula
autor
23. júl 2012

@morosie
@zuzanocka dakujem dievčata 🙂

lindi01
17. jan 2013

chcem sa spitat aj ja mame v dome blchy asi 2tyzdne a nemame ani psika neviem skade sa bral ale uz paar sme ych znycili ako dalej este nanich uz ych nevidime ale sa bojim o deti porad te myy prosiiim 🙂

joanna333
14. máj 2020

Preco smrdi psovi z papulky

emilia456000
14. feb 2022

Dobrý deň chcela by som sa opýtať aké prípravky pomáhajú na blchy už som vyskúšala ocot protect je pokoj jeden deň a zrazu je tu dospelá blchy chytím zabijem a o jeden deň je znovu a najhoršie je že sa občas zjaví namne aj keď sa osprchujem prežije riadime každý druhý deň sme čistá rodina vôbec tomu nechápem neviete prosím Vás poradiť

loliki
14. feb 2022

@emilia456000 V obchode kúpiť sprej, v byte to môžete mať hocikde. Preprať veci. Googli.