Dobrý večer, prosím vás ako masírujte bruško bábätiek... Ja som raz mala prednášku online a tam hovorili, ze v smere hodinových... Bola som polhodiny v obchode a svokra bola doma s malou a ta jej proti smere hodinových... A mala place ešte viac ako zvykla... Boze... Nervy som mala na nu... Lebo my sme doteraz v smere a ona povedala mi dnes, ze to môžme jej crievka pokrutit.... Ked budeme takto...tak teraz som.v šoku ako, volala som mojej mamke a ta,ze v proti smere... Segra moja zas, ze v smere... A suseda, ze to jedno...
No. Ja som. V soku
v smere a pismena I L U (ako i love you ;)) - L je tym padom opacne.
J som v protismere vzdy a aj ked boli brusko tak tiez v protismere
Nestresuj. Je to fakt jedno. Niekto nemasiruje vôbec, niekto ako ho napadne. Niekto ide do strán od pupku.
Toto bábätku naozaj neublíži a ani crieva nezamota
Nas ucili v smere,a striedat typy masirovania,t.j najprv kruzive pohyby,potom celou dlanou smerom nadol,a potom aj palcami do stran.dcerke to velmi pomahalo
Takýto stres som tu už dlho nezažila 🙈 mala by si sa hlavne ukľudniť, to si fakt myslíš, že môže masírovanie pomotať čreva? Aj tu čítaš, že jedna masírovala v smere druhá proti a predpokladám, že ani jedno dieťa z toho nemá zamotané črevá. Svokra chcela chudera len dobre a ty ju určite teraz preklinas 😀 veď vychovala minimálne tvojho muža, tak niečo vie. Ja som prvého masírovala hocijako mi prsty išli, celý sa do toho trepal, plakal, ja som bola vystresovaná prvorodička, tiež som sa trepala od stresu 😄 a sme tu. Potom sme trochu pocvicili nožičkami, poprdel alebo niekedy aj nie ale často je to len obdobie, ktoré musí prejsť a ani to masírovanie a cvičenie nepomôže. Určite skúšaj, je to lepšie ako nič ale ak to nepomáha, nebude to preto, že to robíš zle.
Mne radila moja teta, ktorá pracuje ako zdravotná sestra na novorodeneckom, že v smere hodinových, a aj tu u nás v nemocnici v Cambridge, čo robia Unicef školenia pre budúce mamičky vraveli to isté. Ale asi to fakt nebude až také extrémne dôležité 😃 malému som hladkala bruško a cvičila s nôžkami, aby trošku poprdkal, a dávala kvapôčky, no časom to všetko samo prešlo 😊
Ja viem ze v smere hodin.ruciciek, aj som tak detom robila. Riadila by som sa odbornikmi, nie mamami, ktore zili v inej dobe a boli naucene na uplne ine veci casto.
Este na brusko pomaha pritlacit kolienka k brusku ci kolienko k opacnemu laktu.
V smere.ci uz bolo povedane v porodnici alebo existuju xy videa na youtube anti colic masage.ak by si chcela mat argumenty
Ja som masírovala vždy v smere hodinových ručičiek