Ako manželovi vysvetliť, že nie pri každom kašli sú potrebné ATB?

26. dec 2019

Povedzte mi, prosím vás, ako mám manželovi vysvetliť, že nie pri každom kašli sú potrebné ATB? Toľko sa kvôli tomu hádame. Už ma to hnevá. Syn je chorý teraz, vo štvrtok keď prišiel zo škôlky tak už začal pokaslievat, v sobotu už riadne kaslal, má taký vlhký hlienovy kašeľ, v pondelok ho zobral muž k doktorke, popočúvala ho, priedušky mal čisté, dýchanie čisté, kázala pokračovať v liečbe, solmukol a na noc fenistil. Muž prišiel domov nasraty, on môže takú doktorku os. ať, nedala mu ATB, povedala, že solmukol môže brať aj 2 týždne.
A toto máme doma pri každej chorobe, on hneď len ATB. Darmo mu vysvetľujem, že ATB sú svinstvo, že sú ťažké na žalúdok, atď. Že nie každý kašeľ sa lieči ATB.

maciatkolulu
26. dec 2019

Tvoj muž bude asi taky trochu jednoduchší, nepozna rozdiel medzi bakteriou a vírusom? Ze atb sa neberú len tak a príčine nie je, že sú ťažké na žalúdok, ale ze nezaberajú na chrípku a iné vírusové ochorenia, že sa vytvára rezistencia, mate naozaj dobrú Dr. Crp manželovi niečo hovorí? Asi by inak rozmýšľal kebyže mu dieťa leží v nemocnici z ťažkým zápalom a žiadne atb Nezaberá, lebo....

arcticcode
26. dec 2019

/facepalm/
Tvojmu panovi chybaju zaklady biologie na urovni tretieho rocnika ZŠ. Vysvetli mu to tak, ze nech si o tom nastuduje na nete, ako to naozaj je.

lindusss2016
26. dec 2019

Normalny clovek je rad, ze nedostava atb zbytocne. Moze sa totiz stat, ze raz ich dieta bude ozaj potrebovat a kym mu nieco zaberie, rozvinie sa mu tazka infekcia, ktora moze prerast do sepsy. Ved nech si aspon trosku pogoogli...

gelifil
26. dec 2019

To uz asi neprerobis...to si mala otestovat skor, koho si beries....Povedz mu, ze su deti, co este v 12 rokoch nebrali ziadne ATB pocas svojho zivota a cuduj sa svete....ZIJU!!!

0silvia0
26. dec 2019

ved mu to nevysvetluj, nabuduce nech poziada lekarku o vysvetlenie. U lekarky drzi usta, popritakava a doma vypusti jedy zo seba. Typicke...

bubuzu
26. dec 2019

Ahoj, je to jednoduche.vacsina lekarov,ktory idu s dobou, uz ma priamo v ordinacii crp test.z kvapky krvi z prsta ti do par minut dokaze povedat,ci mas bakterialnu infekciu a potrebujes atb alebo nie.moj lekar si za to pyta 5 eur,aj ked to nie je malo,pytam si to vzdy a za posledne roky mi vysli atb iba raz.

kataka10
26. dec 2019

Tak si kup domaci CRP test a oplieskaj mu to zakazdym o hlavu. Ked nie je v tele zapal ale virus, su ATB uplne zbytocne, iba co narusaju crevnu mikrofloru. Moja doktorka povedala ze ATB sa maju uzivat tak raz za 5 rokov, ak je na to dovod. S cim suhlasim, mne ATB sposobilo taku vaginalnu mykozu, ze som mala co robit, aby som sa jej zbavila... ale to chlapovi nevysvetlis... 😕 Bracho v detstve bral stale ATB, lebo bol casto chory, pomohlo, az ked mama nastavila novu zivotospravu, kazdy den odstavovala citrusy atd. Ale aj tak mu to dlhodobe uzivanie poskodilo imunitu, takze ma teraz v dospelosti co robit, aby sa udrzal zdravy.

engel76
28. dec 2019

Kasel zacnem liecit cibulou s medom, pridam solmucol (pri vlhkom) alebo stoptussin (pri suchom) na noc fenistil, ak neprechadza po 3- 4 dnoch alebo sa zhorsi az potom ideme k dr.