Ako mám riešiť zadržiavanie stolice u dvojročnej?

ecoli
14. aug 2019

Ahojte. Už dlhší čas nás trápi zadržiavanie stolice u dcérky. Riešila som to aj s lekárkou, dala nám sirup, plus nariadila zmenu stravy ale nepomohlo.. Nie je to tým, že sa nevie vykakať , ale ona nechce... Každý deň je na nej vidieť že by chcela, je nepokojná, aj sa občas pýta. Ale potom nechce. Vykaká sa raz týždenne, keď už fakt musí a nevie to zadržať... Riešili ste niekedy niečo také? Ak áno, ako? Ešte doplním, že je odplienkovaná. Ďakujem za každú radu

slavasss
14. aug 2019

@ecoli ahoj mne sa to stalo pri odplienkovani asi mesiac to trvalo..potom si zvykla normalne priist..nasa sa zlaklanked videla co je v serbliku a potom sa zatala a plakala ked to z nej islo

javorinska
14. aug 2019

@ecoli fuha, no to je dost nezdrave, je super, ze to riesite. Kazdopadne skusila by som za kakanie davat odmenu, poviem to mozno tak skaredo, ale ako keby si ucila psika cikat a kakat vonku, das mu piskotu ked sa vycika, tak aj dcerke nieco daj.

lula313
14. aug 2019

Mne zas napadlo, či sa nemôže hanbit za to, že kaka, či má pri tom sukromie. Kamoskin maly mal s tým takto problem

ajka0207
14. aug 2019

Trápime sa tak isto, pomohlo nasedenie lactobacilov. Mame lactobifik. A potom citame knizky na zachode, tlacim s nou, akože jej pomaham, spievame brusku pesnicku aby sa vykakalo a tak.

diewcatqoo
14. aug 2019

Ahoj, nedavno sme riesili podobny problem. Syn zadrziaval takmer pol roka, kakal 1x tyzdenne s velkym placom. Zmena stravy nepomohla, ani prehanadla, ani cipky... kym to z neho doslova nietieklo, tak bol schopny zadrzat.
Skusali sme naozaj vsetko - odmeny, vysvetlovanie, citali sme knihy o hovienku, rozpravky o kakani, vyhrazky, ignoraciu.. jednoducho nic. Boli sme zufali. Az raz zo dna na den s tym prestal a zacal kakat. Vobec netusim, co za podnet ho takto nakopol, lebo som naozaj nic nepotrehla.
Takze radu, prepac, nejaku vseobecnu radu nemam. Ale viem ako sa citis a drzim palce, nech to cim skor pominie.

lindusss2016
14. aug 2019

Zarad do stravy lanove semiacka, treba ich na noc namocit a pomixovat na kasu

mery2019
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vera519
15. aug 2019

Ahoj tak my s tym mame tiez problem mala nam zacala zadrziavat stolicu tiez od 2rokov ako sa odplienkovala cika pekne sama do nocnicka aj vonku a s kakanim tiez nebol problem a zrazu zo dna na den nechcela ... ked mala kakat tak strasne plakala aj cely den aj ked stolicu nemala tvrdu len nechcela ... tak sme davali na kakanie plienku ale to malinko pomohlo ... a davali sme obcas espumisan kvapky... trvalo to neake 3mesiace uz som bola zufala .... a teraz po novom uz vobec plienky ma nohavicky a vykaka sa len ked ju nikto nevidi ale do nohaviciek nechce ist jednoducho na nocnik este to zadrziava ale uz nie az tak dlho .. kakava kazdy druhy,treti den boji sa jednoducho vykakat. Ale myslim ze sa to pomalinky lepsi .... ono je to vsetko len v hlave deticiek nato nepomoze asi nic len musia pochopit ze je to uplne normalne.