Ako mám ošetriť krvavý odpadnutý pupok?

mariellin28
11. dec 2014

ahojte, maly sa narodil v stredu a v pondelok mu odpadol pupočník. potom to mal zaschnute ale raz som dala zle plieknu a rozdraždilo mu pupoček, az tak ze z neho ide krv. osetrujem to 3% peroxidom na gazovom strvorceku. neviem, ci robim dobre, alebo co mam robit?

katka1981
11. dec 2014

Ja som pouzivala iba lieh

majkat1
11. dec 2014

Ahoj aj ja som pouzivala peroxid alebo lieh a krasne sa hojilo

bianca
11. dec 2014

dobre robis.Ja som ale davala lieh.Ale ked je odpadnuty tak mozno by som skor volila betadine roztok na stvrcek a chranit pred plienkou eventualne kupit plienocky (myslim Happy) kde je vykroj na pupcek.Ak by to cazne krvacalo tak nevahaj vyhladat lekarsku pomoc.Radsej byt za hystericku matku ako sa doma uzierat

nanka3
11. dec 2014

ahoj, ja som pouzivala len repik, zo zaciatku lieh, ale ten nepomahal, bolo vidno, ze ju to stipe, viac sa mi osvedcil repik, pri navsteve poradne po tyzdni mala uz len malinku chrasticku, ale sestricka jej ju doslova vyrypala vatovou tycinkou namocenou v liehu a potom jej tiekla krv a mala to skarede este dalsich 5 dni 😠 , keby som s nou bola sla do poradne o 2 dni, tak uz by tam nic nemala, ale takto jej to len rozrypala zbytocne... osobne si myslim, ze lieh je dost drazdivy, a sama si neviem predstavit, ze by som si na krvacajucu ranu davala lieh .. brrrr 😖

nikolet_89
11. dec 2014

Aj ja som davala iba lieh

katarina1984
11. dec 2014

Liehom,iba....ak sa ti nebudw nieco pozdavat a bude sa ti zdat,ze je akoby "mokry" chod k dr,mozno bude potrebny zasyo framykoin

zdena12345
12. dec 2014

alkohol/lieh- krasne zasusi, niekolko krat denne na gazovom stvorceku alebo ja som davala par kvapiek rovno na a pockala chvilu a pripadne na uchostoura a stym som to tam riadne vykrutila by odstranilo odumrete zvysky. no a co ze stipe, hlavne ze nebude infekcia🙂

katulienkax
12. dec 2014

Nám doktor lieh v pôrodnici vyslovene zakázal ze len čistou vodou ze lieh skôr spôsoboval problémy ako osoh aj mojej sem tam krvicka vytiekla a zahojilo sa aj bez liehu

xevulax
12. dec 2014

My sme osetrovali pri vsetkych troch liehom a ftamykoinovym zasypom

rienok
12. dec 2014

nam odporucala detska lekarka ze ak by zakrvacal, pridat 1 kvapku K vitaminu. a inak ja som len prekladala plienocku tak aby nezasahovala. ja by som zavolala pediatrovi, lebo viem ze lieh sa dnes uz nepouziva

lucinocka
12. dec 2014

@mariellin28 nam pupok drzal 8 tyzdnov po porode, kazdy den som jej 2x denne dezinfikovala liehom, ten ho susil, na to dala stvrocek gazy a okolo bruska taku sietkovanu gumickovu gazu, aby drzala a plienku obycajnu pampersku zohla pod pupok... chodila k nam aj stacionarna sestra a chvalila ma ze to robim dobre 🙂

gaby21
12. dec 2014

Tiez som pri obidvoch používala lieh, som si istá že to neštipalo, no a NAJDOLEžITEJšIE JE DRZAT PUPCEK SUCHY, ja som po kupaní dokonca sušila fenom, starší ho mal velmi krvavý jemu som vysušovala pri každom prebalovani, rady som počuvala kadejaké, nakoniec sa osvedčila srará metoda vysušovania liehom, zaberie stopercentne

viki_00
24. jan 2024

@lucinocka viem ze je to starý príspevok ale akurát riesim podobne, máme za pár dni 4 týždne a ešte stále sa nám pupok drzí 🙈už som zúfalá a Dr povedala ze Betadinom máme začať natierať 1x denne… vam to hnisalo alebo nie ?