Ako liečiť zapálený záder?

kikaski
20. mar 2014

ahojte, maličká sa niekde porezala, na prstíku z vnútornej strany, nie však do krvi, len sa niekde zadrela...dnes som si všimla, že to je červené a mierne opuchnuté, máte nejakú radu, čo jej na to dať, aby sa to vyliečilo? Neviem, či to je na návštevu lekára.
Ďakujem

darina1952
20. mar 2014

@kikaski ahoj, je niekoľko riešení...kedy si si ľudia na dedinách dávali na podobné zápaly kožu z údenej slaniny - mastnou stranou na postihnuté miesto a previazali to cez noc (poprípade do druhého dňa) a to zápal "vytiahlo" 😀 ...predpokladám že asi o túto alternatívu nemáš záujem 😉
Ja by som jej na to dala Framykoinovú masť - tá je ale len na predpis, takže neviem či ju máš doma ...ak nie, tak kúp v lekárni (dá sa bez receptu) Višňovského oleo-balzam - je to balzam zapáchajúci po údenine a používa sa na takéto zápaly. Stačí keď malé množstvo nanesieš na leukoplast s "poduškou" a zalepíš jej prštek. Zápal by mal ustúpiť za 1-2dni.
Ten balzam choď kúpiť do lekárne o ktorej vieš, že mieša lekárenské prípravky - tie už teraz nepripravujú všade.
Tak skoré uzdravenie 😉

jabadaba
20. mar 2014

aj Kalciova mast je fajn, ja to davam dietatku na ocmulany palcek, ktory uz javi znamky, ze ma toho dost a po dvoch dnoch natierania sa koza da vzdy do poriadku.

marllik
20. mar 2014

nechat vyclapkat v repikovom caji, fakt to pekne ukludnuje, ked nevydrzi mat rucku namocenu v nadobe, tak urobit kupel a 10 min nech sa poclapka.. ja to pisem na kazdu otazku ohladne koze, ale naozaj to pomaha, krasne hoji zapareniny, ranky.. 😉

dara76
20. mar 2014

natrieť ichtiolovú masť, zaviazať a cez gázu dávať lieh, tzv. liehovú laváž - nám to odporučila pani doktorka na chirurgii a krásne zabralo. Syn si tak rozškrabal záder až sa mu z toho zapálilo nechtové lôžko

mummy01
20. mar 2014

Ichtiolovu mast

coffea
20. mar 2014

Sudo krem. Je na ranky, Popaleniny a ine drobne bolacky 🙂