ahojte, maličká sa niekde porezala, na prstíku z vnútornej strany, nie však do krvi, len sa niekde zadrela...dnes som si všimla, že to je červené a mierne opuchnuté, máte nejakú radu, čo jej na to dať, aby sa to vyliečilo? Neviem, či to je na návštevu lekára.
Ďakujem
aj Kalciova mast je fajn, ja to davam dietatku na ocmulany palcek, ktory uz javi znamky, ze ma toho dost a po dvoch dnoch natierania sa koza da vzdy do poriadku.
nechat vyclapkat v repikovom caji, fakt to pekne ukludnuje, ked nevydrzi mat rucku namocenu v nadobe, tak urobit kupel a 10 min nech sa poclapka.. ja to pisem na kazdu otazku ohladne koze, ale naozaj to pomaha, krasne hoji zapareniny, ranky.. 😉
natrieť ichtiolovú masť, zaviazať a cez gázu dávať lieh, tzv. liehovú laváž - nám to odporučila pani doktorka na chirurgii a krásne zabralo. Syn si tak rozškrabal záder až sa mu z toho zapálilo nechtové lôžko
Ichtiolovu mast
Sudo krem. Je na ranky, Popaleniny a ine drobne bolacky 🙂
@kikaski ahoj, je niekoľko riešení...kedy si si ľudia na dedinách dávali na podobné zápaly kožu z údenej slaniny - mastnou stranou na postihnuté miesto a previazali to cez noc (poprípade do druhého dňa) a to zápal "vytiahlo" 😀 ...predpokladám že asi o túto alternatívu nemáš záujem 😉
Ja by som jej na to dala Framykoinovú masť - tá je ale len na predpis, takže neviem či ju máš doma ...ak nie, tak kúp v lekárni (dá sa bez receptu) Višňovského oleo-balzam - je to balzam zapáchajúci po údenine a používa sa na takéto zápaly. Stačí keď malé množstvo nanesieš na leukoplast s "poduškou" a zalepíš jej prštek. Zápal by mal ustúpiť za 1-2dni.
Ten balzam choď kúpiť do lekárne o ktorej vieš, že mieša lekárenské prípravky - tie už teraz nepripravujú všade.
Tak skoré uzdravenie 😉