Ahojte čo na kašlik pre dvojmesačné bábo
Lekara👍👍
Bola som u lekára dal.mu fenistil kvapky ale ako vidím nezabera mu to a nemôže sa vykakať ...a nás detský lekar povedal že treba ho dávať hore na vankus viac
@moly09 fenistil nie je na kašeľ ale je to antihistaminikum, ktore sa dava na odpuch sliznice. Čiže k nemu ti na 100% kazal este čosi dokúpiť. A ak nie, tak je to fuser a treba ho vymeniť. Ano dieta treba dat vyssie lahnut, ale skor by som asi vypodlozila postieľku, a nie vyvysovala tak male babatko skrz chrbatik.
Aký ma kašeľ? Ma aj sople?
@moly09 Nasim detom velmi ponaha inhalovanie Vincentkou, ked mala mala 4 m mala nadchu, a zo zatekajucich soplov, dostala priserny kasel, tak ze nas Dr. chcela poslat do nemocnice. Poradila nam nech skusime inhalovat, muz bol hned vten den kupit inhalatot a velmi rychlo jej ulavilo.
@moly09 fenistil na kašeľ u 2 mesačného?? Áno ale len ako pomoc pri liečbe keby sa dusil. Fenistilom sa kašeľ nelieči. Opakovane by som išla k lekárovi alebo zajdi na pohotovosť. Takému malému bábätku toho moc nemôžes dávať, ešte kalciovy sirup by si mohla. Ale s tým fenistilom naozaj opatrne. A prečo kázal spat na vyvýšenom na vankúši? Má aj sople a zatekaju mu, či? A to že sa nemôže vykakať asi s kašľom ani s fenistilom nesúvisí, papa UM? Možno mu nerobí dobre. Nasad mu aj probiotiká, stolica sa zvykne po nich upraviť ale chvíľu to trvá.
@moly09 fenistil ordinuje aj naša pediatricka na všetko 🤦♀️ nedávam ho nikdy a radšej s nou neriešim už nič okrem očkovaní a preventivok 🤦♀️
Antibiotika pri kovide? Ma vyšetrene crp, vytery, moc...? Ci treba antibiotika? Kovid je vírus. Antibiotikami si akurat tak zabiješ mikroflóru a problémy sa budú zhoršovať.
Nasad im obom hlavne probiotika. Existuje aj Rhinogermina sprej do nosa probioticky. Môžu ho aj bábätka.
Plus do nosa - nakvapat fyziologický roztok (kúpiš v lekárni normálne celu fľašu a kvapkatko, bud od kvapiek do nosa alebo hocijakú pipetku), potom odsat a potom nakvapat materské mliecko
Nič co ti tu poradia. S dvojmesačnym dietatim by som neriskovala samoordinovanie liekov, ale isla by som k dr. nech ona dá, co uzna za vhodne. A to mam deti 3