Ako liečiť dlhodobú nádchu a zahlienenie?

pastelka99
18. jan 2012

Moja dcérka má rok, a od kedy sa nám narodila je zahlienená, zachrčaná, už sme skúšali kadečo, zvlhčovať vzduch, kadejaké prípravky do nošteka, kvapky na odhlienenie a nič nepomáha, ako náhle sa vonku ochladí je to naspať....momentálne má asi nádchu kýcha aj päťkrát za sebou, tečú jej soplíky...
Prosím poraďte, čo mám robiť ako ju liečiť ....

hajanka
18. jan 2012

@pastelka99 na to by ti mala dat odpovedat jej pediatricka, spravit vsetky mozne vysetrenia, krv, vytery, alergologiu, imnologiu...

pastelka99
autor
18. jan 2012

áno, výtery boli robené má bacila stafilokoka aj v hrdle aj v nose ale to vraj bude mať už stále ... no a na alergologiu som sa s nou pýtala a nechce ma tam pustit, lebo , že malé deti ešte nevyšetrujú

bug_tom
18. jan 2012

V prvom rade očkovanie znižuje imunitu, takže parazity si mozu v klude preživať.
A stafil sa da odstrániť, len doktori to nevedia ako, ani nechcu vedieť, napís mi správu, poradím ti ako...

ivett1
18. jan 2012

@pastelka99 ahoj, zaujal ma tvoj príspevok, lebo podobné príznaky (kýchanie, opuch, tečenie z nošteka...) sa objavili aj u môjho synčeka, minulý rok niekedy na jar (mal cca dva a pol roka)...a až teraz v januári pri kontrole na ORL sa lekár vyjadril, že by mohlo ísť o alergiu a naordinoval mu sprej a sirup (mimochodom, zatiaľ zabrali...)...tiež som už mala "nervy", lebo sme to nedokázali liečiť, ale vôbec nás nenapadlo, že by mohlo ísť o alergiu, lebo v celej našej rodine nie je nikto s takou "diagnózou"...takže, teraz nás čakajú ešte ďalšie vyšetrenia, ale aspoň máme konečne aký-taký "záchytný bod", čo by to mohlo byť ...ak by sme toto ochorenie mali v rodine, tak ako máte vy, určite by som absolvovala návševu alergológa (bez ohľadu na vek...)
ale, k tvojmu problému...treba ísť na alergológiu, aj keď nemala dcérka ešte 3 roky a nesúhlasím s tým, že je ešte príliš malá na také vyšetrenie...(ako by inak diagnostikovali napr. atopický exzém, ktorý je prejavom alergie a objavuje sa u mesačných bábätiek?...je tam postup kožiar-alergológ-imunológ a možno aj ďalší odborníci...) a pre lepšiu argumentáciu, keď budeš hovoriť s doktorkou, pozri sem http://www.zasr.sk/poradna.php

dyba
18. jan 2012

@pastelka99 určite si v predchádzajúcich príspevkoch nejaké rady našla. ja ešte pridám svoju,ktorá u nás zatiaľ perfektne funguje. dcéra ešte síce chorá nejako nebola klop,klop. ale mala už 3x riadnu nádchu so zahlieneným kašlom. do piatich dní sme to porazili.okrem vitamínov,mucosolvanu a bežných prípravkov som jej niekoľko krát za deň kvapkala kvapky Libenar / je to obyčajná slaná voda/ a hlavne odsávala. jasné že sa jej to nepáčilo, ale zatiaľ sa mi to odsávanie naozaj osvedčilo.
veľa šťastia

laurinka2011
7. apr 2014

@pastelka99 ahoj,prosím ťa ak môžeš napíš my,ako ste teraz natom s tou nádchou a zahlienením,zbavili ste sa toho nejako??lebo my s tým bojujeme už pár mesiacou a už som zúfala,nie a nie to malú prejsť,stále má soplíky a je zahlienená-tak v hrdielku,neviem,či aj tvojej malej bolo takisto,už neviem,ako jej pomôcť,všetky výsledky sú úpodľa lekárou vporiadku,ešte na nejaké vyšetrenia ideme,ale už naozaj neviem čo jej to môže byť,dennodenne sa my dusí hlienami,a vôbec jej to neprechádza,tak ak vám niečo pomohlo,napíš my,prosím ťa,prajem pekný dník,papa

lubbie
11. apr 2014

@laurinka2011 ahoj, aj ja som mala podobny problem s malym (2,5 roka), pred skoro 3 mesiacmi dostal nadchu, strasne upchaty nos, vsetko mu zatekalo, vykasliaval a takto to slo 3 mesiace. Nemohol v noci dychat, stale sa budil, jedoval...katastrofa. Nastastie mu to nesadlo na priedusky. Zo zaciatku mal asi 4 dni teploty do 39, tie sa mu este po tyzdni vratili a od vtedy len upchaty nos, niekedy raz za den tiekol aj soplik. Davala som mu uz vsetko Olynt, Nasivin (pomohli na 3 hod), Arius, Solmucol, Sinupret, Nasivin Sinus, C vitamin, cibulovy sirup, tymianovy sirup, homeopatiu....nic nepomahalo. Este pred cca rokom mu robili krvne testy a mal nabeh na alergiu a znizenu imunitu. Tak som dnes zasla s nim alergologicke (uz som nevedela co robit) a predpisala mu Rhinocort Aqua sprej do nosa (bohuzial kortikoid) + Livostin kvapky na sennu nadchu. Za 4 hod po vstreknuti sa mu krasne uvolnil nos a zacal tiect soplik, uz aj lepsie dycha. Je mi luto, ze neviem pomoct nejakymi prirodnymi receptami. Aj ja by som si zelala, aby nieco z toho bolo pomohlo, ale zabral nam az ten sprej ☹(

lorela
11. apr 2014

@pastelka99 Presne tak, maličkým deťom, tuším až do 5 alebo 6 rokov sa imunologické testy nerobia.

neznama777
21. jan 2015

lorela pastelka99 ... ta diskusia je tu uz skor ale neva.... imunologicke testy mojmu syncekovi robili ked mal necele 3 rocky ....mal oslabenu imunitu a berieme este teraz lieky a mam pocit ze mu to nepomaha sme stale chory mame caste zapaly hornych a dolnych dych. ciest....co by to nemalo byt ked tie lieky berie.....vyse roka donho pcham 4 lieky denne a ked sme chory tak aj 8 9 liekov na den pre take dieta je to velka zataz a ja osobne lutujem ze som na imunologiu isla....-.kupila som synovi ultrazvukovy inhalator ..Moze to predpisat aj imunolog no mne len povedala jedno slovko ze nie..tak som si ho teda kupila sama....tak dufam ze sa tych hlienov zbavime .a nebude sa mi budit a stazovat v noci ze sa mu tazko dycha ......nato ze sa nam tazko dych nam dala dalsie lieky ale veru ze mu ich uz nedam.....zajtra idem na krcne tak som zvedava co povie....ked bude treba dat prec mandle tak mu ich dam ...a verim ze budeme mat konecne pokoj ...hlavne syn lebo tych liekov ma uz dost....

kikushaa
19. mar 2015

Baby viete mi poradit ci sa da ist na imunologicke testy aj bez odporucania pediatricky? Sice moje dieta nebyva casto chore,ale je predcasne narodeny. Ma 13 mesiacov. Tieto deti su nachylnejsie na alergie ako zacina vsetko pucat mi kycha sopli, potom mu to steka a kasle

redudas
25. dec 2015

@neznama777 prosim ta ako ste tie hlieny porazili, my sme vyse dvoch mesiacov v kuse chory...