Čaute baby malý 2,5r má koronu včera večer začal zvýšená teplota 37,2 dostal nurofen spinkal do rána všetko ok, ráno teplota 37,8 dala som nurofen teraz je celkom hravý nevidno žeby bol chorý občas si odkasle ale teda dýcha zachuchnano je počuť že sa mu hlieny asi robia. Poraďte mi prosím liečbu? Asi aj hrdlo ho boli nechce jesť ani piť ale už trochu mlieka a džúsu som do neho dostala od rána asi 200 ml viem že je to málo ale viac zatiaľ sa nedalo a pol rožku zjedlol inak nič 😟 čo treba kúpiť v lekárni na hrdlo a kašeľ prosím? Sused mi poobede skočí pre lieky len neviem aké 😟 aj panadol má striedanie s nurofenom radšej že? A na hrdlo keď boli? Cmulat tabletky ešte nevie. A na kašeľ čo vašim zabralo pri korone? Ďakujem vam
@petamich ďakujem a dlho trvá kým sa z toho dieťatko dostane? Ja mám strašný strach 😟 a mám fakt rešpekt pred kovidom u detí
nas maly bol po troch dnoch fit 🙂 zvladol to podstatne lepsie ako napr. moj manzel, ktory mal niekolko dni 40tky horucky
Nas mal uz 2x, raz ked mal 10mes a raz ked mal 2,5r... teploty ako pises Nurofen (ak nechce, alebo napina, davam panadol cipok)... na podporenie imunity Imunoglukan alebo Colostrum (ale je to velmi drahe, cca 35€), vit. D, na hlieny a kasel davam sirup Solmucol. Ten by sa nemal uzivat naraz s kalciovym sirupom. Sinupret nam osobne vobec nezaberal, preto sme riesili Solmucol... na hrdlo co ti poradia v lekarni volnopredajne jedine Florsalmin (na baze salvie) alebo Tantum Verde sprej... a na predpis potom u Dr Isoprinosine sirup...
Ja som dávala nurofen a panadol až keď mal cez 38 teplotu (do vtedy telo same bojuje a je to dobre) potom sme ho sprchovali, dávali Dcko a Ccko a na kasel sme dali Solvolan, ale po 2 dnoch bol uplne fit
Ak teplota.klesne tak len nurofen pokial vystupi na 38.5 (38.3) menej ak ma nema sa davat dietatu.lieky nech telo bojuje na hlieny je super sirup prospan určite kupit pomôže to ;) vitamíny vyssej dávke určite volat.lekarke ak ma do 38 tak ok ak viac by som žiadala antibiotika ale nasa nam nechce davat
- pod 36 °C znížená telesná teplota, podchladenie
- 36,5 – 37 °C normálna teplota
- 37,1 – 38 °C zvýšená teplota
- 38,1 – 39 °C horúčka
- nad 39 °C vysoká teplota
lieky na zrazenie horucky sa podavaju ak teplomer ukaze 38,5°C a viac
Strašne skoro dávaš lieky od teploty. Telo potrebuje trochu bojovať s chorobou. Dávaj až ked bude mat 38,5 a viac.
My sme davali lieky od teploty az nad 38, uplne zbytocne sa zatazuje telo pri 37.2. Na kasel ak je suchy stoptusin sirup a ak sa zmeni na vlhky solmucol. Ved kukni do krku, ci ma zapalene, 2,5 nevie povedat ci ho boli ked prehlta? Su aj take lizatka neoangin pre deti pri bolesti krku. Nasi mali obaja, dcera v 2,5 a za 2 dni jej nic nebolo.
V prvom rade sa pri teplote pod 38.5 nedávajú lieky, telo bojuje a ty ho tlmis, je to na škodu....
38.5 rektalne, takze 38 normalne. Nad 38 nurofen. Neboj, len znizovat teplotu, ak je vysoka a nezatazovat dieta milion umelymi vitaminmi, sirupmi a vyzivovymi doplnkami.
Ved nechaj nech organizmus sam zabojuje trochu… antipyretika sa davaju az od 38,5…
nam odporucali vitaminy D, C, kalciovy sirup a Sinupret - maly mal vtedy 9 mesiacov a k horucke pristupovat ako vzdy a zrazaf ako vzdy, horucka je horucka