Ako liečiť atopický ekzém?

petka1877
23. apr 2020

Prosím vás poraďte niečo na atopický ekzem,už sme mali všetko možné aj z lekárne aj od koznej a nič nezabera, mala má veľmi suchú pokožku a červené fľaky,ďakujem za neake rady.

dobromila
23. apr 2020

@petka1877 My sa trapime už 4 roky. Dlho som sa branila drahej Bioderme, ale po 2 týždňoch vidím pozitívne výsledky. Konkr. atoderm Intensive Baume

ellieellie
23. apr 2020

Veľa premastovať, ako sa píše vyššie - Bioderma Atoderm Intensive Baume. Skúšali ste Belosalic?

petka1877
autor
23. apr 2020

Toto všetko sme už mali a nič nezabralo

ellieellie
23. apr 2020

Nuž, treba liečiť aj (najmä) zvnútra .. odsledovať, čo spôsobuje problém, aké potraviny, nápoje atď. Zistila si už niečo, čo jej robí zle? Ako často ju kúpeš a aké prípravky používaš?

kocurikv
23. apr 2020

Treba hlavne zistiť čo je spúšťač ekzému. Prečistiť telo zvnútra je to zápal kože. Ptemastovat. Mne veľmi pomohlo Aloe vera a propolis, taktiež aj mojim deťom.

sono2
23. apr 2020

Sladké nepapať. Mojej zle robili želatínove sladkosti

berry266
23. apr 2020

u nás robí zle biely jogurt. treba si odsledovat potraviny a vylučovať iba tak sa dá zistiť príčina...

dobromila
23. apr 2020

@sono2 reakcia na danú potravinu sa objavila po akom čase od konzumácie?

dobromila
23. apr 2020

@berry266 ako ste prišli na ten jogurt?

berry266
23. apr 2020

@dobromila náhodne. postupne som začala sledovať čo malá zjedla a kedy sa jej to zhoršuje. písala som si čo cez deň jedla. vyšlo z jogurt. keď som ho na týždeň obmedzila takmer všetko jej zmizlo. skúsila som potom jogurt dat a na druhy deň mala znovu fľaky tam kde predtým.... inak sa vyhýbam dosť alergenom ako sú exotické ovocie, jahody...

dobromila
23. apr 2020

@berry266 náš atopik má veľký apetít a poje toho veľa cez deň. Vylúčili sme rajčiny, kakao, jahody, citrusy je výnimočne a nelepší sa. Obávam sa, že mu vadí niektorá zo základných potravín typu múka, mlieko. To jedáva denne viac x...

dobromila
23. apr 2020

@berry266 alergologička ho testovala už viackrát a na nič sa neprišlo

berry266
23. apr 2020

@dobromila inak je strašne veľa detí co ma teraz atop. ekzem. nám pomáha krém Weleda pre atopikov. kúpila som v dm...
nemôže mať histaminovu intoleranciu?

hradnapani
23. apr 2020

do stravy zaradit konopny olej. A vypytat sa na alergo, nech otestuju, v nasom pripade to bol prejav potravinovej alergie. Ale ten konopny do jedla urcite odporucam. Z masti sme vyskusali vsetko rad za radom, a najlepsi bol Pithyol a nechtikova weleda so zinkom (na mastne flaky) a na tie suche si uz nepamatam, ale tam som davala nieco ine.

77kacena
24. apr 2020

toto je beh na dlhé trate bohužial, u nas s malou to bolo tiež podobne kožna div že nie každý druhý týždeň, maste , oleje do kúpela, krémy a nič potom mi kamarátka poradila Tiande veľmi som tomu neverila ale ked už je človek zúfalí vyskúša všetko a svete div sa zabralo to a odvtedy má malá svätý pokoj. Napríklad ja mám ekzém dlhé roky a ked si nedam pozor na spúšťače tak ho mám stále aj ked krém so slimačím mucínom mi veľmi pomáha ukľudnuje a veľmi rýchlo regeneruje, lenže môže byť akýkoľvek krém perfektný keď nezistíš spúšťač u malej to boli pracie prášky mohli byť akékoľvek sensitive tak sme prešli na turmalinové gule

sono2
24. apr 2020

@dobromila no ako každá alergia za také dve viac hodín. Povedzme že jedla poobede a večer sa už škrabala

jana7843k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanalik
28. apr 2020

Prosím vás a netreba ekzém najprv vysušiť a až potom premastit? Už som z toho zmätená ☹️môj ma červené fľaky a ako náhle dám na ne niečo mastné Indulona, Bpanthen, A-Derma... ešte viac mu to scervenie... Ku kožnej sa dostať to sa rovná zázraku☹️

seepferdchen
14. máj 2020

@ivanalik ak ma mokvavy tak ano najprv vysusit. Nam zabral puder od Avène vhodny aj pre dojcata.

monci1105
15. máj 2020

@petka1877 zelene potraviny jačmeň a chlorela treba telo zvnútra vyčistiť až potom sa tohon zbavíte.Masticky a kozmetika to riešia len dočasne.

zaanaa
9. jún 2020

Mamičky prosím som zúfalá, malinká má asi od dvoch mesiacov ekzém, teraz mame 7 mesiacov, vyskúšali sme už všetko možné, chodíme ku kožnej nepomáha nám nič, pomôže zarabane kortikoidne mlieko ktoré nám kozna predpísala dávam približne 1 krát za týždeň, keď už je to ozaj zle ale nechcem stále dávať no nič iné nezaberá, nakúpili sme drahé masti všetko možné sme už skusili( Alergika, linola, sudokrem, bepanthen, holtov krém, používame hypermangan na zapálene, kupeme v ovs. Kupeli, snažíme sa menej kúpať, periem len v mydle predtým lovela...nemáte naozaj cennú a dobrú radu na tento problém prosím 🙏🙏🙏🙏sme objednaní aj na alergologiu ale až j júli

ivanalik
9. jún 2020

@zaanaa ahoj mala je kojena? Ma ekzém že červené ložiská ci suchá koža? Vieš dat aspoň jedno foto?

zaanaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zaanaa
9. jún 2020

@ivanalik ahoj, nie už nieje kojená, mame aj hypoalergenne mlieko, má červene ložiska na brušku, v zhyboch a tvaricke aj nohy, ako kedy ... posielam foto, kozna dáva zarabane kortikoidne mlieko, vraj je to veľmi zriedené nie silne, ale nechcem jej to dávať stále, ale keď treba musím nič jej iné nepomáha,fakt už neviem ako sa toho zbaviť :( máš nejakú skúsenosť prosím? 🙏🙏🙏

ivanalik
9. jún 2020

@zaanaa keď deti zaspia napíšem ti IP

daniellkka
25. okt 2020

Ahojte, neviem teda ci este riesite ten ekzem, ale skusim poradit. Syncek ma momentalne 5 mesiacov a s ekzemom sa trapime uz viac ako 3 mesiace. Skusala som biodermu, la roche, bepanthen a kadeco mozne. Nakoniec pomohol holtov krem. Poradili mi ho v jednej nemocnicnej lekarni. Ma sa davat 2-3 krat denne ale poviem vam je to hrozny smrad. Malemu sa velmi nepaci ked mu ho davam ale tak celkom rychlo sa vstrebava a ten smrad vyprcha. Pouzivame 10 dni a len jeden krat denne. Sem tam cez den premastim bioderma atoderm preventive. A uz ho takmer nevidiet. Inac ten holtov krem stal necele 2 ecka takze oproti tomu co som uz vsetko poskusala 😂 celkom pobavilo

zaanaa
26. okt 2020

@daniellkka dobrý deň, holtov krém mame tiež sme začali používať nedávno, už asi mesiac a zdá sa aj mne zlepšenie, Vám po akej dobe pomohol? Treba to dávať dlhšie? Ja dávam asi tri krát denne a zdá sa mi že sa pokozka upokojí trosku, ale úplne nevylieči stále sem tam musím natrieť kortikoidnym mliekom, Stále má dcérka sem tam ložiska, vyšli nám aj alergie na nejaké potraviny tak tie sme tiež vysadili ale najhoršie teraz okolo úst a ručičky lebo idu jej zúbky a slinta takze všetko dáva do úst. Sem tam bruško ruky nohy, je to trápenie :(

seepferdchen
7. nov 2020

@zaanaa ja osobne nedam dopustit na Avene, do kupela: AVENE XeraCalm A.D Relipidačný umývací olej pre veľmi suchú kožu a namastit s AVENE XeraCalm A.D Relipidačný krém pre veľmi suchú kožu. Maju aj ine produkty zavisi ci ekzem mokva ci je suchy atd

daniellkka
25. nov 2020

@zaanaa ano malemu pomohol krasne, ale ma postihnutu len tvaricku - licka bradu a obcas celo. Dolezite je este velmi pokozku nevysusovat. Ja malemu napr vobec neumyvam tvar vodou, ani pri kupani. Cistim mu ju len micelarnou vodou pre deti. A na noc davam malemu rukavicky aby sa neskriabal a uz sme sa toho ekzemu takmer uplne zbavili.

gratius
13. apr 2021

Dobrý deň, milé mamky,
som študentkou rigorózneho konania na Farmaceutickej fakulte UK v Bratislave a chcela by som Vás, ktoré máte doma dieťa s atopickou dermatitídou (ekzémom) požiadať o pomoc. Ak by ste si našli chvíľku čas na vyplnenie dotazníka k mojej rigoróznej práci, ktorá sa zaoberá týmto ochorením u detí a vplyvom na kvalitu života rodiny, budem Vám veľmi vďačná. Stačí samozrejme ak to vypĺňa jeden rodič, s najväčšou pravdepodobnosťou Vy, mamky.
Dotazník nájdete tu: http://bit.ly/rodicia_atopicky_ekzem

Veľká vďaka za vašu ochotu a pomoc.
Mgr. Monika Lysá