Ahojte, boli sme s tým u kožnej napísala na to imazol.
Viem,ze sa liečba môže vliecť len či náhodou niekto nemá radu ako to lepšie ošetriť. Imazol dávam raz dva krát keď spi v kociariku inak si to šucha a rovno do úst. Skúšam aj čierny čaj ale obklad nám na tvaricke dlho nevydrží. Má
To dosť suché tak by som jej to rada nejak lepšie ošetrila.
Skúšali si nechtikovu weledu aj purity vision a skôr to viac záčervena ako pomoze. Dnes nám dr ešte odporučila indulonu. No ja mám pocit že už veľa na nej skúšam. Preto prosím o radu, čo Vám na to zabralo.
Ďakujem 🙂
Skôr choďte ku kožnému dr. Naisto vám dá nejaký krém a identifikuje o čo sa jedná. Netreba robiť domáce pokusy na takej jemnej pokožke.
Ukončila by som tieto hokusy-pokusy na takomto maličkom dieťati a šla na kožné
Inudlona je už dobrý bordel, ďaleko od toho čo bolo kedysi
Žienky hneď prvá veta ,že boli u kožnej!!!! Určite nie takto striedať ani to nestihne zabrať. Nam na suchú kožu dala dr excipial no ja osobne by som ho neskúšala na rany riadne stipe a do vody oilatum môže sa od narodenia, je to akoby olej a zvlacnuje, hydratuje pokožku. Používame dodnes, nie denne ale vždy je v kúpeľni.
Ak sa to za pár dní výrazne nezlepší, tak by som radšej ešte skočila ku kožnej. Môže z toho urobiť ster a poslať pre istotu na rozbor. Je to dosť blízko pri očiach a dieťa si to môže ľahko rozšíriť.
Nedráždi perinka / zavinovačka alebo čiapočka v tej oblasti? Síce by to bolo dobré chrániť, ale mechanické trenie to môže ešte zhoršovať.
@alexka6 presne hlavne nekombinuj 20 vecí naraz. Počkaj s aktuálnou liečbou a ak sa do pár dní nič nezlepší tak zase k doktorke. Snaž sa to natierať vždy keď zaspinká aby si do toho zbytočne nenamáčala ruky a stačí tenká vrstva aby sa nerozmazávala. Hlavne nepoužívaj weledu a podobné veci 🙏 môžu to byť veľké alergény a hlavne takto na ranu. Tvári sa to síce ako bio, eko a neviem čo ešte ale môže narobiť viac škody. Hlavne sú to často extrémne parfumované prípravky a to je najhoršie v tomto prípade.
@alexka6 normálne jej umývam tvár ako s čistou vodou, aby jej to nešlo do očí. Alebo namočiť plienku, handričku čokoľvek. Odporúčam to mat doma. Na predpis je to par drobných no dá sa kúpiť a to je tuším 9€. Ja som exematik ale nevadí mi, nestipe a spraví to akoby ochranný film na pokožke.
Tak sme boli u kožnej a predpísala nám mast s kortikoidmi :/
Mame len dva mesiace tak že nejaka slabšia koncentrácia.
Vravela že dobre že sme prišli lebo sa jej to od minula zhoršilo.
@fiafia zatiaľ neviem lebo sa namiesava v lekárni a ja som už bežala domov. Napíšem neskôr keď pre ňu skocime 🙂
Inak áno že len 5 dni a potom sa mame ozvať.
Inak sa nám spravili vyrážky aj okolo konečníka po tom čo som jej narýchlo kúpila pampers vlhčené utierky :/ tak tak tiež vraj použiť kremík. A pokračovať aj s fenistilom.
Napíšem neskôr ;)
A nedojciš? By si tvoje mlieko mohla aj dávať
Skôr by som pri dojčení dávala pozor, aby sa to neprenieslo aj na prsníky, lebo potom to bude nekonečný kolotoč odovzdávania si problému.
@alexka6 my sme mali tiež s dcérkou problemy s líčkami keď mala 4mesiace. Doktorka nám predpísala nejaké masticky ktoré vôbec nepomáhali. Trapili sme sa 2mesiace až nakoniec jedine čo nám pomohlo bol skin cup krém. Za 5 dni to zmizlo a odvtedy má líčka krásne. Už máme 15mesiacov.
@ivka151092 a aký kožný problém mala ? My mame teda podľa dr seboroicku dermatitidu.
Ja už naozaj nechcem skúšať nič nového.ale verím že aj dr len skúša čo by mohlo zabrať. Tak snáď ten kortikoid zaberie.
@alexka6 áno naša mala presne to isté. Podľa Vašej fotky to máte dokonca lepšie ..my sme to mali v horšom stave. Išlo jej to až do obočia a celé líčka mala až bordovo červene a celé vyhádzané. Keď bola ešte taká maličká chcela som sa vyhnúť kortikoidom. A ten krém bola posledná možnosť, ktorá nám teda veľmi pomohla... taká je naša skúsenosť. 🙂
To vyzera na kvasinku. Skus dat krem od doktorky a prelepit jemnym leikoplastom,aby sa to nezotrelo. Asi by som vela pokusov nerobila s babskymi receptami. Teraz ti tu budu baby pisat recepty od vymyslu sveta. Nerob pokusy.