Ako lepiť pupok, keď má syn herniu?

23. sep 2023

Syn má herniu..Dr kázala lepí.. ale nedrží mu keď to prilepiť.. aj tak sa vydáva von..ako na to..

miadi
23. sep 2023

Mne povedala midwife ze to je blbost lepit. Bud sa to same vyriesi Alebo neskor treba operacne. Nelepila som len som ho davala vela na brusko a po par mesiacoch zmizlo. A mà najkrajsi pupok na svete 😍

elielielieli
23. sep 2023

cim lepite? nam kazala lepit fyzio tejpami a pekne sa to zacelilo. Je viacero spôsobov lepenia. My sme lepili do xka tak, ze sa schovaval pupcek cez koznu riasu dovnutra.

autor
23. sep 2023

@miadi ahoj..čítala som aj ze to netreba..mne to kázala na poradni..na brucho dávam.. ale dalo sa mu nechce

autor
23. sep 2023

@elielielieli to ste kde kúpila

elielielieli
23. sep 2023

v sportovom obchode, ale mavaju aj v lekarni, pripadne na internete....

jesenzima
23. sep 2023

Lepila som takým akoby papierovým leukoplastom, nastrihala na tenké pásiky, do pupka dala guľôčku z gázy, okraje pupka spojila k sebe a prelepila dve vedľa seba.. pomohlo to 👍

autor
23. sep 2023

@jesenzima to som aj ja tak chcela..len ten leukoplast..papierový?

jesenzima
23. sep 2023

Áno, no vyzeral tak, to mi dali v lekárni, že na citlivú kožu ...

aliaray1
23. sep 2023

Ahoj, mame skusenost a na NUDCH nas pochvalili, vymysleli sme doma tejping: kupis hypoalergenne samolepiace stychy a na chirurgii ti predpisu obrusky na lahsie odliepanie naplaste.

Pupcek prstami pravej ruky vtlacis dnu, lavou rukou pritiahnes obe strany pokozky k sebe tak, aby sa dotykali a zakryli pupok. Pripraveny stych odlepeny pravou rukou nalepis z lava do prava tak, aby sa udrzala ta stiahnuta pokozka co zakryva pupok. Ja som pouzivala 2ks stychov. Po 2 dnoch prelepis tak, ze najskor navlhcis odbaleny obrusok, a tym poriadne ponamacas tie nalepene stychy a krasne sa odlepia a nezanechaju stopy a nevznikne alergia.

Na prdiky sa nam velmi osvedcil espumisan L a niekedy v kombinacii aj s baby calm.

marca12
23. sep 2023

Aj v dm maju tejpy

aliaray1
23. sep 2023

@marca12 ano, ale nie hypoalergenne. Z dm sa nasej robila reakcia.

aliaray1
23. sep 2023

https://www.zdravotnickepomocky-stomia.sk/e-370...

- toto ti vedia predpisat na chirurgii na lahsie odstranenie z pokozky babatka

66simonka66
23. sep 2023

Ahoj. Nám lekárka povedala, že to je len na operáciu, našla som na nete toto https://detskachirurgia.sk/umbilikalna-hernia-p...
a naozaj nám to pomohlo, lekárka normálne neverila tomu čo vidí. Ak nájdem foto ako to dcérka mala pošlem.

66simonka66
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fineta
23. sep 2023

Vydezinfikovať dvoj eurovú mincu, priložiť na pupok a krížom cez to prelepit papierovou páskou. Mladší syn to mal presne takéto. Doktorka nariadila tento postup. Poctivo lepili a cca za mesiac bolo viditeľné zlepšenie. Potom sme prestali prelepovat a pekne sa mu upravil.

nevenka
23. sep 2023

@miadi 3 zo 4 deti to mali a veru sa to nezatiahlo same. Tretie dieta to ma najhorsie, bude mat 3 roky a operacne to asi budeme musiet riesit.