Syn má herniu..Dr kázala lepí.. ale nedrží mu keď to prilepiť.. aj tak sa vydáva von..ako na to..
cim lepite? nam kazala lepit fyzio tejpami a pekne sa to zacelilo. Je viacero spôsobov lepenia. My sme lepili do xka tak, ze sa schovaval pupcek cez koznu riasu dovnutra.
@miadi ahoj..čítala som aj ze to netreba..mne to kázala na poradni..na brucho dávam.. ale dalo sa mu nechce
@elielielieli to ste kde kúpila
v sportovom obchode, ale mavaju aj v lekarni, pripadne na internete....
Lepila som takým akoby papierovým leukoplastom, nastrihala na tenké pásiky, do pupka dala guľôčku z gázy, okraje pupka spojila k sebe a prelepila dve vedľa seba.. pomohlo to 👍
@jesenzima to som aj ja tak chcela..len ten leukoplast..papierový?
Áno, no vyzeral tak, to mi dali v lekárni, že na citlivú kožu ...
Ahoj, mame skusenost a na NUDCH nas pochvalili, vymysleli sme doma tejping: kupis hypoalergenne samolepiace stychy a na chirurgii ti predpisu obrusky na lahsie odliepanie naplaste.
Pupcek prstami pravej ruky vtlacis dnu, lavou rukou pritiahnes obe strany pokozky k sebe tak, aby sa dotykali a zakryli pupok. Pripraveny stych odlepeny pravou rukou nalepis z lava do prava tak, aby sa udrzala ta stiahnuta pokozka co zakryva pupok. Ja som pouzivala 2ks stychov. Po 2 dnoch prelepis tak, ze najskor navlhcis odbaleny obrusok, a tym poriadne ponamacas tie nalepene stychy a krasne sa odlepia a nezanechaju stopy a nevznikne alergia.
Na prdiky sa nam velmi osvedcil espumisan L a niekedy v kombinacii aj s baby calm.
Aj v dm maju tejpy
https://www.zdravotnickepomocky-stomia.sk/e-370...
- toto ti vedia predpisat na chirurgii na lahsie odstranenie z pokozky babatka
Ahoj. Nám lekárka povedala, že to je len na operáciu, našla som na nete toto https://detskachirurgia.sk/umbilikalna-hernia-p...
a naozaj nám to pomohlo, lekárka normálne neverila tomu čo vidí. Ak nájdem foto ako to dcérka mala pošlem.
Vydezinfikovať dvoj eurovú mincu, priložiť na pupok a krížom cez to prelepit papierovou páskou. Mladší syn to mal presne takéto. Doktorka nariadila tento postup. Poctivo lepili a cca za mesiac bolo viditeľné zlepšenie. Potom sme prestali prelepovat a pekne sa mu upravil.
Mne povedala midwife ze to je blbost lepit. Bud sa to same vyriesi Alebo neskor treba operacne. Nelepila som len som ho davala vela na brusko a po par mesiacoch zmizlo. A mà najkrajsi pupok na svete 😍