Ako kvapnuť malej pamycon?

jennimia
19. sep 2019

Ahojte, mate s tym niekto skusenost? Mala ma pamycon antibiotika su v kvapkovej forme a.je to utrpenie jej kvapnut nechce si nechat a.hrozne huste hlieny ma chuda, ma 1 rok aj 19 dni 🙂 citam ze je to na cistenie nosteka, do.teraz sme nasivin kvapky mali ale ako vravim nechce si nechat kvapkat, nevie ani spinkat kludne lebo mi kasle a upchaty nostek ma, dakujem za kazdu radu 🙏

pininka1
19. sep 2019

Je to iba solný roztok, môžeš jej to dávať, ale mne osobne to nikdy nepomohlo. Najlepšie okrem pamykonu je dávať trikrát denne fenistil kvapky, to stiahne sliznicu a odsavat a odsavat. Aj naša teraz mala takto sople, ale v sobotu začali a do utorka bola fit, ale ozaj trikrát denne pamykon a aj fenistil kvapky a ešte som jej striekala aj sprej čo nám dala minule doktorka.

kristina2412
19. sep 2019

@jennimia ja používam pri oboch dcérach, nastriekam,počkám 15 minút,odsajem vysávačom a dám nasivin. Ten nasivin máš v kvapkách alebo spreji? A tiež ako bolo písané Fenistil je na nezaplatenie. Dávam vždy na noc aby sa vyspali.

jennimia
autor
19. sep 2019

@kristina2412 No nasivin v lekarni mi povedali ze maju len kvapky pre rocne babo, ja by som.chcela nejaky sprej jej skusit, no skusim jej dat teda tie fenistil kvapky co spravia 🙂

deedol
19. sep 2019

nasa lekarka to ma celkom dobre rozpisane na webe, kukni:
http://www.medbaby2002.sk/cl-nadchaakasel.html

ja som vzdy dala vincentku alebo nieco podobne (napr. ten physiomer), odsala a potom kvapla nasivin. fenistil som nedavala, to je na alergiu, pokial viem. sice sliznica odpuchne, ale zda sa mi to moc silne pri obyc. prechladnuti.

deedol
19. sep 2019

jaj a odsavali/kvapkali sme dvaja, sama by som ho neudrzala. jeden drzal hlavu a druhy kvapkal.

jennimia
autor
19. sep 2019

@deedol no vecer to ide ale cez den a rano mi nema kto pomoct

moon36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deedol
19. sep 2019

@moon36 skus v skupine bratislava. (ja len viem, ze su velmi dlhe cakacky)

sapetka
19. sep 2019

@jennimia sprej je super morska voda, maly mal pred tyzdnom huste zadne sople toto som striekala na uvolnenie a odsavala snad aj kazdych 5min alebo ako si on povedal. Je oravda ze je o rok starsi od tvojej a vies si uz povedat ze chce vycistir nos. A preco vam dala dr pamykon?

deedol
19. sep 2019

@jennimia viem si predstavit. ja som cez den uz potom neodsavala, ale vzala som ho na ruky k umyvadlu a len tak stlacala nos, aby nieco vyslo.

3petka
19. sep 2019

môžeš kludne použiť aj ten sprej a potom po 20 minútach daj pamycon. Tiež sme si dosť pretrpeli tieto kvapky a vzpieranie. No potom sa naučil. Ale kúpila som si v lekárni takú tu pipetku na kvapkanie a tým som to naberala a potom kvapla do nošteka. Ide to z toho sto krát lepšie ako keď to máš originál. Vždy som čakala ako na zázrak kým niečo vykvaplo.

lyci
19. sep 2019

@jennimia pamykon je antibiotikum takze je to liek a nemoze za zamienat s inymi kvapkami do nosa. je mozne, ze ma v nose bakterialnu infekciu. ak jej nevies kvapnut, tak prelej do flasticky od sprejovych kvapiek do nosa a striekaj jej

jana005
19. sep 2019

@jennimia ahoj, mne deti tiež pamycon nemusia ešte teraz, keď už sú veľké, a keď boli malé, tak to bola hrôza.
Ale keďže je to lokálne antibiotikum, za tri dni už sople neboli. Lenže to sme fakt museli dávať aj 4 krát za deň do nosa, keď som to zanedbala, že drobec nechcel, tak nepomohlo.
Vyskúšaj ráno, ešte keď spí alebo ju pritom musíš silno držať.
Prajem rýchle uzdravenie

moon36
19. sep 2019

@deedol ďakujem

zabina27
19. sep 2019

@jennimia nasivin existuje aj sprej od 1 roka, pozri v inej lekarni

kristina2412
19. sep 2019

@jennimia ja používam pre ročnú sprej nasivin je od 1.roka do 6. Nedá sa to porovnat. Skús kupit

jaja23
19. sep 2019

@jennimia inak môj ma skoro 15 mesiacov a tiež soplíky.. Čo on dorobi, keď mu idem kvapnut. Som si takú metódu zvolila, že ho dám do nosiča, položím ho na posteľ, akože prehnem sa, on v nosiči. A kvapnem. Predtým mu pekne vysvetlím, že mi môže dôverovať, že ho to nebude bolieť a bude sa mu pekne dýchať. Prt mi rozumie, méta sa, plače, ale kvapnem. Potom sa zabávam na tom, ako sa na mňa zdola mraci. Lebo on nezaspi so zápcha tým nosom a sama by som to nedala a nechcem mu ublížiť, že mu pichne do oka alebo co. Aši pomaly zisťuje, načo je to dobre, lebo odporuje čoraz menej.

jennimia
autor
19. sep 2019

@sapetka neviem ti povedat ale pravdepodobne preto ze mala.aj horucky huste sopliky a kasel no pocuvala ju a ona nam to predpisala

fokuska
19. sep 2019

@jennimia Pamycon je lokalne antibitoikum. Nemozes ho nahradit nejakym sprejom. Mozes jej streknut sprej, odsat nos a potom kvapnut pamycon.

sapetka
19. sep 2019

@jennimia lenze pamycon sa nedava na huste sople.. bez vyteru ken tak a ty si v pohode s tym,? Neviem preco vacsina dr na svk dava atb bezdovodne

neluskas
19. sep 2019

@jennimia ahoj, tento konkrétne neuzivame. vzdy ked ma dcerka sopliky alebo je zahlienena, tak jej davam radsej prirodne produkty s ktorými som ja veľmi spokojna, kedze nemaju vedľajšie účinky na rozdiel od liekov

jennimia
autor
20. sep 2019

Kupila som jej v dr.max lekarni sprej morska voda od nich tak to jej striekam, v inej lekarni mi povedali vraj ani nevyrabaju pre take deti spreje

nika1224
13. máj 2021

@deedol nieje to silne,davala som to od babatka,ked mali nadchu alebo boli zahlienene dcerky..vzdy to pomohlo.aj s pamyconom