Dobry den, ako je to prosim Vas s refluxom u deti? Sestra ma synceka, ma 6 mesiacov a zistili mu traviaci reflux, maly sa casto zobudi a chce odgrgnut. Lekarka vravi, ze je to individualne u deti, kedy rexlux u dietata zmizne. Ake mate skusenosti vy? A ked je vacsie dieta, napr. ked ma rok ci dva roky a ma este rexlux, berie aj nejake lieky? teda v sirupovej podobe?aby sa upravil rexlux, resp. celkovo vyliecil?. Vdaka vopred za odpovede.
ked dieta pribera a je ok tak netreba nic riesti. kazdy by hned daval nejake lieky a sirupy a neviem co este. naco do dietatka pchat dalsie veci, ono to nie je vacsionu vobec potrebne. treba byt akurat viac trpezlivy, naucit sa zaobchadzat s dietatom a sledovat ho. ono to zmizne. u nas to bolo do 10 mesiacov. odvtedy uz negrcol ani raz. postupne to ustavalo od 8 mesiaca. pohladaj na fore, je tu vela diskuksii na tuto temu. ja som tiez chcela dat mu hned nieco ale nakoniec som nedala a urobila som dobre. ono vsetky tie pomocne veci maju vedlajsie ucinky. treba si dobre zvazit.
U nas skoncil po roku
a aj grcka, alebo sa len casto budi? moze to byt aj skryty reflux, na to je najlepsie materske mlieko, lebo neutralizuje kyselinu co ho dráždi..ale ak nekoji, tak ptom len Ar mlieko..nasho maleho ale z neho strasne zapekalo, takze my sme z toho museli len vyrast..trvalo to 5 mesiacov.
Moj malinky mal reflux od narodenia a mam ho aj ja doteraz 🙂 s malym to riesim tak ze od narodenia som ho ucila spavat na boku keby grckal aby sa nezadusil Lebo sa to stavalo aj v spanku. Do roka spaval sikmo Ked som prestala kojit pouzivame nutrilon ar a plus normalna strava. Obcas este grckame lekar hovori ze z toho moze vyrast ale to hovoril aj mne a uz to mam chronicke aj ked som brala lieky. Tak stym ani u maleho neratam on uz si zvykol ze ked sa to stane nemusi plakat a bat sa 🙂 ale vzdy je sanca ze sa to upravi kym to nie je chronicke 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a Ku zapekaniu ja som zmensila odporucane naberacky na ml a nasla som vhodnu kombinaciu nas potom nezapekalo a lepsie sa to pilo inak ta odporucana bola ako beton 🙂 🙂 🙂 🙂
my sme v osmic mesiacoch dostali lieky....lebo mala mavala caste problemy s dychacimi cestami kvoli tomu....a budila sa nam v noci kazdych 45minut, a vracala aj prikrmy
Nam zistili reflux ked mala mala 6 tyzdnov. Zmizol nam az okolo 8.mesiaca. Videla som to na cajiku, ze predtym som jej mohla dat tak maximalne 5 glgov a po 10 minutach opakovat ale ked som videla ze jej nic nerobi ked vypila viac tak som skusila nezahustene mlieko a nevygrcla to tak som zistila ze reflux zmizol.Pila Nutrilon Comfort s Nutritonom zahustene, lebo AR ju strasne zapekalo a tato kombinacia sa nam osvedcila.Refluxne deticky dost casto pali zaha po vypiti mlieka, alebo ked sa napapaju. My sme to riesili Gastrotussom sirupom. Je dost sladky, najprv som to nechcela riesit s nim, ale ked som videla ze po nom ju nepali zaha a negrcka tolko tak som jej ho davala po kazdom jedle. Len co sme ho vysadili okolo 5.mesiaca tak vrackala viacej ,mala bolesti. tak sme sa k nemu vratili, ale uz casom som ho davala menej casto. Drzim palce nech to prejde,
no môj syn má reflux zistili mu ho ked mal 3 roky.reflux doktori iba odhadnú...ale 100% istotu máte iba z jedného vyšetrenia a tou je PH-metria.robí ju iba pár nemocníc myslím že iba 5 nemocníc na slovensku.my sme boli v Nitre alebo GF - gastrofibroskopia. rozdiel však je aký je reflux...či je čiastočný ,či je narastený ale nefunkčný,alebo vôbec nenarástol.....podla toho sa dávajú lieky.ked dieťati zistia reflux musí mať diétu.je velmi doležité aby spával na vyššom aspoň 30stupňový uhol alebo 1,5-2 hod pred spaním nejedol,čo sa samozrejme netýka bábätok.treba si vyhladať antirefluxná diéta...niekedy dieť a z toho vyrastie a niekedy nie a je to do konca života a dôležité je nejesť nič mastné,nevariť na oleji,no proste beztukovú dietu aspoň pár mesiacov...a nejesť nič čo vytvara kyselinu a zvyšuje ju,pretože by to viedlo k častým zápalom žalúdka.držím palce aby ste z toho vyrástli 🙂
mój syn má rok a pól,a dodnes mu dávam pit Nutrilon Ar lebo niekedy este odgrgáva!.Kravskè mlieko alebo milácik jogúrty ani neje lebo ivh vyvráca hoci nemá laktózovű intoleranciu
.Inac ked je maly je cisto kojeni tak mal by jest castejsie v malych dávkách a ked je na UM tak kúpit AR(antireflux)mlieko .