Ahojte synček je chorý má antibiotiká(syrup) má 3,5 roka, neviem do neho dostať ten syrup skúšala som to dávať do vody, čaju,mlieka,polievky,aj odmenu som mu ponúkla a nič teraz to dávam nasilu otvorím ústa a strčím tú striekačku až do hrdla ale aj to už je veľký boj zatne zuby a nepustí a keď aj otvorí vždy niečo vypluje 😔 on je stoho už chudáčik tak že dostane záchvat a nevie sa ukľudniť a v noci sa strháva a zo sna plače že nechce syrup, ja potom som tiež na nervy a plačem lebo mám pocit že som najhoršia matka na svete a pritom mu chcem len pomôcť aby bol zdravý 😒 ja som vážne už všetko vyskúšala aj som mu pekne vysvetľovala ale nič nezaberá,som zúfalá už 😭
@oskorusa vysvetľujeme mu to každý deň niekoľko krát ako to je dôležité že potom ani von nemôže ani do škôlky, manžel dokonca chcel piť snim ten syrup že mu pomôže ani to nezabralo 🙂 on mal problém aj s odsávanim sopľov to sme mu tiež vysvetľovali a teraz už sa sám pýta oddávať soplik 🙂 skúšali sme aj sladké vody, odmeny hoci aké , aj také čo má rád aj na to povie že nechce, a radšej pôjde spať aj bez jeho oblubenej rozprávky 😒 ešte skúsim tú tabuľku 🙂 tie motivačné darčeky tiež nezaberajú pritom vidím na jeho tvári ako by to chcel ale radšej odmietne ten darček len aby nemusel piť syrup a mne to potom láme srdce. Dúfam že keď bude starší že sa to zlepší,inak skončím na psychiatrii
U nás so sirupom nepomohlo nič. Išla som lekárke, dala mi tabletky, tie som podrvila do banánu a to bol ochotný zjesť. Ale vedel o tom, že to tam je, žiadne klamstvá neboli. A ešte pri druhej pomáha, ze to môže zapiť hroznovou šťavou. Tú ma strašne rada.
Skus zavolat lekarke a zamenit za tabletky.
@janushka_t
@beata_k ďakujem skúsim mu zajtra tak ponúknuť vitamín a keď to zaberie zavolám doktorke nech mu dá tabletky 🙂
Tak ja mam statie na dieta ktore rado skusa nove chute.
Ked ochorel tak sme sa najskor zahrali na doktora. Mali sme lekarsky kufrik a ja som bola chora. Dostala som od lekara lieky a brala som ich (vitamimy). Samozrejme syn chcel tiez. Potom sme isli na druhy den k doktorovi s nim a doktor mu dal antibiotika a bol z toho cely nateseny.
Dostal sirup v mini flasticke co som mala na ten ucel odkedy sa narodil. Potom neskor uz len vypil z kelimku... uz ani ten cumel na flaske nepotreboval. Ale stale krmi on mna liekmi a potom ja jeho.
Ma ten sirup zlu chut alebo mu vadi striekacka? Skus mu podat ten sirup z flasky alebo nadobky ktoru si on vyberie.
@andreatytler on celkovo odmieta syrup ani nurofen ani panadol od horúčky do neho neviem dostať a to sú sladké syrupi. Skúšali sme aj dať na štamperlík že si pripijame aj na lyžičku aj zo slamkou proste nič nepomáha 😒 on všetko aj chápe že keď je chorý sám povie že musí ísť doktorke tam sa pekne dá vyšetriť aj spolupracuje 🙂 malý bol prvý krát chorý keď mal skoro tri roky dovtedy nepil žiadne lieky ani horúčky nemávam ako bábätko možno preto tak reaguje že nebol naučený na to 🙂
Teraz sa mi vrátili spomienky 🤦 na moju dcéru nezaberalo fakt nič, bolo to dačo strašné... Museli sme jej dať liek nasilu a to bol hodinový cirkus. Teraz v 6 rokoch som sa konečne dočkala a zje lieky ake potrebujem
Niektoré deti sirup proste nevypijú. Naša tiež, vracala ho prúdom. Mohol byť jahodový, vanilkový, neviem aký ... napínalo ju už keď lyžičku videla. Teraz má cez 4 roky a nič sa nezmenilo. Na teplotu čípok a atb sa dr. snaží dávať tak, aby to neboli "sirupčeky"... 🤦
Aj nas syn ma prvy krat sirup az teraz ked mal 3 roky, ale ako vravim on je velmi dobrodruh ked ide o skusanie novych veci.
Myslim ze mu vadi ta konzistencia. Urcite teda skus tie tabletky ako radia vyzsie. Dufam ze zaberie, lebo to musi byt hrozny stres pre vas oboch. Ked prejdes na tie tabletky, povedz mu o nich ako o lepsej alternative k sirupu... ze sirup teda urcite nie ale mas nieco lepsie.
Ja som zase opak... neznasam tabletky, ta kriedova pachut a vkuse mam fobiu ze sa mi zasekne v hrdle a par krat sa mi aj zasekla.😅
Och, koľko máte obaja trápenia. Skús sa vrátiť k vysvetleniu, prečo sú dôležité antibiotiká. Napr. Som smutná, keď si chorí, nechcem aby ťa bolela hlava, hrdlo, preto je potrebné aby si vypil tento liek, ja viem, že chuti hnusne, ale rovnako hnusne chuti aj bacilom a vyženie ich preč. Čo by ti pomohlo, aby si to ľahšie vypil? Chceš to zapiť džúsom/mliekom/čajom alebo chceš pri tom pozerať rozprávku? ….
Asi takto nejako by som to trpezlivo komunikovala ja. Pripadne mu môžeš vyrobiť tabuľku, kde si ešte bude odškrtávať, keď vypije, aby videl, že to ma koniec, dohodni sa s nim na odmene - vylet, obľúbená knizka - aby mal motiváciu pripadne ty si ho poznáš, ako sa da motivovať. Veľmi vám držím palce.