Ako dostať do 2,5 ročného dieťaťa lieky?

jullyeverest
16. sep 2021

Dobrý večer. Dnes synovi lekárka predpísala atb v tabletkách. Syn má 2 a pol roka. Máte nejaké finty? :D Ráno aj večer som roztlačila a dala mu s džúsom. Moc šťastný z toho nebol a obávam sa že zajtra to už do neho takto nedostanem.

eva1990
16. sep 2021

@jullyeverest preco nema sirup

nikpa
16. sep 2021

@jullyeverest pre takéto malé deti robia ATB sirupy, prečo mu nedala to?!

majka35
16. sep 2021

ja som vždy hovorila dcéram, keď boli maličké, že ja by som takú hnusnú tabletku teda nedokázala zjesť, že to len naozajstní hrdinovia dokážu a čuduj sa svete, vždy to zabralo 😀

tncka
16. sep 2021

@jullyeverest tiez nechapem preco mu nedala sirup. Moja mala 6r.naposledy ked brala ATB a aj to vyfasovala sirup🙈

tncka
16. sep 2021

@majka35 to je dobre,skusim ak bude treba😅🤭

jullyeverest
autor
16. sep 2021

@nikpa tak to fakt netuším 🤷🏻‍♀️ Keby som vedela že to budú tabletkovú tak by som jej hneď povedala. Minulý rok mu dala sirup.

jullyeverest
autor
16. sep 2021

@majka35 žiaľ náš Oliver má svoju hlavu s takéto veci by nepochopil :D

1katus1
16. sep 2021

@jullyeverest nedajú sa vymeniť za sirup? Skús zavolať lekárke. Ak by nešlo tak ja dcére dávam keď už tabletky tak roztlačím a dám na polievkovú lyžicu so sirupom ktorý sa dáva na ochutenie vody. Len ho teda neriedim. U nás to zaberá

dendula13
16. sep 2021

@jullyeverest Rozdrv,daj do striekacky s trochou vody alebo caju a vstrekni do kutika ust.

majka35
16. sep 2021

@jullyeverest skús, možno budeš prekvapená... samozrejme som aj ja zriedila vo vode, alebo v čaji ... pri prvej dcére som ju skúšala oklamať, že je to dobré, že jej to bude chutiť, ochutnala, zistila, že som ju oklamala, tak som potom mala problém, lebo mi tabletku odmietla, tak som začala s tou fintou, že je to odporné, brekeke, fuj, neviem, čo ešte a samú ma prekvapilo, ako to zabralo ... u druhej dcéry som rovno vyskúšala tú druhú metódu a tiež zabralo ..

rarararara
16. sep 2021

@jullyeverest a ake ATB?Napr.Biseptol je len v tabletkovej forme,,,

simonkazga
16. sep 2021

Tak podla toho, ake velke su tie tabletky. Dcera brala Medrol, a ten je fakt hnusny, horky. Tak som jej ho schovavala do gumenych cukrikov. Narezala som cukrik, strcila tam medrol a ona to vedela prehltnut.

jullyeverest
autor
16. sep 2021

@rarararara ten mi dala

ankare
16. sep 2021

Do kelu. Neviem si to predstaviť. Môj mal vždy len sirup. Skoré uzdravenie!

dzulli1980
16. sep 2021

Aj moja brala Biseptol, je to hnusný liek, no účinný ... jednoducho sa Ty musíš nastaviť tak, že tú tabletku jednoducho musíš do neho dostať, je to pre jeho dobro ... ja som ju dcére rozdrvila, rozmiešala v 100% multivitamínovom džúse, šupla do pusy a hovorila "davaj, davaj, davaj, musíš to Terezka prehltnúť, tento liečik je hnusný, no pomôže Ti" ... vždy to dala, no zakaždým vypila za ním fľašku sladeného čaju + Hylak som dávala, ju z týchto antibiotík strašne bolelo bruško ... iné probiotiká nepomohli, jedine Hylak.
@jullyeverest

katesocka
17. sep 2021

Veru niektoré atb nemajú sirupovu formu, môj syn bral tak Biseptol, Macmiror a Ciprinol, a teda co mi lekári hovorili, tak Ciprinol má asi najhoršiu chuť zo všetkých atb. A teda vždy som rozdrvila a zmiešala so sirupom ako bolo už vyššie spomenuté. Akurát pozor, pri Biseptole sa nemôže dávať nič kyslé.

nerya
17. sep 2021

Tak tak, rozdrviť, rozpustiť v tekutine, ináč treba prečítať leták, lebo niektoré lieky by sa nemali s citrusmi (teda nie do džúsu) a niektoré napríklad sa nemôžu s mliekom. 😉 do striekačky a streknut 🤷 my to tak zakaždým 😉

misinka26
17. sep 2021

Vieš čo skús u nás to zabralo, kúpila som jupíka a na vrchu je taký sosáčik, na ten si syn položil liečik a rovno ako otočil, že sa napije tak prehlatol aj liek 🙂 jemu sa to páčilo a od asi 2 rokov nemáme problém s liekmi... Malý totiž nie vždy mohol dostať sirup keďženiektoré imuno lieky sú len v tabletkách... držím palce 🙂

samkolea
30. mar 2023

Ja som zufala z ATB, vzdy dostaneme v sirupovej forme. Vyskusala som vsetko- dat do dzusu, termixu, jogurtu, jedla, lyzicku, odmerku. Nic spozna to a uz nechce ani za svet. Zapcham mu nos aby otvoril usta, ocervenie a radsej sa zadusi! Ako na neho? Aby som ho nevyhodila von oknom 🤭😃. Aky trik?

jullyeverest
autor
31. mar 2023

@samkolea radšej sa zadusí 😂😂😂😂😂 koľko má rokov?

samkolea
31. mar 2023

@jullyeverest 3,5 roka