Ako docieliť častejšiu stolicu u 3,5-ročnej dcérky?

juliet86
3. mar 2024

co vam pomohlo? co robime: prisypame jej vlakninu do stravy. vela pije. papa ovocie zeleninu. ma pohyb vonku pravidelne. nedavame jej baany cokoladu. ale aj tak chodi az na treti den a potom ju to boli. davam aj lyzicku oleja a sumive magnezko. idem skusit aj forlax. za rady budem vdacna

svetlonos
3. mar 2024

@juliet86
mne pomahala cuduj sa svete prave mliecna čokoláda. Viem pre deti blby nápad. Mozes vyskúšať ak chces. Skusala si v noci zaliat slivky a rano nech vypije tu vodu a zje ich? Alebo kasu z ovsenych vlociek uvarit v tej slivkovej vode a slivky do nej.

13uzivatelka11
3. mar 2024

Probiotika dávaš? A forlax je asi zbytočný. Ale zas aj príliš veľa vlákniny môže spôsobovať zápchu.

13uzivatelka11
3. mar 2024

Keď píšeš ze je veľa ovocia, kupovanu vlákninu by som už nedávala

pribinak
3. mar 2024

Jogurt acidko tvaroch cottage …

minenkak
3. mar 2024

@juliet86 nám nepomohlo nič a a chodilo dieťa len raz do týždňa na stolicu.Až vekom sa upravilo,nikdy som nechápala, prečo bol taký problém,ovocie ,zelenina ,jogurty,kopec vody na dennom poriadku a úplne žiadne sladkosti.

veselo_neveselo
3. mar 2024

Skusim, mozno kontroverzne, ale kolko masa bezne jedava? Skuste zaradit nejake bezmasite dni, ci to pomoze?

veselo_neveselo
3. mar 2024

Druhym vinnikom by mohli byt aj mliecne vyrobky, no len tam sa to tazsie vusadzuje na skusku, ked vela malych deti ma stravu na mliecnom postavenu.

krtko1313
3. mar 2024

Varená cvikla, k desiate, k obedu aj na večeru. Nie nasilu 2-3 kolieska. Mám to odskúšané na starých ľuďoch. Veľmi účinné. Ako píšu vyššie, nepridávať zvlášť vlákninu.

betulinka1
3. mar 2024

@juliet86 Skus jej dat rano teplu vodu vypit s kvapkou (nie celou lyžičkou) oleja na lacno. Cela lyžička sa dava dospelým. Ranajky az za 15 minut potom. Namiesto magnezia jej davaj probiotika. Vodicku len čistú. Ak lubi lekvár tak Slivkovy alebo susene slivky ale nie na silu, iba ked jej to bude chutit. Skus vyskusat, ci ju nezapeka lepok. Napr. doma davaj len bezlepkove potraviny. Skus tak dva tyzdne a uvidis. Sprav 2x do tyzdna aj bezmäsité menu ale nahrad ho inou bielkovinou.

juliet86
autor
3. mar 2024

dik za rady. slivky nema rada. sem tam sa mi podari stava do nej dostat. probiotika davam. voakninu nam nariadila pediatricka. naso nema kazdy den. zamyslim sa co a tipov skusit

mane01
3. mar 2024

@juliet86 mojmu malemu pomohlo (jasne, ze strava ako pises) kazdy vecer posadit na wcko…a nechat ho tam cca desat minut, s tym ze nemusis, ale vyskusame… lebo on to mal tak, ze nemusel ist nejako urgentne, tak to zadrzal a nesiel vobec. Takto, ked uz tam aj tak sedel si zvykol na tu pravidelnost. Toto asi jedine z toho, co nam lekarka poradila naozaj zabralo.

marianarem
3. mar 2024

@juliet86 Presne ja to tak robim, ze ked maly dlhsie nejde sam od seba, tak ho posadim na zachod, dam mu knizku, on sa sustredi na nu a v 99% pripadov to ide.